Aleksander_Wielki

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika Aleksander_Wielki, 25 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

i jak tam nauka? ciekawie było? pogoda piękna :D

2. Aleksander_Wielki

Aleksander_Wielki Komisarz forum

ano było wesoło :) śmiechu co niemiara :D fajnie czasem jest prowadzącego zagiąć :p

3. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

haha :) ryzyko zawodowe ;) wiem coś o tym z obydwu stron ;) i zawsze jest dużo śmiechu ;)

rower już wyjąłeś w tym roku?

4. Aleksander_Wielki

niestety rower odpada, tak samo jak rolki i siatkówka, zostaje tylko basen, a wszystko przez kręgosłup :(

5. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

ojej :( a chodzisz gdzieś na coś z tym kręgosłupem? jakieś zabiegi, ćwiczenia, coś? jego stan ma się poprawić?

6. Aleksander_Wielki

z kręgosłupem jak coś wyjdzie to już raczej na poprawę nie ma co liczyć, na przełomie maja i czerwca idę na krioterapię, a jak się pogoda w miarę ustabilizuje to jeszcze basem włączę bo ze sportów już tylko to mi zostało

7. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

niefajnie :( może zabiegi pomogą i będziesz się dalej wszystkimi sportami cieszyć :)

8. Aleksander_Wielki

no niestety, poprawy nie będzie, raczej łagodzenie dolegliwości ;) także mogę zapomnieć o jakimś sporcie czy aktywności fizycznej skutkującej obciążeniem kręgosłupa :(

9. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

w pracy się tak urządziłeś? czy to od sportów właśnie?

10. Aleksander_Wielki

Przypuszczam, że w pracy się zaczęło, a później grając w siatkówkę mogło się co nieco dołożyć - tego nikt tak naprawde nie sprawdzi.
    Teraz już wiem co można, a co nie więc myślę, że jakoś to będzie ;)

miłego weekendu

11. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

no tak, najważniejsze, by nie pogorszyć swojego stanu..

a jak tam weekend? wypoczywałeś czy w szkole?

12. Aleksander_Wielki

Tym razem miałem wolne - 1 weekend wypoczynku przed maratonem jaki teraz się szykuje praktycznie do egzaminu państwowego w czerwcu.
    I niech już jest po wszystkim, bo ledwo daję radę, zmęczenie i stres w końcu dają o sobie znać :(

13. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

nie stresuj się, przecież będzie dobrze - uczysz się pilnie, nie opuszczasz zajęć, posiadasz spryt i inteligencję, więc musi być dobrze :) kto by miał zdać, jak nie Ty :p podstawa to się nie dać zjeść nerwom, bo wtedy można być niewiadomojak przygotowanym, a i tak nic do głowy nie przychodzi :eek:

14. Aleksander_Wielki

skądś to znam, zawsze tak mam na egzaminach, że w głowie jest pustka mimo iż normalnie wszystko lub większość rzeczy się wie
    teraz najważniejsze to się wyspać i wypocząć po sobotniej nocy, dzisiaj środa, a ja o 20 padam ze zmęczenia :(

15. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

podobno wiosna tak działa, że wszyscy teraz śpiący i zmęczeni :eek: czy przepracowujesz się dodatkowo?

16. Aleksander_Wielki

w związku, że w pracy czeka nas przeprowadzka z wszystkimi dokumentami to faktycznie troszkę więcej pracy jest ale chyba nie aż tyle, żebym taki zmęczony był :(
    no ale nie ma co narzekać ;) trzeba się szykować do weekendowych zajęć - 2 dni po 10 godzin przedsiębiorczości

17. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

jeśli Cię to pocieszy, to w sobotę pracuję ;)

a z tą przeprowadzką to będziesz pewnie musiał uważać na kręgosłup.. :oops:

18. Aleksander_Wielki

mam nadzieję, że będę tylko nadzorował co i jak, a od noszenia będą inni, mogę ewentualnie przygotowywać i wystawiać rzeczy żeby wszystko poszło w odpowiedniej kolejności, a do tego sprawnie i szybko. Wiem, że to troszkę egoistyczne, że inni mają nosić, a nie ja. Niestety wiem jak to wygląda przy przeprowadzkach, a zachowanie odpowiedniej kolejności jest niezbędne.

19. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

to nie jest kwestia egoizmu czy lenistwa, tylko zdrowia, a z tym nie wolno dyskutować, myślę, że każdy powinien to zrozumieć :)

20. Aleksander_Wielki

Normalnie tak powinno być ale w dzisiejszych czasach liczy się pośpiech i pieniądz, a człowieka można zwolnić i zastąpić kolejnym. Tak chciano zrobić z koleżanką. Okazało się, że dostała umiarkowany stopień niepełnosprawności i chcieli ją zwolnić bo nie ma dla niej miejsca w zakładzie (swoją drogą w zakładzie zatrudniającym około 1000 osób jakieś 10-15% ludzi pracuje z stopniem nepełnosprawności ale dla niej jednej zabrakło miejsca). Po jakimś czasie kolejne osoby przychodziły z podobnym zaświadczeniem i nie miały takich problemów. Także powinność a rzeczywistość, gdzie człowiek człowiekowi wilkiem to 2 różne sprawy :( Teraz nie liczy się człowiek tylko kasa, kasa i jeszcze raz kasa.