abonament na mlyn 2

Discussion in 'Archiwum - pomoc' started by rysio, Aug 5, 2015.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. rysio

rysio Półbóstwo forum

Nie wiem dlaczego MODzi zamykaja mi temat w momencie kiedy pisze odp.
    Ale nie szkodzi zaczynam od nowa.
    Udzielona odp w poprzednim temacie nie zalatwia problemu, gdyz:
    1. wstawilem te 2 SP ktore obejmuje bonus,
    2. pozostaly czas do zakonczenia bonusu wynosi 15:42 h netto
    3. wstawienie kolejnej (3-ciej) SP - wyskakuje czas 14:31 h
    4. sam czas produkcji SP wynosi bez runy 10 h ( z runa 9h)

Wiec ponownie gdzie jest blad???????

2. MOD_Cookie*

MOD_Cookie* Guest

W poprzednim wątku napisałeś, że do końca abonamentu na młyn pozostały 24 godziny- teraz już około 23. W przypadku uruchomienia młyna na produkcję 3 SP, bonus obejmie tylko 2 i skróci ich czas o połowę. Trzecia SP będzie produkowana w standardowym czasie- 9 godzin z runą lub 10 godzin bez runy.
    Nie bardzo rozumiem aż 8 godzinną rozbieżność bonusu, którą przedstawiłeś w obu wątkach. Jeśli jest taka możliwość, zrób screena z Twojego młyna, gdzie produkujesz obecnie paszę.
    U mnie produkcja wygląda prawidłowo:

3. rysio

rysio Półbóstwo forum

Wiec jeszcze raz od poczatku (wszystkie dane dot obecnej godziny 17:16):
    1. czas abonamentu do wykorzystania 53:56 h
    2. ustawiony = wykorzystany czas pracy mlyna 38:14 h
    3. czyli wolny czas bonusu (netto) do wykorzystania 15:42 h
    4. 1 SP trwa odpowiednio 10 h ( z runa 9 h)

a ja nie moge wystawic kolejnej bo pokazuje mi czas kolejne SP = 14:31 h

DLACZEGO?????

PS. Roznica byla nie 8 h lecz 9 h = 2 SP ktore ustawilem

4. MOD_Cookie*

MOD_Cookie* Guest

Pierwszy raz spotkałam się z określeniem czas netto. Możesz wyjaśnić konkretnie co masz na myśli?
    Teraz przejdźmy do czasu abonamntu na młyn, który jeszcze Ci pozostał: określ proszę dokładnie, jaki czas pojawia się w aktywnych bonusach, ponieważ za każdym razem podajesz różne wartości- 25h, 15h lub 53h. Ile godzin zostało dokładnie do końca?
    Ile jednostek SP produkujesz w jednym slocie i ile tych slotów jest zajętych?
    Jeśli jest taka możliwość, jeszcze raz proszę o zrobienie i wstawienie screena z młyna w tym wątku.

SMOD_Wadera* likes this.
  5. rysio

rysio Półbóstwo forum

skoro czas brutto oznacza calkowity czas bonusu i jesli odliczymy czas ustawionych pasz to co pozostaje?
    Czas wolny czyli netto.
    I nie umiem robic zrzutow ekranu, a po zatym nie rozumiem po co.
    Pytanie jest 100% proste: mam do dyspozacji czas wolny i rowny 15:42 h i nie moge ustawic SP ani jednej, wiec sie pytam dlaczego? Co w tym pytaniu jest niezrozumiale?

6. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Również nie spotkałam się z podatkiem od czasu, zatem czasem brutto i netto, ale niezależnie od tego opisywany przez Ciebie problem jest nie do sprawdzenia w warunkach forum, zatem zapraszam do kontaktu z Pomocą Techniczną, a tutaj zamykam.

Thread Status:
Not open for further replies.