Opinie Aktualizacja - Las Tropikalny

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 25 sierpnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. agi31

agi31 Chodząca legenda forum

witajcie:)

a ja już bez emocji przyjmuję każdą nowość w tej grze i każdy pomysł BP:)
    wiem tylko, że jak zaczynałam - 5 lat temu - to jakoś bardziej cieszyłam się z tego co osiągałam, jak udało się zebrać plony z pola i nie były zalane deszczem,jak PD zdobywało się przez sianie, zbierania i hodowanie, a nie tylko zjedzenie czegoś z rzemiosła, tak po prostu - był inny klimat:) no ale cóż, podobno mamy ocieplenie klimatu, to i na farmie są skutki ;) więc przeczytałam ogłoszenie i tyle:) nie zastanawiam się, nie przejmuję, tylko wskakuję w gumowce i dalej na polexD

2. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

Jeszcze raz , bo jakoś męczy mnie to czytanie o narzekaniu , także z mojej strony jedynie rzeczowe argumenty :

- więcej siania badyla na eventach i oczywiście tak samo z wypadajką. Będzie niebawem narzekanie xD:cry:xD sporej części tych zadowolonych obecnie.
    - kolejna próba zmuszenia resztki Farmerów do zakupu pomocników.
    - targ - ceny , tutaj chyba nie muszę tłumaczyć ?
    - jeszcze większe dysproporcje w osiąganiu TPD.
    - obecna strategia gry na Baha i LT to będzie : co mam w pasku wyrzucam na pole i już , niech sobie rośnie.
    - LT zamiast obiecywanej od bardzo dawna Rafy.
    - zbyt tani dostęp , żadnej misji , ruchu na targu , oddawania towarów.

Z argumentów osób będących mega zadowolonych widzę jedynie , że powyciągają zagrody i drzewa z paska.
    Jeżeli są inne chętnie poczytam.
    Szkoda , że V. idzie kolejny raz na łatwiznę.

Chciałbym dodać , że naprawdę mam kilka ciekawych rzeczy w pasku i mam co wyciągać , ale po co ?
    Na Farmę też chcecie dodatkowe pole ?

Ostatnie edytowanie: 25 sierpnia 2015
  3. Megan

Megan Komandor forum

Mnie osobiście to obojętne czy będzie dodatkowe pole czy też nie, jeżeli będzie to przyda się, będzie gdzie postawić drzewka, które zalegają w pasku i nie muszę tam siać roślin.

Czytając większość wypowiedzi mam mieszane odczucia i zastanawiam się czy dla gry trzeba tak sobie szarpać nerwy, jak to robią niektóre osoby, z ich słów wylewa się jakaś zazdrość, zawiść skierowana w stronę młodych graczy (oczywiście młodych stażem gry).

Czego im zazdrościć?......tego, że chcą grać, że mogą szybciej wbijać lvl, że zaczęli później grę (bo być może później trafili na nią).
    Dlaczego tak bardzo we wszystkim doszukujecie się samych negatywnych rzeczy, ciągle narzekania, marudzenia.
    Tylko czy wszyscy muszą kończyć eventy, muszą być ciągle w topce, bo od tego co zależy?.... ich dobre samopoczucie, szczęście, czy taki cel maja w życiu?
    Przecież to tylko gra, wyluzujcie, mnie osobiście nie przeszkadza, że "młodzi" gracze mają łatwiejszy dostęp do nowości, niech im się szczęści, jeżeli potrafią to wykorzystać.

Sama gram swoim rytmem, jeżeli mam czas i możliwości kończę event, jeżeli nie, to robię to co mi odpowiada, nie staję się niewolnikiem gry, gram dla siebie i swojej przyjemności a nie dla innych, to nie wyścig, w życiu są ważniejsze sprawy i inne cele.

Co do kolejnego pola do obrabiania, to nie na każdym polu trzeba siać, tak jak ciągle o tym się przypomina, to gra strategiczna i każdy wybiera to co mu odpowiada i w czym dobrze się czuje:)

Obrabiam pole ręcznie, nie kupuję pomocników, wystarczają mi zdobyte kupony w eventach, czy misjach zrobionych w spółdzielni, trzymam je na czarną godzinę i wykorzystuję, jak są trudniejsze eventy, zawsze mam pewien zapas i dlatego pomiędzy eventami sieję rośliny tylko na jednym polu, nie jest mi trudno pozbierać i zasiać je ręcznie dwa razy w ciągu dnia, reszta pól to są drzewka i zagrody.
    Jak dobrze się pomyśli i zaplanuje, to wszystko jest do wykonania.

To, że ponarzekamy niczego nie zmieni:)

4. Krzychu64

Krzychu64 Nadzorca forum

Kto usuwa, ten usuwa i będzie usuwał, a kto tego nie robił, to mu ten Las też różnicy nie zrobi. Moje słonie już się niecierpliwią. W końcu na dłużej wylezą z paska. Nowe pole to zawsze ... nowe miejsce na coś. Może w efekcie tylko na zasiewy. Kto to wie ? Bahama ma swoje priorytety, zatem u mnie i tak nie rośnie tam roślina eventowa, no chyba, że nie mam wyjścia .... ale nie kosztem drzewek . Co najwyżej kosztem innych roślin.
    mrobert15 po prostu nie odkrywaj Lasu i będziesz miał mniej ambarasu :D
    blazers mnie ten las nie rusza. Po prostu nowa zabawka, którą mam zaadaptować do moich potrzeb, a że przy tym nie zmienię strategii gry to ... szukam własnych plusów. Po co mi minusy ...?

Ostatnie edytowanie: 25 sierpnia 2015
  5. TrissMerigold.

TrissMerigold. Fanatyk forum

Jak przy eventach uwzględnią przyrost ilości roślinki o nowe pola, to nie będzie żadnego wyboru i trzeba będzie siać i tam. Z resztą post nad Tobą Blazers wszystko idealnie ujął. Nie strzępimy nerwów tylko konstruktywnie i ze spokojem krytykujemy bezsensowne, burzące logiczne mechanizmy absurdy.

6. Jacenty70

Jacenty70 Młodszy ekspert

gwiazdek mam 1800 czyli250 to pikuś ale ile roboty więcej

Anetta41 lubi to.
  7. *ewa*

*ewa* Chodząca legenda forum

jest takie pnącze dające pomocników na 3 h.

Anetta41 lubi to.
  8. =Repez-

=Repez- Półbóstwo forum

Witam Wszystkich to może ja się też wypowiem na temat Lasu,czy on będzie czy nie mnie to bez różnicy a to jak niektórzy piszą więcej siania w event,zgadza się ale kto do tego doprowadza my gracze chwalimy się że w dwa dni event zrobiony a co BP tego nie czyta,jak da się w dwa dni to zwiększyć ilośc roślin nich sieją,tak samo zarobek ludzie to tylko gra,nie muszę zarobić jak najwięcej nie tyle żeby starczyło na granie a nie gonitwa za pikselami.Takie moje zdanie Przepraszam jeśli kogoś uraziłem

9. edababa

edababa Czeladnik forum

i to już? te banany i gwiazdki?
    to klapa......kompletna
    ja tam nie ścigam się z nikim, nie startuje w TOP ach, ale gram. powolutku i po swojemu i na razie nie rezygnuję, ale po takich nowinkach ....kiedyś dziwiłam się dlaczego INKASENT, KRZYCHU- SAM, OLA Z LAHR>rezygnują......trzeba na prawdę dużo samozaparcia i wiary w tę grę
    kurcze liczyłam na coś więcej

10. mrobert15

mrobert15 Czeladnik forum

#Właśnie może zmieni. Producenci cały czas podkreślają, że wsłuchują się w nasze opinie ...:D:D

najmniej ambarasu to będę miał jak przestanę grać (Twoja rada tak właśnie brzmi)

Posty połączyłam, na forum nie piszemy posta pod postem. Jeśli chcesz coś dodać, użyj opcji Edytuj.
    Proszę zapoznać się z Poradnikiem: >>klik<<
    Poćwiczyć możesz w tym temacie: >>klik<<
    MOD_Cookie*

Ostatnio edytowane przez moderatora: 25 sierpnia 2015
  11. Megan

Megan Komandor forum

Wątpię:)xD

Jestem tego świadoma, że może być więcej siania w eventach lecz przyjmuję to na spokojnie, bez tego marudzenia....a co do krytyki, to ja ją widzę różnie, nie zawsze jest tak spokojna:)

Anetta41 lubi to.
  12. TrissMerigold.

TrissMerigold. Fanatyk forum

Szukanie plusów jest fajne. Tylko przy całej wierze i nadziei, że nowe miejsce wykorzystamy w adekwatny do swoich przyzwyczajeń sposób umyka troszkę wielu osobom fakt, że akurat tego typu zmiany ingerują w mechanizmy gry na tyle, że choćbyśmy się zapierali rękami i nogami, wymuszą na nas zmianę tych naszych ukochanych strategii.

13. Magdam.1__

Magdam.1__ Książę forum

Ja się cieszę że jest dodatkowe miejsce. Bo wreszcie będę miała gdzie sadzić drzewka, siać czy stawiać zagrody. Bo mam calą wyspę zajętą przez itemy . Na G&T staram się je zdobywać i mam ich bardzo dużo. Dzięki temu level przechodzę w niecały tydzień.

MOD_Cookie*, Tralanetka oraz Anetta41 lubią to.
  14. edababa

edababa Czeladnik forum

kolejna łąka do obrobienia, a co za tym idzie więcej roślin do obsiania

taktyków warto poczytać i posłuchać

15. kaska860

kaska860 Wszystkowiedząca wyrocznia

Wszystko z wyspy straci wartość na targu...będzie więcej eventówki do siania, ale o tym wspominaliście. Tyle z minusów, a z plusów chyba tyle, że szybciej się misje w spółdzielni porobi

Ano i szybciej będziemy ZB zdobywać :D

16. QQRYQ333

QQRYQ333 Hrabia forum

xD
    Wchodzę wieczorkiem na SF i co widzę ?- dodatkowe pole już w czwartek o_O
    Pierwsza myśl - chłopie tera to myszka będzie bordowa aż granatowa od klikania :sleepy:
    druga myśl - ile do diabła tej eventówki można siać :mad:

17. zdzichu295

zdzichu295 Młodszy ekspert

Ja się cieszę z nowego pola bo wreszcie będę mógł na dobre zająć się misjami związanymi z bahamaramą i zajmę się wreszcie samą wyspą stawiając drzewa, zagrody i fabryki być może jakieś pole też znajdzie tam swoje miejsce.
    Co do gwiazdek to aby odblokować ten las tropikalny początkujący gracz musi posiadać minimum 320 gwiazdek (runa "sianogrosze w darze"- 20 gwiazdek; runa dotycząca odblokowania samej wyspy- 50 gwiazdek i na końcu 250 gwiazdek las tropikalny) trzeba też wspomnieć że dostęp do drzewa otrzymujemy od 14 poziomu i od tego też poziomu dostajemy 1 gwiazdkę co poziom wiadomo też że aby uzbierać 320 gwiazdek początkowy gracz musi robić misje w spółdzielni i nie odrazu ma dostęp do wszystkich roślin drzew i zwierząt lub produktów wymaganych w tych misjach, może też robić eventy i tam zdobywać gwiazdki więc jak widać nie jest tak łatwo początkującemu graczowi zdobywać gwiazdki.

18. kcie6

kcie6 Naśladowca mistrzów

Co farmer to opinia. Ja tam jestem zadowolona. Nareszcie wystawię drzewa i zagrody z paska. Co ma być to będzie, poklikamy, zobaczymy, najwyżej wszystko wróci do paska.

Anhedrea, Tralanetka oraz Anetta41 lubią to.
  19. dziunia49

dziunia49 Stary wyjadacz

szybsze przechodzenie poziomow na bahamie a zatem i wiecej bananow

Peonia, Tralanetka oraz Anetta41 lubią to.
  20. asia1106

asia1106 Wyjątkowy talent

Nie podoba mi się kolejny pomysł BP:(,mogło zostać tak jak jest.Pytam się gdzie jest obiecywana od kilku miesięcy rafa?:mad:

renia111979, zagma oraz Sookie lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.