Opinie Świetlikowy festiwal

Temat na forum 'Archiwum - FAQ' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 27 kwietnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. zontom1

zontom1 Czeladnik forum

nie rozumiem po zakończeniu 10 poziomu można robić od początku

2. yogi16296

yogi16296 Stary wyjadacz

aleś się nasiała. gratulacje za te ilości i cierpliwość. ja sieje i oddaję. jak dobijesz po 50 000 każdego zielska to UE dopłaty Ci cofnie :p. wypadajki wpadną jak długorosnace posiejesz. pozdrawiam i powodzonka

eliza9070 lubi to.
  3. eliza9070

eliza9070 Ambasador forum

Chyba nie tak. Zapętlają sie po dziesiątej, ale nazwy poziomów idą do trzydziestego. To czy jesteś na poziomie 1, 11, 21, 31 czy 41 nie ma znaczenia i tak jesteś na planszy nr 1. Tak ja to rozumiem, ewentualnie proszę o wyprostowanie. [​IMG] .

Teledysk usuwam, zamieszczaj takie treści proszę w tym wątku : >>>klik<<<

SMOD_Atena.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 2 maja 2016
    Nutka lubi to.
  4. usiamik46

usiamik46 Stały bywalec

Mam taki sam plan,też jestem w tym miejscu no i jeszcze SP odebrałam a resztę na luziku będę robić.

Bronek82 lubi to.
  5. eliza9070

Dzisiaj coś z tym zrobię.

AgiFarm83 i toDzasta lubią to.
  6. wolf031973

wolf031973 Książę forum

Dzień dobry
    Tego tematu nie ruszam.

No i wydało się, że taka tępa jestem...xD

No to wytłumacz mi dlaczego wątek eventowy aż kipi od wpisów "nic z tego eventu/poradnika nie rozumiem"? Coś w tym musi być i jestem przekonana, że nie jest to zbiorowy atak tępoty. Rzecz w tym, że z racji niepotrzebnie skomplikowanej budowy eventu, trudno jest obliczyć ile czego jest potrzebne. I nie chodzi mi o to, że potrzeba do tego wyższej matematyki, bo nie. Ale trzeba wykonać wiele (tu ukłon dla Estoki) mozolnych, drobnych, podobnych do siebie kroczków i trzeba je wykonać bezbłędnie. Wielu to zniechęca, w tym i mnie, choć nie przekracza to moich matematycznych talentów. To w końcu tylko gra. Uważam tylko, że plan dobrze byłoby mieć, a w tym evencie o plan trudniej niż w innych eventach (nie mówiąc już o tym, by był skrojony na miarę). Powtarzające się w wątku eventowym pytania o ilość potrzebnych roślin/wypadajek świadczą, że nie tylko ja tak myślę.
    Brak planu to: niewiadoma z góry liczba zasiewów, niewiadomy z góry czas pracy kombajnu, niewiadoma z góry ilość SN, SNZ do ewentualnego użycia, niewiadoma z góry ilość SN do kasztanka na wypadajki, niewiadomy z góry plan siania względem dostępnego czasu przed kompem. Nie uważasz, że trochę tego dużo jak na jeden event? O losowości wprowadzanej do gry tylnymi drzwiami napiszę innym razem.
    Jeśli chcesz mnie teraz odesłać do Twojego (jeśli mnie pamięć nie myli) własnego posta, w którym polecasz stopniowe sianie roślin i stopniowe zaliczanie kolejnych plansz to lojalnie przyznaję, że jest to najlepszy pomysł, jaki w tej sytuacji można mieć bez zagłębiania się w obliczeniowy pasztet (który zafundowali nam (nota bene) twórcy gry a nie nasza ekipa MOD-ów. Tak, tak, Marku, wbrew temu, co sobie myślisz, wiem, kto czym się zajmuje w tej grze.) Wracając do Twojego pomysłu i niczego mu nie umniejszając, ma on w sobie wszystkie wady, o których pisałam w akapicie powyżej.

Tak, Marku, oczywiście masz rację.
    PS Mod-em zostanę... kiedyś tam... pewnie na emeryturze
    Miłego dnia wszystkim

7. .Robaczek.

.Robaczek. Generał forum

A takich niuansów to ja w FAQ nie wychwytuję :p:p ale mnie to takie masło maślane niby 10 a 30 a tak naprawdę ile wlezie ... czyli zapętlają się po trzecim okrążeniu choć są już 3- krotnie zapętlone... masz rację majstersztyk ... ale w końcu to event z kategorii trudne xDxD

8. jacekf

jacekf Komandor forum

witam z rana wszystkich rolnikow ..... event udalo mi sie juz skonczyc , czyli pnacze dziala odpalone.... uffff.
    doszedlem do 12 poziomu i tyle wystarczylo na pnacze. teraz na spokojnie bede robil sobie dalej. termosow - 308 a namiocikow -330 na plusie. zadnego kasztanka nie odpalalem , tak po prostu lecialo.

troche bylo na poczatku obaw ale troche poczytalem i udalo sie jednak na spokojnie zrobic. powodzenia dla robiacych .
    3mam kciuki za was.

9. abask

abask Fanatyk forum

Pnącze odpalone. Potrzebuje jeszcze uzbierać talarki na kombajn i SP i kończę. Może być jeszcze naklejka ale i nie musi.
    Nie mniej uważam ten event za okropny. Oby tego typu jak najmniej ich było.

Dodam, że wypadajek u mnie ciągły brak.

10. patrish1979

patrish1979 Stały bywalec

Mi ten event jako nie idzie mam narazie 30 talarów i nie widzę szns na dobicie do 80 aby odebrać całość na pnącze :(

11. Krzychu64

Krzychu64 Nadzorca forum

Bardzo dobrze rozumujesz. Nie zrozumiałaś tylko ....kontekstu mojego tekstu;)xD

Teledysk z cytatu usuwam jak w oryginale,
    SMOD_Atena.

eliza9070 lubi to.
  12. Frytka2012

Frytka2012 Komandor forum

Witam ranne duszki;),
    ja zbieram tylko te po 8 talarow, jestem na 7 zadaniu, za chwile zbiore ewentowke, zapale ostatnie dwie swieczki bedzie kolejne z glowy, zebralam s.p, pnacze i teraz pozbieram itemy i pnacze z glowy, zostalo jeszcze czasu, to nie ma tak zle,
    Pozdrawiam walczacych jeszcze ;), milego dzionka

morellaa, toDzasta oraz eliza9070 lubią to.
  13. *ewa*

*ewa* Chodząca legenda forum

witam:D
    ja jestem na 14 poziomie,zbieram tylko za 8 talarków,zatrzymał mnie hiacynt,już sobie rośnie,............na noc posiałam jagodę

eliza9070 lubi to.
  14. Daisy44

Daisy44 Półbóstwo forum

Jestem przy końcu 9 poziomu. Za każdym razem zbieram po 8 talarów:inlove: Byłabym dalej ale ... patrzyłam na rozpiskę nr 2 myśląc że robię według pierwszejxD jak to możliwe nie wiem:p;) w związku z tym mam mały błąd w obliczeniach ale co tam;) jagoda eventowa zasiana i cebula na wypadajki też:music:Jak wrócę po południu to zasieję jeszcze hiacynta i zobaczę co z tego wynikniexD
    Wszystko do eventu produkuję i oddaję na bieżąco:music:Stan talarów 64:) nie wymieniam dopóki nie będzie 808)

toDzasta, eliza9070 oraz Frytka2012 lubią to.
  15. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Wg moich obliczeń 30 x po 8 punktów jest jak najbardziej możliwe... jeśli ktoś ma za dużo czasu (oraz SN i innych takich), a dodatkowo cierpi na brak lepszych zajęć.
    Przypuszczam, że nawet i więcej razy te 8 punktów można zdobyć.
    Sens też pozwolę sobie pominąć ;)

Część cytatu usuwam jak w oryginale, odpowiedź na tę część również.

SMOD_Atena.

16. ogi70

ogi70 Stały bywalec

Witam.
    Po rannych zbiorach było tak

Nie pamiętam kiedy tyle siałem, ale darmowy kombajn, dodaktowe +1 z Tiki i jakoś tak wyszło.
    Tak jak pisałem wcześniej skusił mnie ten item.

Przy pierwszym zbiorze będzie dawał prawie 10.000 TPD, drugim już mniej ale jak się człowiek uprze to można go zebrać nawet trzy razy na dobę.
    Przy sprzyjających warunkach zaliczę 30 poziomów i zgarnę 15 itemów.
    Darmowe więc biorę, rzadko mam taką okazję więc korzystam.

Offtop usuwam.

SMOD_Atena.

17. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

TETUNIA Twój kolejny post z teledyskiem usunęłam i bardzo proszę nie zaśmiecać wątków.

18. eliza9070

Zdarza się nie zrozumieć. Przepraszam. [​IMG] Ale na forum wszystko sobie wyjaśniamy. [​IMG]
    "Chodzi mi o to, aby język giętki
    Powiedział wszystko, co pomyśli głowa:
    A czasem był jak piorun jasny, prędki,
    A czasem smutny jako pieśń stepowa,
    A czasem jako skarga nimfy miętki,
    A czasem piękny jak aniołów mowa...
    Aby przeleciał wszystka ducha skrzydłem.
    Strofa być winna taktem, nie wędzidłem." (Juliusz Słowacki “Beniowski” (Pieśń V, fragment))

Czytaj: Czasami nie da się dobrze oddać słowami, tego o czym się myśli.

Dzięki.

EDIT: I żeby było jasne, staram się być bardzo daleko od hejtu.

Ostatnie edytowanie: 2 maja 2016
  19. Frytka2012

Frytka2012 Komandor forum

ogi,70, ten item daje tylko 1880 PD, albo TPD co 8 h;)

20. Miśkowo

Miśkowo Chodząca legenda forum

Event zrobiony:), pnącze odpalone, a że mam kombajn i co jakiś czas mogę zajrzeć na faremkę to sieję dalej roślinki i robię teraz już po 1 linii na każdym poziomie plus zapalam lampiony z SP, tajemniczymi sadzonkami i jakieś dodatkowe inne, niedrogie :p:p

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.