Opinie A morze na plażę?

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 11 czerwca 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

To ten sam krokus. Należy go uszlachetnic w szklarni. Następnie włączyć 6 i 7 ulepszenie, w sloty włożyć kerstol i białą niewinność i polać sn. Zbiór po sekundzie

ewanta lubi to.
  2. koty454

koty454 Czeladnik forum

Super!! Dzięki za wyjaśnienie.

ewanta lubi to.
  3. monia1125

monia1125 Hrabia forum

Ale z tym morzem to u mnie tak może..
    Jak na razie wielkie stop na wylotkach, no nie chcą lecieć.. Zebrałam eventowego badyla i z niego jedynie 23 sztuki tego co tam z pól leci. Teraz goździk kisi się na polu (już chwilkę) podlany wodą i zbiór za około 9h. może jutro kurki odkręcą, inaczej nie ma szans.
    W sumie płakać nie będę, tylko cudem jakimś poprzednie dni skończyłam, bo więcej mnie jest obecnie w prawdziwych burakach czy tam innych cebulach (swoją drogą zaraz idę cebuchy oberwać i na kanapeczkę..) niż w tych pikselowych.

PS. Jeden Jasiek na drzewie, drugi na polu..

4. camea25

camea25 Czeladnik forum

najpierw zebrałam goździka i miałam 59 kółek, teraz z eventówki 19 sztuk Misja nie do zrobienia. Trudno

ewanta i aleksandra lubią to.
  5. ania5757

ania5757 Baron forum

posiałam siano
    4-wypadajki dostałam

ewanta, abc2016 oraz BiałyTrabant lubią to.
  6. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

W sumie dobrze,że się w toto wkręciłam-przynajmniej jest zabawa w wyliczanie wypadalców-bo o jakiś nadzwyczajnych profitach z tego czegoś,to nawet pisać nie warto...:pNo to czekamy na ranny,odkręcony kurek-musiałby mocnym strumieniem lać :D

ewanta i AngelGina lubią to.
  7. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

u mnie z całego pola marchewki wyleciały dwie wylotki...xD

ewanta, aleksandra oraz ania5757 lubią to.
  8. truskawa2004

truskawa2004 Czeladnik forum

A co to jest 6 i 7 ulepszenie?

9. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

10. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

To są te uszlachetnienia zaznaczone tutaj na czerwono:
    6. Kombinacja - miłość do nawozu, 7. Miłość do SN

arletka02 i hlnrys lubią to.
  11. truskawa2004

truskawa2004 Czeladnik forum

Dziękuję za wyjaśnienie.

12. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

No to nie wytrzymałam i jednak zapolowałam eksperymentalnie na wypadajki przy pomocy moich uszlachetnionych róż.
    Wypadalność na super polach – 100%.
    Zużycie SN – po 39 sztuk na zasiew, bo tyle mi maszynka pól ułożyła.
    Do tego oczywiście woda, tradycyjna kupka oraz kerststol i biała w slotach.
    I po 39 wypadajek z każdego zasiewu (no, w każdym razie z dwóch zasiewów, na więcej zabrakło mi cierpliwości).
    No proszę, jakie te moje szlachetne róże dzielne ;)

I jeszcze dla porównania, bo fosfaty i tak na nic mi się nie przydadzą:
    zwykłe pola duże (39) plus średnie (6) plus małe (16) – czyli zużycie SN 61 – 35 sztuk, zdecydowanie nie warto.

Tak ogólnie te wyniki pokazują, że jeśli komuś bardzo zależy na wszystkich ulepszeniach, powinien rozważyć zakup dwóch tańszych pakiecików fosfatów z zakładki "Ograniczone" w farmarkowym sklepiku (koszt 160 farmarek) albo czterech pakiecików z zakładki "Standardowe" (koszt 200 farmarek) - to powinno akurat wystarczyć, żeby natłuc brakujące wypadajki.
    Oczywiście przy pomocy czegoś uszlachetnionego (inaczej będzie znacznie dłużej)...
    … jasne, wiem, że początkujący nie mają (zazwyczaj) uszlachetnionych roślin.
    Ale cóż, tak to bywa, że początkujący miewają trudniej (mimo teoretycznego dostępu do eventu).

Czy wydawanie nawet tych farmarek na taki cel ma sens…?

Cóż, moim zdaniem nie ma – i dlatego to właśnie ja machnęłam ten eksperymencik, bo dla mnie wszystko w tej grze jest już co najmniej lekko pozbawione sensu;)

ewanta, gosiagosia60 oraz MOD_Cookie lubią to.
  13. klaudix022

klaudix022 Stały bywalec

Te wypadajki to są jakieś żarty, nie zrobię tej misji, zwłaszcza, że jutro do domu wrócę dopiero po czternastej. W ogóle, ta czternasta to poroniona godzina do startowania eventów, jakby nie mogła być 18 albo 20, przecież więcej osób jest wtedy w domu...

ewanta i gosiagosia60 lubią to.
  14. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Rano,z groszku,35 kół-szał ale się nie poddaję :p Dalej groszek posiałam,to zawsze mniej SN na koniec pójdzie-bo jak się powiedziało"A"....xD:cry:xD

ewanta i hlnrys lubią to.
  15. RWM41

RWM41 Ambasador forum

60 z lnu. Brakuje jeszcze 60.....posiałam eventówkę ale bez SN się nie obejdzie

ewanta i gosiagosia60 lubią to.
  16. .savante.

.savante. Chodząca legenda forum

to ja może wypowiem się w kwestii wypadalców - to jest jakaś kpina-.- rzadko komentuję negatywnie to, co dzieje się podczas niektórych eventów, ale tutaj przegięli
    czy to sadząc długorosnące czy też eventówkę wypadalność jest niska
    czy w opisie misji nadal widnieje niski poziom trudności ? chyba trzeba zmienić na niski poziom wypadalności

pewnie nie jeden mądrala powie, że to przecież tylko gra8)
    tak, owszem, tak ją traktuję, ale gra powinna dawać frajdę a nie doić farmera na każdym kroku :p

17. WhateverHappenes

WhateverHappenes Cesarz forum

Dlatego nie wybieram się w tym roku na plażę. Szkoda energii na te zadania. Skupiłam się na uzyskaniu 16 x 20 supernawozu ze świetlików i uzupełniam stodołę do kolejnego sezonu.
    Tak jak pisze savante:) gra powinna dawać satysfakcję. Nie dam się doić , inwestuję jak widzę że dla mnie warto. Rozumiem tych, którzy robią wszystkie eventy bo do niedawna też tak robiłam :)

18. ewanta

ewanta Komandor forum

zebrałam eventówkę - 43 sztuki wypadło. następny zbiór o 13:37 - jeszcze 24 koła.
    mój pies miał dzisiaj sensacje żołądkowe i o 4 mnie obudził dzięki temu jeszcze jeden zasiew się udał ;)

dantic3, gosiagosia60 oraz .savante. lubią to.
  19. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Tego jeszcze nie grali.
    Miało być 10 dniowe plażowanie,
    a tu już 3 dnia ktoś nam gwizdnął koła plażowe,
    aż strach się bać co będzie dalej.:oops::cry:

BP zapowiadało, że trzecia misja będzie miała trudność niską:
    "Misja 3
    niedziela 14.06.2020 godz. 14:00 - poniedziałek 15.06.2020 godz. 14:00;
    trudność: niska:"

a tu proszę na 5 godzin przed końcem u mnie brakuje jeszcze 52 kół, no ciekawe ciekawe ile jeszcze wyleci. A jak nie wyleci to trzeba będzie siać marchewkę, robi się ciekawie, mam nadzieję, że jednak przyjdzie porządny fachowiec od tego kurka.;)xD

20. dantic3

dantic3 Chodząca legenda forum

to są kpiny :mad: z tymi wylotkami :wuerg:ci co zaczeli ewent a nie skończa z wiadomych przyczyn powinni miec ostatnie zadanie zaliczone :p

dzień dobry a moze i nie dobry :p

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.