4 kokos

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika 55nikita, 8 czerwca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. 55nikita

55nikita Czeladnik forum

Witam. Wczoraj otworzyłam 4 kokos z 30.000 sianogroszy. Dzisiaj jak weszłam to kokos zamknięty i pojawia się info że niestety za póżno na otwarcie i mam się codziennie logować.....A ja już wydałam tą kasę. Znowu jakiś błąd ? Ktoś też tak ma ? Znowu pisać do PT ?

2. weronika565

weronika565 Forumowy żółtodziób

u mnie z kolei drugi kokos się nie otworzył.

3. wiki270195

wiki270195 Forumowy żółtodziób

u mnie tez problem z 4 kokosem,wczoraj otworzylam kase mialam,a dzis zamkniety....
    i co teraz? bedziemy otwierac,a system zamykac?i po nagrodzie...?

55nikita lubi to.
  4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Problem występował jedynie z otworzeniem kokosu nr 2 i w związku z tym zamieszczone zostało Oficjalne Ogłoszenie :>>>klik<<<

Natomiast wszystkie pozostałe prezenty można było odbierać bez problemu.Bardzo proszę zapoznać się i zastosować do wskazówek z tego poradnika : >>>klik<<<
    Ja jako Gracz staram się spełniać wymagania gry opisane w powyższym poradniku i wyłączając masowe problemy techniczne, nigdy nie mam problemów z grą.Z odebraniem prezentów też nie miałam problemów,co widać na poniższym obrazku:

W ostateczności proszę napisać zgłoszenie do Pomocy Technicznej : >>>klik<<<. Tam dane konto zostanie sprawdzone na konsoli systemowej i otrzymacie odpowiedź.

55nikita, czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

BA_Chris lubi to.
  5. 55nikita

55nikita Czeladnik forum

Problem wystąpił nie tylko z otwarciem kokosa nr 2 . Już dwie osoby to zauważyły więc nie jest to przypadek. Kokos 4 się otworzył . Potwarzam OTWORZYŁ . Nagrodę odebrałam 30.000 sianogroszy. Problem w czymś innym. Następnego dnia kokos 4 jest ZAMKNIĘTY I WYŚWIETLA SIĘ INFO ŻE ZA PÓŹNO NA OTWARCIE. Ktoś ma wątpliwość w czym problem ? Na moim kompie do gry się loguje też syn. I u niego tego problemu nie było. Więc nie mam potrzeby ponownego czyszczenia ciasteczek itd. Pisałam to PT i podobno na ich konsoli nie widać żeby kokos był otwarty. Jeśli to jakiś myk żeby stracić nagrodę za rząd to gratuluję pomysłu. Tylko że to ca miało sprawiać przyjemność jako zabawa przekształca się w coś zgoła innego. Oczekuję wyjaśnień co z tym fantem zrobić, bo PT jak widzę nie umie pomóc.

Witam. W terminie otworzyłam 4 kokos i odebrałam nagrodę 30.000 sianogroszy. Dzisiaj kokos jest zamknięty. Pisałam do PT , ale na ich konsoli podobno widnieje że kokos nie otwierany. Czy to znaczy że stracę nagrodę z rząd ? Ktoś tak jeszcze ma ?

Twoje posty połączyłam.

SMOD_Atena.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 8 czerwca 2015
  6. SMOD_Atena

grazaw6, bardzo się cieszę,że uzyskałaś pomoc od naszej PT,ale Twój post usuwam ponieważ nie wnosi nic do tematu Autorki.

55nikita, zgodnie z tym co jest napisane tutaj : >>>klik<<< problemy występowały tylko dnia 05.06.2015 z otworzeniem kokosu nr 2 i w tej sprawie Gracze proszeni są o kontakt z PT.Z pozostałymi kokosami nie było żadnych problemów po stronie gry. A jeśli u Ciebie jakieś problemy wystąpiły i napisałaś w tej sprawie do PT, to kontynuuj proszę korespondencję,tylko tam jest możliwość sprawdzenia konta na konsoli systemowej i wyjaśnienia wykonywanych na koncie czynności.Z poziomu forum takich możliwości nie mamy.

Połączyłam Twoje tematy w jeden i bardzo proszę nie otwieraj kilku tematów w kilku działach z tym samym problemem.

Jeśli na jednym komputerze kilku Graczy loguje się na swoje konto w grze,to wcale nie jest powiedziane,że jeśli na jednym koncie jest wszystko w porządku to i na drugim tak musi być i czyszczenie jest niepotrzebne.Jest dokładnie odwrotnie - kilka kont,większa ilość danych a tym samym częściej należy czyścić pamięć,ciasteczka cookies i flashowe.

Czy tutaj masz jeszcze jakieś pytanie?

Ostatnie edytowanie: 8 czerwca 2015
    BA_Chris lubi to.
  7. 55nikita

55nikita Czeladnik forum

SMOD_Atena będę wdzięczna jak nie będziesz mówiła że problem wystąpił TYLKO w 05.06.2015 z otworzeniem kokosu nr 2. Bo dzisiaj wystąpił kolejny problem. Z kokosem nr 4. JAk wielu graczy musi to zgłosić by ktoś temu przyjrzał się bliżej ? Kontynuuje korespondencję z PT. Jednocześnie proszę nie zamykaj postu. Bo może więcej osób zauważyło ten problem i miło by było jak by się tu dopisały. Unikniecie też dublowania podobnych postów.

8. genetix25

genetix25 Stały bywalec

Ja mam też pytanie ? jak ktoś z przyczyn niezależnych nie mógł sie zalogować do gry i nie może otworzyć kokosu np,nr1 i co ? w tej sytuacji a jest jednak 30 dni i wiadomo z różnych przyczyn nie można wejść na farmę
    Poprzednie takie ewenty z kalendarzem były że można za floreny sobie uzupełnić a teraz nie pomyśleli o ludziach którzy aktywnie grają i sa przypadki losowe? Może Modzi zgłoście ten problem że ludzie bardzo o to proszą

jwpania i 55nikita lubią to.
  9. SMOD_Atena

55nikita, ja zamieszczam takie informacje jakie posiadam i zamieszczone są w formie oficjalnych ogłoszeń na forum.Wybacz,ale problem,który wystąpił np...tylko u 2 Graczy trudno potraktować jako problem w grze.Gdyby wystąpiły problemy po stronie gry to wierz mi,że nie zgłosiłoby problemu 2 Graczy,a wszyscy u których wystąpił i byłoby ich na pewno więcej.

genetix25, prezenty z letniego konkursu to moim zdaniem swego rodzaju nagrody dla Graczy za ich codzienne logowanie do gry,tak jak np...prezent od Franka.Nie zalogujesz się,nie odbierzesz od Franka prezentu to ten przepada i tutaj takie zasady ustanowili twórcy gry,a my nic na to niestety nie poradzimy.Oczywiście sugestie i uwagi jak zawsze przekazujemy na bieżąco.

10. 55nikita

55nikita Czeladnik forum

Ja zauważyłam 2 graczy , którzy mają ten sam problem. 2 to już nie przypadek. Wielu graczy już jest mocno zniechęconych i pisaniem postów i korespondencją z PT, więc nie piszą. Ale ktoś mógłby się dopisać do istniejącego postu i od razy by było wyraźniej widać ilu graczy tak na prawdę ma problem. Ponawiam pytanie - ilu graczy musi zgłosić problem by był uznany za błąd w grze ?

11. DZIALKA15

DZIALKA15 Forumowy żółtodziób

U mnie 3 kokos raz otwarty dzisiaj jest zamknięty. I przyłączam się do pytania - ilu graczy musi zgłosić problem by ktoś się tym zajął ?

12. ZjadaczDusz

ZjadaczDusz Okazjonalny autor

Ja miałam problem z kokosem nr 1... Niestety nie został otwarty. Mam nadzieję, że na koniec kokosowego eventu pojawi się uzupełniający JOKER, który rozwiąże problem graczy z kokosami. Tym bardziej, że gra nie działa tak jak powinna...

13. SMOD_Atena

55nikita

Jeśli występują błędy w grze i to z ich powodu Gracze mają jakieś problemy,to nie tylko na naszym,polskim forum o tym piszą czy też nie tylko do naszej,polskiej PT się zgłaszają i wtedy jest jasne,że problem leży po stronie gry.W takich sytuacjach my otrzymujemy informacje i zamieszczane są ogłoszenia tak jak teraz było z prezentem nr 2. Jak widać odnośnie prezentu nr 4,o którym Ty napisałaś nie ma żadnych zgłoszeń (oprócz Twojego i jeszcze jednego Gracza) ani też my nie otrzymaliśmy żadnych informacji jakoby wystąpiły problemy techniczne,więc wygląda na to,że przypadek.Nie wiem co było powodem takiej sytuacji u Ciebie i nie będę gdybać.Jeśli napisałaś do PT ,to Twoje konto zostało sprawdzone na konsoli systemowej i otrzymałaś odpowiedź.

P.S.Widzę post,który usunęłaś,więc nie wiem jak mam rozumieć Twoje zgłoszenia?Z ilu kont chcesz jeszcze napisać i udowadniać że wina leży po stronie gry?

BA_Chris lubi to.
  14. 55nikita

55nikita Czeladnik forum

[Mod] Mama jest starszą osobą i na pewno nie będzie się bawiła w gierki słowne ani na tym forum ani z PT. Zasygnalizowałam tylko podobny problem. A to oznacza że w evencie z kokosami są nieprawidłowości i jest ich więcej niż byście sobie ,życzyli.

Usuwam część posta i bardzo proszę zapoznać się z tym tematem :

Reguły obowiązujące w grze Farmerama oraz katalog kar

SMOD_Atena.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 8 czerwca 2015
  15. SMOD_Atena

55nikita ja również nie jestem tutaj po to aby bawić się w gierki słowne.Jestem tu po to aby pomóc i staram się to robić najlepiej jak mogę. A Ciebie bardzo proszę o zapoznanie się z tym tematem : >>>klik<<< oraz OWH,które zaakceptowałaś Ty i Twoja Mama podczas rejestracji konta : >>>klik<<< .W szczególności punkt: 9.3 Dalsze powinności Użytkownika.

16. 55nikita

55nikita Czeladnik forum

Nie używam wspólnego konta i przestrzegam zasad. Sprawdziłam tylko problem z kokosem bo mamy nie ma w domu i się zalogować nie mogła. Ale bardzo proszę nie odbiegaj od tematu. I nie doszukuj się problemu we mnie tylko dlatego że sami nie macie pojęcia co z tymi kokosami zrobić.

17. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

Jeżeli rozpoczęłaś korespondencję z Pomocą Techniczną to tylko tam będziesz mogła otrzymać odpowiedź. Tutaj - na forum - nie mamy dostępu do konsoli systemowej, więc nie jesteśmy w stanie pomóc. :)
    Przypominam że nie jest to dział dyskusyjny w związku z tym temat zamykam. :)
    Życzę miłego dnia i mam nadzieję że dzięki korespondencji z PT wszystko się wyjaśni. :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.