-61 bananow

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika monisiulek93, 30 listopada 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. monisiulek93

monisiulek93 Forumowy żółtodziób

Jak to mozliwe, ze na bahamaranie mam -61 bananow? Co mozna z tym zrobic?

-katie1234- lubi to.
  2. Antenka18

Antenka18 Ambasador forum

Był błąd który dopisał tobie banany których nie powinnaś mieć, zapewne wydałaś je i po naprawie błędu odjęło ci te banany które wydałaś a które nie były twoje stąd minus :) jedyne wyjście teraz to odrobić te banany, z każdym zdobytym poziomem minus będzie malał :)

-katie1234- lubi to.
  3. monisiulek93

I co mam terz z tym zrobic? To nie byl moj blad w takim razie tylko gry wiec dlaczego ja mam za to placic :-/

-katie1234- lubi to.
  4. Antenka18

Nic z tym nie zrobisz, teraz za każdy zdobyty poziom będzie twój minus malał aż wyjdziesz na 0 a potem na plus :)

-katie1234- lubi to.
  5. monisiulek93

Czy jest mozliwosc pisania reklamacji do tworcow gry? Gdzie moge to zrobic?

6. Antenka18

Jedyne gdzie możesz pisać to do PT ale jeśli wydałaś te banany to oni nic w tej sprawie nie zrobią. To był błąd, a błędy w grze się zdarzają i nic na to nie poradzisz.

-katie1234- lubi to.
  7. .Robaczek.

.Robaczek. Generał forum

Nie płacisz za to bo nie zabrali Ci Twoich bananów tylko te co pomyłkowo otrzymałaś i zdążyłaś wydać. W sumie jesteś na plus bo już masz odkryte jakieś tam posągi na które musiałabyś jeszcze jakiś czas zbierać banany. Tak jak byś dostała to awansem. Mi dopisało 45 bananów i 45 zabrało. I mam tyle ile miałam bo ich nie wydałam.

azadrubalja i -katie1234- lubią to.
  8. monisiulek93

Nie zagladalam na wyspe bo bylam na urlopie, nie pamietalam ile bananow mam wiec wydalam te co byly, skoro to byla wina gry to powinno wyzerowac, a nie ja musze to teraz splacic.

9. .Robaczek.

.Robaczek. Generał forum

Jeżeli przed błędem miałaś np. 30 bananów i dodało Ci np. 40 to miałaś 70. I całe 70 wydałaś odkrywając np 2 posągi. To teraz jak zabrali to co przez pomyłkę dopisali to logiczne że masz -40 bo nie mieli z czego zabrać. a gdyby wyzerowali to tak jakbyś dostała te banany w prezencie. Tak jak z debetem na karcie jeśli wydasz za dużo to masz na minusie... bank upomni się o swoje. mi też dodali i zabrali nie mam na minusie bo nic za nie nie odkryłam w świątyni, gdybym to zrobiła tez bym miała bananowy debet.

empatyczna lubi to.
  10. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

monisiulek93, oczywiście możesz napisać zgłoszenie do Pomocy Technicznej. Twoje zgłoszenie na pewno zostanie przekazane odpowiednim osobom w Centrali.
    Jednak w tej sytuacji wątpię czy jakakolwiek reklamacja ma sens. Wykorzystałaś złote banany które błędnie zostały dopisane do Twojego konta, odkryłaś dostęp do czegoś. W Centrali postanowiono ten błąd naprawić, ale zamiast zamykać Graczom ponownie dostęp do tego co zostało wykupione, postanowiono odebrać ilość bananów które zostały błędnie dopisane i wykorzystane, stąd ujemny stan konta. O wszystkim informują te Oficjalne Ogłoszenia: Błędne wyświetlanie się ilości złotych bananów.
    Czy tutaj masz jeszcze jakieś pytania? :)

Antenka18, .Robaczek., dziękuję Wam za pomoc. :)

11. agi31

agi31 Chodząca legenda forum

Szczerze mówiąc to masz po prostu wcześniej odblokowane niektóre rzeczy. Czyli dostałaś jakby kredyt, ale bez oprocentowania :p. Nic nie straciłaś:)

azadrubalja i kheme lubią to.
  12. David20022

David20022 Forumowy żółtodziób

[ciach] za błędy się płaci, jak ja zwale coś w pracy , to mnie obciążają i kwita, więc jak nawaliliście i daliście ciała to wasza strata a nie gracza i nie gadajcie mi, że jestem do przodu, proszę to cofnąć to co było przed błędem.
    Mam nadzieję, że wiele ludzi zrezygnuje z gry a ja zapisuję się pierwszy.
    Powinniście dostać porządną nauczkę za fatalne podjęcie decyzji, w każdym przypadku następuje rekompensata jakieś zadośćuczynienie na korzyść gracza. Trochę czasu byłem z wami, ale moja cierpliwość się skończyła.

Proszę uważać na dobór słów.
    MOD_Salsa

Ostatnio edytowane przez moderatora: 30 listopada 2015
  13. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

David20022, każdy Użytkownik zaakceptował OWH i i jest tam zapisane, że błędy w grze mają prawo się pojawić. To jest gra online i przy wprowadzaniu zmian nie zawsze uda się programistom wprowadzić je bezbłędnie.

Sądzę, że rozwiązanie problemu było w porządku wobec graczy, poza tym nie zostały wyciągnięte konsekwencje za skorzystanie z błędu, a co mogło nastąpić.

14. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

Dodam, że tutaj modzi nie mają nic do gadania-to nie oni zrobili błąd i nie oni dali Ci i zabrali banany - a z Twojego tonu postu wynika ze to ich "oskarżasz"....Modzi jedynie moga przekazać nasze żale wyżej-czyli do twórców gry, ale co oni z tym zrobią to już oni sami wiedzę.

Każdy akceptuje regulamin, warto czasem wejść na forum i zobaczyc ogloszenia. tym bardziej jak przybywa sporo ilosc bananow itp.
    a przez taki błąd mysle ze raczej niewielu zrezygnuje z farmy.
    wiem-nie jest to wątek dyskusyjny, ale musialam... :p

KaBeUK i MOD_Cookie* lubią to.
  15. danixa

danixa Forumowy żółtodziób

No , dobrze , wystapil blad i to jest nieuniknione . Jednym dopisali za darmo ,a mnie zniknelo 60 bananow i niestety nie wrocily. Moze te moje dopisano innemu graczowi ? Ciezko na nie pracowalam i jak rozumiem juz mi nikt ich nie zwroci ?do kogo sie mam teraz zwrocic zeby jednak wrocily ?

16. kheme

kheme Analityk forum

Napisz do PT. :]

17. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

danixa, bany które zostały dodane z powodu błędu zostały odpisane. Jeżeli nie widziałaś o błędzie i zużyłaś banany np. do odkrycia któregoś z posągów, to obecnie stan Twojego konta będzie ujemny.
    Wszelkie wątpliwości w sprawie bananów rozwiewa PT. Proszę, poradnik jak się skontaktować z Pomocą Techniczną: ..::klik::.. :)

monisiulek93, czy jako Autorka tematu masz jeszcze jakieś pytania? :)

Graczom dziękuję za pomoc. :)

18. sabcia95

sabcia95 Okazjonalny autor

ale jest ustawa ze jezeli dostanies cos nie ztwojej winy nie maja prawa zabrac bez twojej zgody to jest w prawach konsumenta

19. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

David20022, szacunek do innych użytkowników oraz moderatorów to podstawowa zasada tego forum. Zapoznaj się proszę z Regulaminem forum : >>>klik<<< i zmień proszę ton wypowiedzi. Twój post usuwam.

sabcia95,
    pomyłki i błędy mają prawo zdarzyć się każdemu, a w naszej grze te drugie są opisane w Regulaminie gry i OWH, które każdy Gracz akceptuje podczas rejestracji konta w grze. Akceptacja=wyrażenie zgody na wszystkie punkty umowy i Regulaminu gry.

Odnośnie błędnie dopisanych i odpisanych przez skrypt korygujący złotych bananów - wszystko wyjaśnione jest w Oficjalnych Ogłoszeniach : >>>klik<<<.

Jeśli komuś nie zgadza się ilość złotych bananów, zapraszam ze zgłoszeniem do Pomocy Technicznej : >>>klik<<<. Tutaj temat został wyczerpany, nie jest to również dział dyskusyjny, więc wątek zamykam.

20. Antenka18

Ale, ty masz prawo wydać banany które były błędnie dopisane do twojego konta tak?? W regulaminie gry masz zapisane, że błędy mogą się zdarzać i, że błędów w grze nie wolno wykorzystywać.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.