Aleksander_Wielki

Discussion in 'Kto jest kim - gracze' started by Aleksander_Wielki, Aug 25, 2014.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

o poranku to cały świat jest biały ;)

tak, tak, mój Mąż zawsze czeka do ostatniej chwili, więc skoro zmienił na zimowe, to znaczy, że czas najwyższy było to zrobić ;)

chrumcia91 likes this.
  2. Aleksander_Wielki

Aleksander_Wielki Komisarz forum

e tam, ja twardo póki co jeszcze w zwykłych adidasach chodzę, a co :p pójdę kupić zimówki jak mi zacznie śnieg do butów wpadać ;)

3. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

mi juz w jesiennych zimno było w nogi..od ziemi ciągnie-a na starość beda dopiero tego skutki :p

ja dzis wyciągnelam kozaki, a co mam marznąć? u mnie juz snieg lezy :p

4. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

załatwisz się i całą zimę przeleżysz w wyrku.. choć wtedy unikniesz kupowania butów na zimę ;) czy Ty bardzo nie lubisz kupowania butów na zimę? ;) do niedawna strasznie cierpiałam oglądając kozaki, ponieważ wszystkie miały strasznie szerokie cholewki i wyglądałam w nich, jak w kaloszach.. na szczęście jedna z moich ulubionych marek obuwia wprowadziła różne rozmiary cholewek :D i dzięki temu jestem zaopatrzona w kozaki również 8)

dobrze mówisz, nie warto marznąć :)
    co prawda ja nie widziałam, ale słyszałam od dobrze poinformowanych, że u mnie też wczoraj parę śniegowych płatków spadło :)

chrumcia91 likes this.
  5. chrumcia91

ja mam problem z butami-mam małą noge-rozmiar 35-36. o ile w kozakach nie stanowi to wielkiego problemu-jak juz to wlasnie cholewka, ale np. kupic pantofle czy baletki to jest horror....w Giżycku nie ma rozmiarow. a na dziececych są za małe, albo czasem też za duze ;/

jak widze buty dobre na mnie rozmiarem to wtedy kupuje
    ostatnio wlasnie kupilam kozaki-za kolano, zamszowe, ciepłe i ładnie leżące na nodze :)

6. Aleksander_Wielki

Po prostu to co teraz oferują sklepy to woła o pomstę do nieba. Ani krój, ani wzór, ani materiał i cała reszta nie nadają się do niczego, a i ceny są jakie są. Do tego, pochodzi się sezon i do wywalenia są. Nie wiem jak oni teraz produkują te buty ale chyba tylko po to, żeby z domu do auta dojść. Jak ja w miesiąc ponad 100 km przejdę to mi buty na 2-3 miesiące starczają bo albo kratka się zapada albo podeszwa ściera :/

7. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

popularne, choć nienajtańsze sieciówki obuwnicze wprowadziły możliwość zakupów online z dostawą do salonu, wtedy idzie się do sklepu, wiedząc, że rozmiar już czeka, przymierza się, ogląda, jeśli nie pasują, to na miejscu robi się zwrot :) też stosuję taki manewr, bo nie znoszę chodzić po sklepach, zwłaszcza, jeśli mam nic nie znaleźć.. ;)

przyznaję się, że wydaję na buty dużo - wolę kupić te droższe, które mi posłużą jakiś czas i wytrzymają moje niezdarne tuptanie ;) i rzeczywiście, nie zdarzyło mi się, bym się zawiodła :) ale takie uszkodzenia, o jakich piszesz, w ciągu trzech miesięcy noszenia obejmuje gwarancja, no raczej buty powinny nieco dłużej wytrzymywać.. a z tym "nic mi się nie podoba" to przerabiam zawsze z Mężem..chyba w męskich modelach rzeczywiście nic nie ma ;)

chrumcia91 likes this.
  8. chrumcia91

tylko ze ja zazwyczaj ide do sklepu i muszą mi sie na zywo spodobać, bo na zdjęciach w necie to zawsze inaczej wygladaja a w realu sie rozczarowuje i potem chodze zła :p
    ogolnie nie lubie kupowac butow wlasnie przez to ze zazwyczaj mi sie kilka par na prawde podoba ale albo zły rozmiar, albo źle leżą ;/

9. Aleksander_Wielki

ano i reklamuję (swoją drogą nie ma się co dziwić że tak krótko wytrzymują jak ponad 90 kg muszą nosić :p - trzeba iść na siłownię i troszkę schudnąć ale i na to musi być kasiorka), z reguły nie ma z reklamacją problemu i w zasadzie to wygląda tak że kupuję na wiosnę adidasy i jak się zużyją to wymieniam na sandałki na lato, a jesienią kupuje kolejne adasie i na zimę wymieniam na zimówki ;) choć nie zawsze tak jest, czasem się trafi tak że i wiosnę i jesień w jednych dam radę przechodzić

10. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

aa chyba że tak :) to jeśli Ci się spodobają, a nie ma rozmiaru, to możesz zamówić w internetowym :) mi się jeszcze nie zdarzyło, by mi się na żywo nie podobały buty, które zamówiłam ;) choć oczywiście ze zwrotami nie ma problemu :)

a to tak wygląda :) tych kilogramów jednak nie ma tyle, by się buty buntowały :p

jakie plany na Andrzejki?

chrumcia91 likes this.
  11. Aleksander_Wielki

nie mam planów na Andrzejki, a raczej plany są takie żeby w spokoju się zrelaksować i wypocząć :D

12. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

a to też całkiem dobre plany :) udało się zrealizować?

13. Aleksander_Wielki

udało się, choć mimo wszystkiego jakoś nie czuję się wypoczęty

14. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

może to za krótki czas na regenerację albo po prostu jesień? ;)

15. Aleksander_Wielki

albo już nie pamiętam jak to się robi, jak to jest być wypoczętym :/

16. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

a to by było niedobrze :( ale wydaje mi się, że to taka pora, że wszyscy na wszystko narzekają ;)

17. Aleksander_Wielki

możliwe, że to wszystko przez tą pogodę ale mimo wszystko jakoś powinienem móc wypocząć a tu zero :(

18. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

ech..tak to czasem bywa.. :( musisz próbować dalej ;)

19. Aleksander_Wielki

teraz najbliższy wolny termin to chyba będą święta, albo raczej czas po świętach :p pożyjemy zobaczymy, strach pomyśleć co to będzie za 10, 20 czy 30 lat jak teraz już człowiek jest wyeksploatowany

20. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

może do tego czasu człowiek się nauczy wypoczywać i regenerować :)