abonament na młyn a pnącze walentynkowe

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika picantinio2012, 7 lipca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. picantinio2012

picantinio2012 Półbóstwo forum

witam, mam pnącze walentynkowe i chciałabym teraz kupić abonament na młyn, czy te dwa bonusy działają już prawidłowo czy muszę stosować jakąś taktykę, żeby nie było kolizji?

2. MOD_Cookie*

MOD_Cookie* Guest

Bonusy działają prawidłowo. Abonament na młyn skraca produkcję paszy o 50%, natomiast pnącze walentynkowe skraca ten czas o 10%. Bonusy działają i w żaden sposób się nie "wykluczają" czy też nie "współgrają" ze sobą.
    Być może masz na myśli odniesienie się do procesu produkcji, jednak ten jest objaśniony w naszym poradniku, proszę: >>klik<<

3. picantinio2012

dzień dobry, właśnie zauważyłam, że rzeczywiście te dwa bonusy nie kumulują się, teraz po zakupie młyna, działa tylko młyn, czy to oznacza, że jak długo mam młyn to pnącze jest nieużyteczne?

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Oczywiście, że bonus z pnącza również działa i obejmuje taką ilość paszy, której czas podstawowy nie przekracza czasu działania bonusu.
    Jeśli sprawdzisz np... na Super Paszy, to czas produkcji 1 jednostki SP z bonusem z abonamentu wynosi 4'30, jeśli aktywujesz rząd na pnączu, czas ten będzie skrócony do 4'03.
    Zapoznaj się proszę z poradnikiem, który podała MOD_Cookie*, tam jest wszystko wyjaśnione.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

5. picantinio2012

nie, dziękuję, sprawdziłam, rzeczywiście tak jest, życzę miłego popołudnia 8)

6. MOD_Cookie*

MOD_Cookie* Guest

Również życzę miłego popołudnia i wątek zamykam :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.