Opinie Aktualizacja - Las Tropikalny

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 25 sierpnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. wolf031973

wolf031973 Książę forum

A mnie nie lotto, kiedy klikanie staje się samo w sobie celem w grze. Tzn wystawiamy wszystko jak leci na pola i klikamy, klikamy klikamy. Aby tylko klikać. (I to naprawdę nieważne, czy kombajnem czy ręcznie.)
    Jest takie przysłowie, bardzo w temacie: Nie widać lasu zza drzew. I to właśnie tu się dzieje. Coraz więcej tu odmóżdżającego klikania a coraz mniej strategii w grze.

2. zonaania2122

zonaania2122 Wyjątkowy talent

Pamiętam te czasy.Ostatni zbiór eventówki sadzonej na styk i deszcz:mad::cry:Monitor wtedy oplułem i kabel z myszki pogryzłem-.-

Ostatnie edytowanie: 26 sierpnia 2015
  3. mariogr2014

mariogr2014 Stały bywalec

A ja sie ciesze na ten deszczowy las. 250 gwiazdek to nie tak malo dla mlodych graczy, jest przeciez tyle rzeczy do odblokowania. Obawiam sie jedynie nowej seri bledow, bo te mnie dobijaja. Zobaczy sie jutro.

4. niunia236102

niunia236102 Młodszy ekspert

Z tego co sie orientuje ta gra nigdy nie byla wybitnie strategiczna ;) Mysle ze musza dac troche nowosci bo jakby bylo jedno i to samo to by bylo zbyt nudno :)

.Farmeria. i SirMarkIIII lubią to.
  5. Farmani15

Farmani15 Weteran forum

I nadal mi "lotto" a wiesz dlaczego-klikam prawie od początku gry na początku z palca i myszki a potem z braku czasu na "ropie "i myszce i dlatego jestem "oswojona" z wszelkimi nowościami z którymi co niektórzy się nie zgadzają a inni wręcz przeciwnie -aprobują - tak i ja przyjmuję wszelkie "nowości na klatę" i gram nadal -czy mi się to podoba czy nie :)
    Wyraziłam raz swoją ocene względem "lasu" ale cóż teraz zostało -tylko czekać na wprowadzenie "NOWOŚCI" do gry i już -bo nic się teraz nie zmieni-Pozdrawiam wszystkich:)
    Sorki Modki za duże literki

6. alexander56

alexander56 Generał forum

Tylko nie to ,bo ja tez pamietam te czasy i wcale mi to nie pasiło:sleepy: . Wrecz dostawałem białej goraczki gdy nie miałem czasu by na farme wejsc a tu wchodze i powódz :( . O nie dzieki nie teskie za takim powrotem -.-.

7. alekar

alekar Chodząca legenda forum

jeśli nie chcesz Lasu, wystarczy go nie odblokować i po kłopocie:p
    Ja i moje zwierzątka czekamy na Las Deszczowy, nareszcie będzie miejsce na zagrody i drzewka....

8. nana290159

nana290159 Książę forum

Ja sie ciesze, bo na Basce malo miejsca, a zwierzyna w pasku siedzi, bo drzewa stoja, troche roslin brakuje, to bedzie gdzie dosadzic.

Anetta41 lubi to.
  9. stokrotka76

stokrotka76 Komandor forum

Ha, ja też pamiętam te czasy i wspominam je bardzo sympatycznie a element pogodowy był jak najbardziej na miejscu :) tak jak w życiu ...na deszcz i niepogodę nie mamy wpływu i żaden posąg, żadna runa, żaden najbardziej złoty banan nie powinien tego zmienić....:)
    Ja tam tęsknie za tym co było :D

10. alekar

Przypomniałam sobie tamte czasy.... i to gdybanie, będzie deszcz czy nie, zdążę zebrać plony czy woda mi wszystko zaleje....

Zastanawia mnie jedno, dlaczego to jest " Las Deszczowy "...

11. alexander56

Mysle iz nie ma w tym nic dziwnego skoro i tam bedzie mozna stawiac zagrody .Przeciez to nic innego jak dodatkowe pole na wyspie podobnie jak mamy na farmie ;).

Frytka2012, deadwing oraz Anetta41 lubią to.
  12. SirMarkIIII

SirMarkIIII Stary wyjadacz

Strategia to by była, jakby dali możliwość zmian targu :))))) ale kto wie, może w przyszłości... a jeżeli chodzi o nowe pole, to uważam, że jest ok. :)

Ostatnie edytowanie: 26 sierpnia 2015
    zonaania2122 i Farmani15 lubią to.
  13. niunia236102

Na to bym nie liczyla :p

14. alexander56

Moze byc tak iz nazwa jest całkiem przypadkowa . Mielismy tez sytuacje podobna ,gdy wchodziła "Lesna polana" i cóz nie tylko drzewa na niej stawiamy wbrew domysłom . Juz za chwil kilka sie przekonamy czy cos nowego "Las tropikalny" nam wniesie do gry oprócz dodatkowego pola ;).

Anetta41 lubi to.
  15. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

uwielbiam takie wypowiedzi,,nie chcesz nie graj,ale cóż,nie chcę,,,ale gram, uważam ,że to pułapka nakręcajaca ilośc roślin eventowych,powodzenia życzę

16. pppppp26

pppppp26 Forum Pro

Coraz bardziej podoba mi się ten wątek i perełki :)

Oby nie a i mi się nie mieści z paska i ile by nie dali to się nie pomieści

I każdy ma prawo do takiego zdania tylko proszę nie pisać że wypadajki słabo lecą i tylko BP łase na zakup koszyków....
    I dalej dla niektórych na szczęście nie jest np: karma dla pająków często jest tańsza od świetlika i to mnie zawsze zastanawiało ... aa podobnie z białą niewinnością ;) i nowe pole do siania to nie nowość a tych właśnie chcemy nowości i nie o TSy tu się rozchodzi
    Dobra starczy :) a ja

Osobiście chciałbym:
    - zapowiadaną rafę bo mogła być a może będzie ciekawa
    - szybkie nawożenie a było testowane na wybranych kontach i co ... chyba ponad rok mija i nic
    - pomysł na alchemika bo teraz jest bo jest i tyle
    - rzemiosło kuleje, gdzie nowe przepisy? za to rozdawnictwo - pnącze, eventy ma się świetnie
    - drzewo mądrości jakoś mało mądre dla graczy z 3-4 letnim stażem i nowa łąka czy kolorowy zwierz nic nie zmienią w temacie
    - kurczaki czyli szkoła farmerów, jest nabór??

A jest dodatkowe pole to się go zagospodaruje (pisałem ze jestem na tak ale bez szału) gry to nie pcha do przodu i nic nowego nie wnosi, od 5 min więcej czasu i tyle a chyba wolałbym kolorowe słonie zamiast tego pola;)

17. alekar

nie napisałam nie graj, tylko nie odblokuj Lasu, jeśli go nie chcesz...
    ja nie mam odblokowanej szklarni ani Alchemika, mimo, że gram ładnych parę lat....
    dzięki za życzenia i nawzajem... powodzenia w grze i nie tylko :)

18. niunia236102

Moze to jest na zasadzie dzikiej laki :) tam tez jest mlyn

Anetta41 lubi to.
  19. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Pewnie dlatego, że LD, to nic innego jak zapasowy (pewnie jeden z wielu) design Bahamy, przygotowany daaawno temu. Posiada taką samą funkcjonalność jak Wyspa. Teraz został podpięty jako dodatkowe pole. Dlaczego ? Myślę, że zamiast Rafy, która zatonęła w odmętach i wypłynie jako samodzielna gra.
    Tak przypuszczam.

Z wyklikaniem tego dodatkowego areału dam jeszcze radę, tak na styk (bonusy z Farmerskich Jaj - czas operacyjny: poniżej 10 min. - 1 do 2 na ich odpalenie) Co do przydatności ? No cóż, na pewno więcej PD/TPD a co za tym idzie: bananów, gwiazdek, no i florenów za level. Jednak w tle więcej terror badyla i wypadajek. Oczywiście zwiększy to popyt na koszyki eventowe i wszelki pomoce w codziennej pracy (wszelkiej maści wyprzedaże SN,SP, pomocnicy), a oto przecież chodzi firmie.

Jak to wpłynie na grę ? Fachowcy pewnie przeanalizowali wpływ dodatkowego pola na targ i wszelkie tego implikacje. Jednak niejednokrotnie widzieliśmy, że Ich przewidywania były błędne i wprowadzali korekty z marszu (zmiany w bonusach rzemiosła, czy Pnącze Walentynkowe).

Mimo wielu wad, ta gra ma w sobie jakiś smaczek i dopóki dam radę obrabiać pola ręcznie, to będę ten wóz ciągnął.
    Jak LD się sprawdzi w praktyce ?
    Zobaczymy od jutra.

20. WhateverHappenes

WhateverHappenes Cesarz forum

Też pamiętam te czasy :pa także brak możliwości przestawiania i chowania do paska zagród i reszty 8)a było tylko 20 poziomów w grze

Mam cichą nadzieję,że z Lasem Deszczowym będzie jakiś haczyk :pżeby nie było za łatwo
    pamiętam jak trzeba się było namęczyć z odkrywaniem leśnej polany, ostatnich części tropików i wyspy piratów więc mam cichą nadzieję, że tym razem też będą chcieli coś od nas 8)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.