Opinie Aktualizacja - Las Tropikalny

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 25 sierpnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Co do lasu wszystko zostało już napisane.
    Mi się ten pomysł nie podoba i już.
    Ale jak już jest to jest. Poustawiałam tam drzewka i pandy, wejdę dwa razy na dzień i spokój.

2. magdorzata

magdorzata Okazjonalny autor

A pamiętacie jak na Bahamie były Palmogrosze? U mnie w lesie drzewka rosną, wchodzę raz dziennie i git;)

3. ranczo19551

ranczo19551 Czeladnik forum

Nie rozumiem tego jęczenia ......a ...bo....., bardzo się cieszę , można się rozwijać na bahama. Bawię się tą grą , a nie zazdroszczę innym , tym bardziej rywalizuję .Trochę empatii grający;)

4. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Jak ktoś obrabia farmę klikając ręcznie i zajmuje mu to około 25 minut to nie jest to już takie fajne.
    Ja jestem "klikaczem", z kombajnu korzystam rzadko i każde kolejne pole to dla mnie kilka minut dodatkowej pracy.
    A kombajnu nie kupię i już.

Liczy się tylko kasa. Hodujcie wszystko, uprawiajcie wszystko, nic nie kupujcie na targu, bądźcie samowystarczalni. Żadnej strategii a tym bardziej zabawy w tym nie widzę. Nuda i już. 5 lat temu to była gra a teraz bezmyślne klikanie nieprowadzące do niczego dobrego. Farmerama z Fantasyramą i nie wiadomo co jeszcze.

Tyle.

5. ogi70

ogi70 Stały bywalec

Witam.

Też sobie klikam.
    Średnio dwa razy dziennie po 10 minut.

Gratuluję ukończenia wszystkich misji w spółdzielni.

Ostatnie edytowanie: 30 sierpnia 2015
  6. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

ja tez zbieram recznie codziennie i zajmuje mi to 15 minut-łącznie z pnączem :p
    na gwiazdki moze kiedys sie doczekam na ten las

7. mysza199710

mysza199710 Koneser forum

Witam ! Może i fajny ten nowy las , ale event , gdzie będzie trzeba sadzić roślinki typu ognisty pomidor czy lukrowy ogórek do eventu już tak fajnie nie będzie liczby pójdą grubo w górę ! Tak nawiasem w 10 minut nie zbiorę całej farmy ręcznie , a mam jakiś tam bonus dający co 12 godzin 5 % więcej PD , ale trudno bawię się dalej , bo co innego mi pozostaje .

8. rolnik_matik

rolnik_matik Mieszkaniec forum

A ja właśnie sobie odblokowałam las :) Posadziłam drzewka, zasiałam roślinki i się cieszę że szybciej zrobię misje w spółdzielni. Dla mnie Farmerama to tylko i wyłącznie zabawa, odskocznia od codzienności, relaks. Nie rywalizuję, nie wysilam się, kasy nie wydaję. Wszędzie mam pola na których rośnie 4 razy dłużej i jest git, nie martwię się że jak raz na dzień nie zajrzę, to mi wyrosną chwasty a jeśli nawet - co z tego. Na farmie świat się nie kończy :D
    Ps. nie da się tu zasiać roślinek eventowych ;)
    Pozdrawiam

9. Daisy44

Daisy44 Półbóstwo forum

Ja też mam las od dziś. :DTuż przed wprowadzeniem lasu wydałam prawie wszystkie gwiazdki więc tym bardziej się cieszę że tak szybko się udało, choć nie bez wysiłku. Dodatkowe miejsce bardzo mi się przyda bo z misjami wciąż jestem do tyłu.

10. hiacynta

hiacynta Chodząca legenda forum

A mnie się las podoba bez względu na to co kto myśli i mówi. Ustawiłam sobie zagrody, nareszcie rosną drzewa takie i ile chciałam.
    Nie muszę ich co rusz wywalać i burzyć zagród. No i mam wreszcie masę miejsca tylko i wyłącznie na roślinki, super:)

11. ciamelek

ciamelek Okazjonalny autor

mnie też się las podoba tylko mało widoczne jest wejście do niego

marzena5275 lubi to.
  12. Marzenocha

Marzenocha Koneser forum

Pamiętam! A żeby się dostać na wyspę trzeba było wylatać mile ! Las dziś odblokowałam dzięki sklonowanym gęsią. W końcu nie będę miała problemu z bananami dla małp :D

marzena5275 lubi to.
  13. mieszczak

mieszczak Zaawansowany

Też pamiętam palmogrosze, rany ale się tu pozmieniało, prawie dwa lata przerwy miałam...

14. Menasa

Menasa Forum Pro

Skąd taka informacja? W poradniku jej nie widziałam. Czy dorzucili niedawno?

15. piotr2569

piotr2569 Forumowy żółtodziób

I ja mam takież samo podejście do sprawy - z tym, że mimo iż poziom mam dość wysoki to nie mam na tyle gwiazdek by odblokować lasek. Nie rozumiem tych wszystkich pseudostrategów, którzy piszą że mało gwiazdek i pewnie najlepiej by podwyższyli wymaganą ilość do 1000 i przy okazji możliwość ich zrobienia tylko i wyłącznie w misjach hodowlanych.
    Nie należy mylić pojęć strategii z bezsensownym klikaniem i sianiem lub produkowaniem tysięcy anakond, słoni, i innych roślinek potrzebnych do wykonania misji stałych. Bo jakiż to ma związek ze strategią ??? - odpowiedź : ŻADEN. Farmerama jako całokształt przestała być już dawno grą strategiczną, w której to obliczało się ilości i czas zasianych roślinek by tylko ukończyć misję w czasie.
    Także drodzy krzykacze od lasu Tropikalnego - powinien być i tak łatwiej dostępny właśnie - po to by ukończyć bezsensowne misje stałe dotyczące bahamy.
    Pozdrawiam

marzena5275 i Sekme lubią to.
  16. wolf031973

wolf031973 Książę forum

No to teraz ja nie rozumiem. :eek:Skoro są bezsensowne, to po co w ogóle je ruszać? -.--.-8)I jeszcze w tym celu powiekszać farmę?8)

blazers, Sekme oraz zzizzie lubią to.
  17. Sekme

Sekme Generał forum

Pozwolę sobie z Tobą się nie zgodzić.

Farmerama cały czas jest grą ekonomiczno-strategiczną.

Nawet podczas czasem durnych eventów klikanych z tysiącami badyli.
    W tej grze nie da się grać efektywnie bez myślenia strategicznego i skrupulatnego planowania - jak zarobić SG, skąd wziąć towar itp.

Strategia to nie tylko liczenie czasu i ilości, by zrobić event.
    Strategia to liczenie, planowanie i działanie pomiędzy eventami.

Podczas eventów strategowie spijają śmietankę i cieszą się owocami, które przynosi ich strategia. A niestrategowie zaczynają liczyć, jakby tu zrobić event. Taka drobna, acz istotna różnica ;)

Dlatego, że ponieważ... xD:cry:

Ostatnie edytowanie: 4 października 2015
  18. wilandra

wilandra Analityk forum

i ja swoje.... złote banany jako wypadajki :) raz na ruski rok wystarczy, by zabawa była :)

0olimpia0 lubi to.
  19. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

a mi jeszcze 49 gwiazdek tylko brakuje :)

FAJNAFARMAXXXL i gadek lubią to.
  20. Jedna_na_milion

Jedna_na_milion Ekspert forum

Witajcie wieczorkiem :p

Ja już jestem tu hoho a ciągle poznaje... i poznaje wiele rzeczy.
    I traktuję to jako odskocznię...relaks od codzienności.
    Odpoczynek choć chwilowy :p nie powiem że czasami się złoszczę na to czy owo
    bo misje.... a jest ich kilka hodowlane... jeszcze nie zakończone, bo nie łatwo
    zdobyć kolorowe złote zwierzątka:p więc wszystko przede mną :p
    Dla mnie Las Tropikalny jest pomocny i tyle... już przymierzam się
    z misją w której jest do oddania zielona herbata i trawa cytrynowa :p
    Tak wiem że pewnie większość już ją zakończyła...ale ja nie :p
    Każdy kawałek ziemi mnie cieszy :p no bo jest tego coraz więcej...
    I taki dodatek ziemi powinień być podczas Pełni :p

Mi brakuje 35 sztuk gwiazdek.

FAJNAFARMAXXXL, gadek oraz toDzasta lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.