świąteczny zegar

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika kasiamoja1, 22 grudnia 2024.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. kasiamoja1

kasiamoja1 Stały bywalec

Jak go użyć. Mam trzy, jak je otworzyć, żeby zadziałały?

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Tak jak jest napisane w poradniku:

"Świąteczny zegar choinkowy służy do resetowania czasu minigry "Świąteczna włóczka", nie jest niezbędny do wykonania zadań."

"
    W poniższym spoilerze znajdziecie przypomnienie mechaniki oraz informację o nagrodach:

Do przejścia macie 21 poziomów (pól, po jakich przemieszcza się figurka kota). Przejście do kolejnego poziomu następuje po prawidłowym posortowaniu wszystkich świątecznych ozdób w minigrze.

Wejściówkę każdorazowo stanowi 1 x pudełko na ozdoby.

Waszym zadaniem jest przekładanie ozdób w pudełkach tak, aby każdy ich rodzaj znalazł się w jednym, osobnym pudełku. Przenosić można tylko pierwszą ozdobę od góry klikając ją (lub pudełko z nią), a następnie klikając pudełko, w którym ma się znaleźć. Ozdoby można przekładać do pustego pudełka lub w wolne miejsce w innym pudełku pod warunkiem, że na górze znajduje się w nim ozdoba tego samego rodzaju.

Przebieg minigry pokazuje animacja:

· Czas minigry można wielokrotnie odnawiać - każdorazowo kosztuje to 1 x Świąteczny zegar choinkowy; przycisk zresetowania czasu gry znajduje się w górnej części okna:
    · Minigra pozwala na cofnięcie wykonanego ruchu do 8 razy na grę.
    · Przejście na kolejny poziom wymaga prawidłowego poukładania ozdób w pudełkach (w wyznaczonym czasie lub po jego upływie). W nagrodę otrzymacie 25 Gwiezdnych talarów i - w przypadku zmieszczenia się w czasie - nagrodę dodatkową (zgodnie z tabelą w dalszej części). Obie te nagrody te są jednorazowe dla danego poziomu.
    · Dopóki nie zaliczy się danego poziomu, za minigry zakończone "porażką" (tj. bez możliwości dalszego ruchu) lub zamknięte przez Gracza, otrzymywana jest każdorazowo nagroda pocieszenia - 15 Gwiezdnych talarów. Nagroda pocieszenia nie jest przyznawana jeśli zamiast zamknięcia minigry, zostanie ona odświeżona.
    · Gwiazdka przy zakończonych poziomach oznacza, że otrzymano nagrodę dodatkową z tytułu zakończenia minigry w określonym czasie (początkowym lub dokupionym). Do zadania, w którym nie udało się jej zdobyć, można w każdej chwili wrócić i spróbować rozegrać minigrę mieszcząc się w czasie.

Zdobyte w minigrach Gwiezdne talary wykorzystacie w sklepiku eventowym:
    Niewykorzystane GT zostaną po evencie wymienione na 391 PD, 217 TPD i 626 SG za szt.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. kasiamoja1

kasiamoja1 Stały bywalec

Tak, wiem do czego służy świąteczny zegar, ale jak się go uruchamia? Mechanikę gry znam. Kupiłam zegar i co dalej, jak włączyć resetowanie czasu? Samo kupno nie powoduje jego działania.

4. SMOD_Atena

kasiamoja1 jak sam opis wskazuje - zegar resetuje czas minigry. Znaczy, że najpierw trzeba minigrę wystartować aby móc zresetować czyli przedłużyć czas na układanie ozdób w pudełkach.

Czy w czymś jeszcze mogę Ci pomóc?

5. kasiamoja1

kasiamoja1 Stały bywalec

Rozumiem, nie tak zrozumiałam działanie tego zegara. Dziękuję za pomoc, nie mam więcej pytań :)

pbkl lubi to.
  6. SMOD_Atena

Bardzo proszę i temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.