Alchemik

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika carlain21, 10 kwietnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. carlain21

carlain21 Chodząca legenda forum

Mam do wykonania w spółdzielni misję Alchemik-uczeń jak ją wykonam to co się wydarzy, bo już nie pamiętam,jak to z piekarzem było?

2. =kalina=

=kalina= Chodząca legenda forum

dostaniesz dostęp do kolejnego poziomu rzemiosła

3. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Tutaj poradnik o zawodzie Alchemik: KLIK.

4. carlain21

Do rzemiosła-poziomu czy do tego,aby postawić budynek?? Bo jeszcze nie jest wybudowany:)
    Będą kolejne później zadania do wykonania??

W sumie to nie wiem po co mi ten alchemik, jak nic z niego i tak nie rozumiem,czarna magia te skrzaty itpxDxD
    SPA sobie lepiej było otworzyć,tam chociaż w misji PD na Wyspe jest i kruszony w zadaniach:)

5. =kalina=

No to nie do kolejnego poziomu, tylko do pierwszego :)
    Potem, po każdym poziomie pojawi się kolejna misja, by dostać kolejny level :)

carlain21 lubi to.
  6. carlain21

Ok, rozumiem, same misje, zawodu nie bardzo:)

Skąd bierze się ten ogród, który trzeba stawiać na polach?? Może wiesz:)

Mod_Salsa, dziękuję:)
    Za gwiazdki wzięłam już dawno alchemika,ale nie wykonałam misji:)

Aha jeszcze jedno, jak doprowadzę te 2 zawody, które mam na jakiś poziom,nie pamiętam, który, to wiem,że można 3 wybrać za gwiazdki, tak? Może coś namieszałam,ale ktoś tu mi wyjaśni, tak myślę:)

7. =kalina=

Ogród wyprodukujesz w alchemiku, jak już do niego się dostaniesz ;)

do dostania 3 zawodu musisz mieć dwa z trzech na 3 poziomie: piekarnia, dzemiarnia i kwieciarnia (alchemik i spa są tak jakby "z innej kategorii ;))

Zaraz sprawdzę szczegóły tego gratisowego rzemiosła, bo w moim przypadku było to tak dawno, że już nie pamiętam ;)

proszę, tu cytat z FAQ :)
    PAMIĘTAJMY:
    - mamy możliwość wzięcia jednego zawodu za darmo. - drugi / trzeci zawód możemy zakupić, o tym TUTAJ.
    - gdy mamy już dwie spośród następujących specjalności: Piekarz, Przetwórca, Kwiaciarz; minimalnie na 3 poziomie to trzeci spośród tych zawodów dostaniemy za darmo (nie dotyczy to zawodów, które odkrywamy za pomocą Drzewa Mądrości)

Czyli bez gwiazdek, tak jak myślałam, po prostu musisz mieć dwa, trzeci dostaniesz za darmo, oczywiście tam też będziesz musiała wykonać misję, by się do niego dostać :)

carlain21 lubi to.
  8. beataduda

beataduda Zaawansowany

Jeśli zdobędziesz 3 poziom w dwóch z: przetwórca, piekarz lub kwiaciarz to trzeci dostaniesz za darmo. Alchemika i Spa możesz odkryć za gwiazdki w dowolnym momencie.

9. carlain21

Bardzo dziękuję za szczegółowe informacje:)
    Dziękuję:)

Mam piekarnię,alchemika-dopiero się dostanę,ale i tak się przecież nie liczy, to jak mogę zdobyć kwiaciarnię lub przetwórcę? Wydaje mi się za za złotówki??

10. =kalina=

Tak dokładnie, za złotóweczki, ponad 7zł kosztuje jeśli dobrze pamiętam :)

11. carlain21

Ok.

A teraz czytałam poradnik z Renzo, tam jest w nagrodę można wybrać to co dotyczy dzielnicy rzemieślniczej,ale nie wiem tam o co chodzi:)
    Jest napisane,że jeśli nie posiadamy 3 zawodów: piekarz,przetwórca,kwiaciarz, SPA i alchemik wykluczony-zdobywamy za gwiazdki:)
    Co się dzieje,jak ktoś wybiera tę nagrodę???

12. =kalina=

Carlain, jeśli ja mam wszystkie te zawody, u mnie to pole po prostu jest puste i nie mogę wybrać tej nagrody.
    Rzeczywiście jest to opcja darmowego zdobycia placu budowy, o której zapomniałam :) Dostajesz wtedy taki plac, jak masz teraz przy alchemiku, tylko musisz wybrać, który z brakujących zawodów chcesz dostać- polecam dżemiarza :) I tak jak wcześniej przy piekarni, teraz przy alchemiku czeka Cię misja do zrobienia zanim uzyskasz dostęp do zawodu ;)
    W takim razie życzę powodzenia w zdobywaniu żetonów, a potem w uzyskaniu 3 poziomu w obu zawodach :)

13. carlain21

Ja mam tę nagrodę aktywną do wyboru:)
    Oznacza to,że jak wybiorę ten plac budowy, to będę mogła wybrać sobie darmową fabrykę np. polecanego przez Ciebie przetwórcę(dżemiarza), tak?
    Nie rozumiałam tej nagrody, więc teraz się przy okazji tematu dowiaduję,dopytuję.
    A jak widzę, to sie orientujesz w temacie:);)

Żetonów sporo, brak,ale może coś uzbieram przy następnych wizytach Renzo, jak zlikwidowali SP jako nagrodę, to nic tam teraz nie wybrałam:)

14. =kalina=

Tak dokładnie jest tak jak piszesz :)
    Skoro masz już piekarza, będziesz mogła za żetony kupić przetwórcę lub kwiaciarza :)

15. carlain21

Super:)
    Dziękuję za odpowiedź:)

Jak już nikt, nie będzie miał nic do dodania a po sprawdzeniu przez Moda,Smoda lub BA tematu, wszystko jest tak jak napisali pozostali gracze, to temat będzie do zamknięcia:)

16. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

carlain21, z tego co widzę uzyskałaś odpowiedzi, wszystko się zgadza. Jeżeli będziesz miała jeszcze jakieś wątpliwości zapraszam do poradnika: ..::Klik::.. :)
    Za zgodą Autorki temat zamykam. :)

beataduda, =kalina=, bardzo dziękuję za pomoc. :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.