Opinie A morze na plażę?

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 11 czerwca 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. monia1125

monia1125 Hrabia forum

ewanta, żeby sprawdzić ile czego mam, klikam w stodole na "wszystkie" i wpisuje nazwę, lub jeżeli chcę sprawdzić wylotki to w "inne" i szukam, lub w roślinach, ale wtedy też łatwiej wpisać nazwę ;)
    Fotek za nic nie chciałoby mi się robić.
    U mnie rozsiew 2 na dużych polach z wszystkimi dodatkami, zbiór za 15 minut. 1 gogle do nurkowania w oddane..

ewanta lubi to.
  2. ewanta

ewanta Komandor forum

tak wiem jak sprawdzić, tylko u MOD_Marion inaczej to wyglądało i byłam ciekawa jak to możliwe :p
    zbiór za dwie godziny.

monia1125 lubi to.
  3. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Brakuje mi jeszcze 747 szt. goglokaktusa, zbiór za ok. 3 godz. i skończę misję.:)

I jednak na noc posieję parasolokwiat, bo wg. mnie bardziej opłacalny zbiór w przeliczeniu na SG będzie z rośliny eventowej niż z rośliny długorosnącej sianej na wypadajki (koła plażowe).
    Z tego co czytałam w wątku najwięcej wypadajek z długorosnącej było ok. 150 x 120SG = 18.000 SG
    a z całej łąki parasolokwiatu 184x3=552 x 33SG=18.216 SG + ok.30 kół pl. x 120 SG = 18.216+3.600=21.816 SG.
    (Już nie liczę, że ze zbioru jest 4 z małego pola.)
    Jeszcze trochę i pracę doktorską napiszę z tego eventu.;)xD
    Lubię.:)

4. monia1125

monia1125 Hrabia forum

A to nie załapałam że to chodzi o taką specyficzną rzecz :p
    Zadanie 1 wykonane, za 20 minut zbiór, już z małych pól.
    bacowa70, dzięki Tobie postanowiłam siać tylko eventówkę, wygląda na to że to rzeczywiście najlepsza opcja.

bacowa70 i ewanta lubią to.
  5. AngelGina

AngelGina Ambasador forum

Dzień dobry :)
    Czy orientuje się ktoś, która roślinka ma większą wartość przy wpłacaniu?, parasolkokwiat, czy goglokaktus, którą korzystniej siać?
    Patrząc na wartość pd, to parasolkokwiat daje więcej i rośnie dłużej, ale nie wiem jak wartości w sg.

Ostatnie edytowanie: 17 czerwca 2020
  6. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witam.

Parasolokwiat ma największą wartość w Stodole (4 kolumna):

olgs3 i AngelGina lubią to.
  7. memlak

memlak Naśladowca mistrzów

Rozwaliłeś mi tym system ;)xD:cry:xD też mi nie leży i tylko dlatego go nie robię :cry:

dantic3 i hlnrys lubią to.
  8. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

W potyczce moich Jaśków z Kurkowym zaczyna się zaznaczać wyraźna przewaga KurkowegoxD
    Jutro przed godz. 14 powinnam mieć 791 kół (o ile chcę załatwić Misję VI samymi wypadajkami), a mam na teraz:
    event.PNG
    Tymczasem jutro startuje misja w której będzie potrzebne 315 foremek do piasku i pasuje mieć wtedy coś konkretnego na polanie... Super nawóz wykluczam z tej zabawy (oprócz minimalnego minimum na rozsiew)... Będzie ciężko...:D
    Proszę Państwa, co za emocjexD:cry:xD

9. AngelGina

AngelGina Ambasador forum

Dziękuję bardzo za odpowiedź :)
    Teraz dopiero zauważyłam, że w faq, na samym początku jest ta tabelka, ach to moje roztargnienie :D, mogłam najpierw dokładniej sprawdzić, więc tym bardziej dziękuję :)
    Przestawiam się na sianie parasolkokwiata ;)

dantic3 i bacowa70 lubią to.
  10. bacowa70

Czuję się dopiero jak w blokach startowych.xD
    Prawdziwe emocje zaczną się od 14-ej w sobotę, bo będzie potrzeba 1.705 szt rośliny (łopatokwiat) i 330 wypadajek.
    A od niedzieli na ostatnią 10 misję potrzebujemy "towaru eventowego" o wartości 215.800 SG

Tymczasem, jak pisze Marion jutro warto o 14-ej mieć długorosnące do zbioru, bo będą leciały 2 wypadajki - koła plażowe i foremki do piasku.
    Reszta wyliczeń w następnym "wejściu" xD - zobaczymy co wymyśli kurkowy.:)
    Na kolejne misje ta opcja może nie być najlepsza, bo 2 wypadajki będą lepsze w przeliczeniu na SG niż roślina.

Ostatnie edytowanie: 17 czerwca 2020
  11. .savante.

.savante. Chodząca legenda forum

z wypadalców ukręciłam już 13 zabawek do pływania i powoli szykują się kolejne;)
    zakładam, że oddam je do ostatniej misji tak więc na chwilę obecną brakuje mi jeszcze towaru o wartości 174 850 SG a to z kolei przekłada się na 5 298 sztuk parasolokwiatu
    a że przy okazji zostaną też i inne towary eventowe to w ramach szeroko pojętego recyklingu potrzeby się nieco zmniejszą:p i tej wersji się trzymam

12. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Właśnie skończyłam piąteczkę:

Do tej pory jadę tylko na ewentówce, ciekawe czy uda się do końca.:oops:xD

13. BiałyTrabant

BiałyTrabant Fanatyk forum

Trafił mi się bonus na kole 100%, to skorzystałem, i w tej chwili, u mnie wygląda to tak.

MYSZKA2005, bacowa70 oraz dantic3 lubią to.
  14. bacowa70

To można powiedzieć, że masz już misje z głowy.:)
    Bo potrzebne rośliny na luzie wysiejesz i wypadajki uzbierasz, a zadania "wartościowe" zrobisz parasolokwiatami.
    W misjach 6, 8 i 10 potrzebujemy eventowych różności o wartości 444.800 SG, a Ty samego parasolokwiatu masz o wartości 479.622 SG.
    Mnie udało się wysiać tylko 6.270 rośliny i mam 343 koła plażowe. :)

BiałyTrabant i Bilonge lubią to.
  15. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Ewent przesunięty, runy mądrości też, więc pomyślałam, że wszystko przesunięte, a tu niespodzianka, misje czynne, no to 6 z głowy, szybko ale bez przesady.;)xD

Połowę mamy za sobą, ale chyba to była lżejsza połowa.xD

BiałyTrabant i Bilonge lubią to.
  16. monia1125

monia1125 Hrabia forum

Misja ukończona..
    Teraz parasolkwiat na polu, zastanawiam się czy nie machnąć krokusa na noc.. lub goździka..

abc2016 lubi to.
  17. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

chyba lepiej będzie posiać coś bardzo długiego co zbierzesz po 14tej jutro, bo już wtedy będzie kolejna wylotka, której trzeba uzbierać w ciągu doby 315 sztuk

18. monia1125

monia1125 Hrabia forum

Stawiam na goździka.. :p
    Mam nadzieję że dam radę. Jak do tej pory się udaje.. :)

abc2016 lubi to.
  19. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

a ten goździk do jakiejś misji jest Tobie potrzebny? jak siać coś dłuższego to coś co jest potrzebne, a nie tak na wiwat...
    szkoda czasu

--------------
    misja 6 już dawno zrobiona, teraz myślę o misji 8 i 10 ;)

monia1125 lubi to.
  20. monia1125

monia1125 Hrabia forum

Słuszna uwaga. :) Goździka mam ulepszonego i z wodą rośnie 13h. Dlatego lubię się nim bawić, do tego jest to moja roślinka sekundowa sieję go na potęgę gdy muszę wylotki podgonić. I w sumie mój goździk daje mi jakoś tak w miarę wylotek.. :) Wrzucam go później w misjach w tupu ogród dendrologiczny - bo innych roślinek czy owoców drzew mi szkoda. ;)

olgs3, AngelGina oraz abc2016 lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.