Opinie Aktualizacja Bahamaramy oraz nowa misja stała

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 15 kwietnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

W sumie to moze warto odblokowac to co potrzebne do paszy dla tukanow i krecic pasze i zarabiac na niej.....
    chociaz te roslinki dlugo rosną a tego nie lubie :p

patrycja9922 i est-orka lubią to.
  2. talarek1961

talarek1961 Półbóstwo forum

ja wręcz odwrotnie-lubię te co długo rosną,szczególnie na noc(o ile mam tylko pola)xD
    a co do tukanów i paszy-to wyjdzie "w praniu" czy opłacalne będzie jej robienie;)

3. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

Problem z miejscem jest od wieków farmowych nowości nowości i nowości a nikogo nie interesuje gdzie to kto ma stawiać
    czy to farma czy wyspa powinna być łąka na drzewa (jest) na zwierzęta i na sianie więc minimum 3

w dodatku powinni policzyć każdą zagrodę z każdym zwierzęciem każde drzewo tak by po jednej sztuce zmieść wszystko- ha marzenie farmera

co do misji: to ja się nie podniecam bo mam ich mnóstwo w spółdzielni większość nie do zrobienia xD bo niejednej nowości brak a częste eventy nie dają czasu na popracowanie dla spółdzielni

tukany - no pocieszą oko pod warunkiem że karmę dam radę robić - ja paszy nie kupuję wychodzę z założenia że jeśli nie mam co dać jeść jakiemuś zwierzowi to go na pole nie przygarniam
    na pewno nie wybiorę wszystkiego bo po 1 ilość bananów nie wystarczająca jak dla mnie xD
    po 2 na co wybierać wszystko i potem znów przez kolejne lata się nudzić.

spoko luz jest aktualizacja na którą tak wielu czekało by oddać ZB - nie wolno teraz narzekać :D

4. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

pod tym względem z sianiem na noc to tak-tez baardzo lubie i sie ciesze ze bedize cos dluzej rosnącego od imbiru ;) ale jesli mam siac tylko w nocy i tylko z tego krecic pasze to nie bedzie tak rozowo jak przez chwile myslalam :D
    no ale w poniedzialek pomysle dokladnie co i jak odkryc ;)

5. talarek1961

talarek1961 Półbóstwo forum

Ann
    Gdyby było w tej grze tyle łąk aby pomieścić wszystkie zwierzaki,drzewa po sztuce minimum to ja już bym w nią nie grała bo ręce dawno by odpadły po klikaniu takiej ilości zbiorów ;) a kręcące się obecnie przy przechodzeniu z łąki na łąkę słoneczniki(które w naturze lubię) straszyłyby mnie po nocach(teraz tylko mi się czasem śnią)xD
    Jednak na Bahamie jeszcze tę 1 łąkę jakoś bym i widziała i strawiła ze smakiem acz bardziej przychylna byłam rafie:)
    Ja karmy kupuję często,szczególnie na farmie bo...po prostu nie opłaca się ich robić a poza tym młyn poza kręceniem "cudów" do eventów kręci jedynie SP ( bo tej nie kupuję a kolorować lubię mimo że BB u mnie marne )
    Poza tym ja się na farmie nigdy nie nudzęxD i nawet jeśli odkryje wszystko za 1 zamachem to nuda nadal mi nie grozi;) a zanim nasieję odpowiednie(dla mnie) zapasy tylu roślin(ewentualnie dokonam ich zakupu) to z 5 lat minie a dokładając zapas zwierza-to z 7:D

Zaś misji (poza tymi gdzie wysokie kolorowańce potrzebne) to u mnie raptem kilka zostało do skończenia-2 na pełnię,1 z borsukami bo jeszcze za drogi na targu,1 z nerkowcem bo choć mam to nie robię/zbieram na handelek:)),1 z pucharem zwierza(ostatnie zad.) bo mi żal oddać i 5 z produktami warsztatowymi bo trzymam kombajny na eventy.
    Toteż przy tylu nowościach liczyłam na więcej niż jedną:(

Ostatnie edytowanie: 15 kwietnia 2016
  6. ngienia63

ngienia63 Młodszy ekspert

Podoba mi sie aktualizacja , przynajmniej wiem co musze zrobić aby dostać i drzewa i roślinki ,a nie te poronine tsy mam tych tsów dość tak powinno być też na głównej farmie do zdobycia dajmy na to za sto albo ile gwiazdek .Powiem jedno ja takich zapasów w babanach nie mam ale po kolei zdobęde

est-orka, godia17 oraz talarek1961 lubią to.
  7. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Propozycja kilku misji bardzo mi się podoba i na pewno targ by się rozruszał. Natomiast wprowadzenie nagród w postaci nowych drzew i roślin już nie.
    To byłaby duża zmiana na Bahamie i wg. mnie niepotrzebna. Tam jest zasada, że nowości uzyskujemy poprzez otwarcie posągów lub z TS i niech tak zostanie.

Odnośnie nowego przepisu w alchemiku to ja jednak wolę mieć do niego dostęp, a czy będę go produkować to już wyjdzie w grze.
    Może być tak, że na co dzień będzie nieopłacalny ale przy eventach już tak:)

8. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Spróbuję :)
    To połączenie TNZ + fiolka jest fajne, gdy mamy kumulację bonusów +100%PD/TPD (np. z mega) lub kumulację +200% PD/TPD (np. z koła), albo jedno i drugie przez 24-godziny ..... cztery zbiory, przyrost punktów niesamowity...oczywiście to dla kogoś, kto ma parcie na punkty.

Chyba ja tak mam :pxD..... rachunkowością farmową nie zaprzątam sobie głowy zbytnio....
    .... no, ale jakbym zdecydowała się załapać na listę [​IMG] to i na rachunkowość przyszedłby czas.

9. Anneloes

Anneloes Koneser forum

Skoro wszyscy się chwalą, to ja też - bananów mam 8 xD
    Fajnie, będzie co robić. To są plusy zaczynania z nowym kontem - misji i innych takich wystarcza na wiele miesięcy ;)

10. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Sprawdziłam ilość ZB - 526

I odkrywam X komnatę za 45, następnie Miechunkę za 42 , być może trzeba będzie wcześniej odkryć lilie wodne za 38 ZB
    Odkrywam wszystkie drzewa za 230 ZB.
    No i w VI komnacie tukany za 30 ZB

Razem zużyję 347 lub 385 ZB.

Potem będę sukcesywnie odkrywać pozostałe rośliny.

11. cyfrzak

cyfrzak Wielki mistrz forum

super fajnie, tylko jedno dziwnie brzmi drzewko flaszowiec będzie dawać jabłko cukrowe, bankowo ludki będą o nie pytać :D bo zupełnie inna nazwa owocu i drzewka

Nutka i chrumcia91 lubią to.
  12. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Miechunka i makadamii zostaną przeniesione z komnaty X do komnaty V, ze względu na umożliwienie produkcji paszy dla tukanów.

13. azikowo

azikowo Fanatyk forum

to do roboty:) jak się postarasz, znaczy bardzo postarasz, to do poniedziałku 3 ZB się znajdą i nawet 2 w zapasie będą xDxD:cry::cry:

14. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

brakuje mi do nastepnego lvl 3,7 mln to dosc sporo :(

15. azikowo

azikowo Fanatyk forum

matko i córko i tygrysie biały, nie pisz takich rzeczy xDxDxDbo zaraz w pomysłach będzie,żeby dodatkowe łąki dać, bo się wszystko nie mieści :mad::mad::mad:xDxD
    ludzie chcą mieć wszytko już teraz zaraz o_Oo_Oo_Obez myślenia,sepkulowania i kombinowania, tylko ile w pasku tyle na łakach, mi chyba 100 łąk by brakło, aby wystawić wszystko co mam w pasku xDxD:cry::cry:

i tak jak dla mnie bahama dużo straciła przez wprowadzenie lasu:sleepy:przynajmniej tu było jakieś wyzwanie, trzeba się było nie źle nakombinować,żeby iść do przodu, teraz lipa.

ZB na stanie 766 dzięki królowej:inlove::inlove::inlove: xDxD, ale i wolniej banany przybywają koło 8 mln potrzeba na poziom, ale dzięki WS poziomy lecą aż miło, tylko motywacji brak i nowości motywacji nie przywrócą:wuerg::wuerg::cry::cry:

Ewa jak się postarasz to dasz radę :D:D

16. Anhedrea

A gdzie jest o tym jakieś info?

patrycja9922 i est-orka lubią to.
  17. est-orka

est-orka Fanatyk forum

A tutaj, proszę:)
    Novità a Bahamarama

Ilość ZB się nie zmienia.

18. Anhedrea

Anetta41 i est-orka lubią to.
  19. olkaa001

olkaa001 Komandor forum

Ech może jestem troszku marudna,ale chciałabym też ze starymi plonami misje,bo już stodoła pęka w szwach.
    Ale dobrze że cosik się dzieje,bananów mam 927,to troszku jeszcze zostanie.Alchemika przez te lata zaniedbałam, od niedawna podganiam, jeszcze mi brakuje do 5 poziomu,ale spoko i na to przyjdzie czas.Jestem ciakawa jak będzie wyspa wyglądała po zmianach,jak ją piknie ozdobie nowościami:)))))

20. cyfrzak

cyfrzak Wielki mistrz forum

długorosnące na super polach i szybko wbijesz

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.