Opinie Świetlikowy festiwal

Temat na forum 'Archiwum - FAQ' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 27 kwietnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. usiamik46

usiamik46 Stały bywalec

Podpisuję się pod tym obydwoma rękami.Dzięki serdeczne :)) DZIĘKUJEMY !

est-orka i dantic3 lubią to.
  2. draculik34

draculik34 Chodząca legenda forum

Nie wiem , nie liczyłam i nie zapalałam 3 rzędów na planszy tylko jak mi tam pasowało.Raz był to 1 rząd, innym razem 2, a jak miałam zielsko to i 3 rzędy.

3. Daisy44

Daisy44 Półbóstwo forum

Miałam nie obić tego eventu bo siania sporo nawet jak dla mnie:p Ale robię plan minimum czyli itemy i pnącze:sleepy:Może się uda. po lekturze poradnika plus trochę forum robię kombinacje na zdobycie 8 talarów za jednym razem:) i mam ich 408)Ale sianie mnie dobijaxD

4. ogi70

ogi70 Stały bywalec

Witam.
    Tak jak pisałem wcześniej, mnie w tym evencie interesuje jeden item plus dostęp do pnącza.
    Dlaczego tylko dostęp, ano dlatego że na chwilę obecną bonus z niego jest dla mnie mało atrakcyjny, i o wiele więcej uzyska TPD gdy item będzie stał na polu gdyż będę mógł podrasować go bonusami z sów,wron,smoków itp…
    A teraz kilka słów o dyskusji.
    Przeczytałem wszystkie posty w tym wątku est-orki i ani w tym

ani w tym
    ani w tym
    ani w tym
    ani w tym
    ani w tym
    ani w tym
    ani w tym
    ani w tym
    ani w tym
    ani w tym
    ani w tym
    Nigdzie nie ma informacji, że event zamierza skończyć po 30 godzinach.
    Dlatego bardzo proszę złotoustego, który notabene dał kolejny popis w przeciągu kilku dni, o nie kłamanie i nie oczernianie est-orki.

Każdy z jej postów dotyczy sposobu a nie czasu jego wykonania.

I to zrozumie każdy kto nauczył się czytać i odróżnia litery od cyfr.
    Więc post złotoustego trzeba odbierać jak nic innego jak tylko personalny atak na bogu ducha winną est-orkę.

Agula38, oczywiście masz prawo mieć własne zdanie i ja to szanuję, sam często idę pod prąd.
    Po to jest forum aby wyrazić swoją opinię, czasami mamy inne spojrzenie na główny nurt i cieszę się że je przedstawiłaś. Czasem bywa tak że argumenty innych zmieniają nasz początkowy pogląd na daną sprawę, a czasami jeszcze bardziej utwierdzają nas w swoim przekonaniu.
    Sama oceń czy argumenty innych Cię przekonują czy też nie.

Teraz est-orka kilka słów do Ciebie.
    Będzie na słodko :)
    Twoje posty śmiało można by było zamieszczać w FAQ.
    Ilość pytań dotyczących eventu spadłaby niemal do zero.
    Ja nie mam żadnych wątpliwości że Twoje posty to chęć pomocy innym.

Choć uważam się za osobę myśląca, to jednak lenistwo bierze górę i zawsze czekam na Twój post w wątku eventowym.
    Czy robię event tak samo jak Ty…nie, ale Twoje posty to świetny materiał poglądowy który w sposób znaczący ułatwiają mi obrać własny kierunek w danym evencie.

Widzę również u Ciebie est-orko większą pewność siebie na forum.
    Cieszę się że twardo bronisz swoich racji, bo według mnie są słuszne i merytorycznie przekonują wielu.

Może zauważyłaś a może nie, nigdy nie lajkuje postów.
    Te Twoje będą pierwsze i mam nadzieję że nie ostatnie i przy kolejnym evencie również dasz mi taką możliwość aby wyrazić moje poparcie dla Twojej pracy i chęci pomocy innym.
    Pozdrawiam.
    A tak wygląda postęp w evencie

5. Bronek82

Bronek82 Hrabia forum

Hej farmerki i farmerzy,
    Chciałbym dopytać jak Wam event idzie?
    Póki co ja skończyłem 7 plansz za 8 talarów; zdobyłem pnącz oraz 2 najdroższe itemy.
    Jak skończę jeszcze 3 plansze za 8 itemów to kończe event a później gram rekreacyjnie, o ile znajdę czas bo będzie z tym ciężko:(

6. draculik34

draculik34 Chodząca legenda forum

ogi70 brawo :) podpisuję się pod Twoim postem, konkretnie i na temat, jak zawsze zresztą prosto z mostu.

Kończę porządkowanie farmy :) Potem poleżę sobie na wyspie w hamaku z soczkiem w ręku :)

7. vencja

vencja Młodszy ekspert

Super napisane.:)
    Event przeszedł do historii:)xD

8. mahartka

mahartka Baron forum

16 talarków moje :) teraz sieję krótką roślinkę przez dzień, a na wieczór długa. I tak dalej ;););) a potem jak uzbieram co nie co to wymienię najpierw na itemki, a potem się zobaczy na co jeszcze wystarczą :)

9. .kotek999.

.kotek999. Zaawansowany

Podpisuję się dwoma recami:)

Est-orko - plansze mam nawet wydrukowane i na ich podstawie kombinuję układy - dzięki Tobie mam skrócony czas myślenia:):)
    Bardzo Cię proszę nie przejmuj się tym że ktoś ma focha i musi się wyżyć na forum, na bogu ducha winnej Est-orde.

Z doświadczenia (mam 13-letniego syna) wiem że aby zdobyć posłuch i sympatię trzeba uderzyć najsilniejszego lub najbardziej poważanego. Więc proszę nie przejmuj się i rób swoje - mi to pomaga grać pomimo mojego 91 lvl.

Trzymam kciuki za wszystkich
    a w temacie:

utknęłam na 8 poziomie - bark tych żółtych badyli:)

10. Bronek82

Bronek82 Hrabia forum

est-orka jesteś... nieoceniona:)
    Ja zaczynam 8 poziom ale robię inaczej niż Ty proponujesz, a dopiero teraz spojrzałem że takie "cudo" zrobiłaś:)

11. olkaa001

olkaa001 Komandor forum

supcio, ja mam nadzieje dzisiaj pnacze zdobyc,ide powoli,nie spiesze sie, farmy nie demolowałam.Pragne jeszcze zdobyc super pasze i naklejke i chyba dam sobie spokoj.Nigdy jeszcze event mi nie zajął tyle czasu,wręcz czuję sie zmęczona,a może to już starość hmmmm hihihhhiihihi.Zaczęłam wpierw iść po swojemu,ale troszku za wolno mi to szło,później skorzystałam z rad est-orki i kroku przyspieszyłam.Itemów podwójnych nie robie,wartość mała,a na gt kokosów na tym nie zrobie,więc wolę szybciej odpocząć:))))

12. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Ogi - wielki szacun.
    Chylę czoła :)

13. Triangiel

Triangiel Młodszy ekspert

Ostatnio rzadko się wypowiadam - ale dzisiaj nie zdzierżyłem.

Gdyby nie posty est-orki - parę razy nawet bym się nie zabierał do eventu.
    Dopiero jak ona - jasno i klarownie wytłumaczy - wiem, o co chodzi. I zabieram się do roboty.
    Zawsze czekam na jej opis ! ZAWSZE !

Powiem krótko - składam est-orce wielkie PODZIĘKOWANIE za jej ciężką, wspaniałą i nieocenioną pracę :inlove:
    Dziękuję za to, co dla nas robisz :inlove:

P.S. W temacie - coś tam sobie rośnie na farmie.

14. .Bogumiła.

.Bogumiła. Cesarz forum

siedzę sobie w 10 zadaniu z braku termosów.72 talarki są .Ewent robię jak pokazywała est-orka .

15. -MarekW-

-MarekW- Cesarz forum

Dzień dobry wszystkim
    ... ale akurat marek przeczytał i też może odpowiedzieć.

Oczywiste ... wszyscy popełniamy błędy.
    Natomiast nie wszyscy odbieramy wykazanie błędu, jako zemstę, atak personalny, czy złośliwość poganianą złością i zazdrością.
    I całe szczęście, bo to nie jest włąściwy odbiór, tylko kompletnie bezzasadna demonstracja urażonej ambicjii.
    Czytam u Ciebie kolejny raz, że event jest skomplikowany.
    Bardzo mi przykro, ale nie znajduję w tym evencie nic skomplikowanego. Nazwano ten event trudnym, ponieważ wymaga wysiania większej ilości roślin eventowych, a ta czynność, nie powinna sprawiać chyba trudności.
    Ułożenie trzech lini z jednym końcowym punktem wspólnym, nie stanowi kłopotu dla przedszkolaka z grupy Biedronek, a to jest pierwsza, najmłodsza przedszkolna grupa ... śmiem twierdzić, że w grupach starszych - Żabki i Krasnale, powyższe zadanie również wykonają w czasie nie przekraczającym 3,2 sekundy.
    Więc gdzie jest ta wspomniana przez Ciebie trudność ?

...

Poradniki eventowe tłumaczą i przedstawiają nam tacy sami gracze jak Ty i ja. Nie jest to ich źródło dochodu. Robią to bez wynagrodzenia, poświęcają na to swój czas wolny, wkładają w to tyle zaangazowania ile potrafią ... i trzeba Im raczej za to podziękować, niż wytykać błędy.
    Można również wejść w Ich rolę i pokazać nam wszystkim jak powinno się to robić ... może się zmierzysz z zadaniem i przekonasz jakie to jest łatwe, miłe i przyjemne ?

Ogi - ten złotousty, to chyba ja ... tak wnioskuję, ponieważ od kilku dni nie plujesz jadem w innych kierunkach.
    Nie odpowiem Tobie tak jakby należało, bo to nie miejsce ku temu ... natomiast przysłowie Tobie przytoczę :

"Psy szczekają, karawana idzie dalej"
    ... więc idę dalej.

16. poletko51

poletko51 Czeladnik forum

Dzień dobry... Witam wszystkich w Święto Pracy. Kochani piszę w sprawie lampionów a, właściwie o zapłatę, kiedy zrobię linię dostaję 2 pieniążki ,kiedy mam dwie linie dostaję 8 pieniążków, a jeśli zrobię trzy linię ??? Za zrobienie 1 poziomu powinnam dostać 8 punktów, dostałam 0 , za poziom 5 przy z łączeniu 3 linii dostałam 8 punkty , za poziom 8 przy złączeniu 2 lini dostałam 4 punkty. Nie wiem czy ja żle myślę.... proszę może ktoś mi wytłumaczy. pozdrawiam wszystkich graczy. poletko51

dantic3 i fg-1 lubią to.
  17. patrycja9922

patrycja9922 Cesarz forum

15 500 hiacyntu

2 416 świetlikowej jagody (na polach rośnie)

744 termosów
    730 namiotów:)

Zastanawiam się nad wykorzystanem planu est-orki:)

18. fg-1

fg-1 Komisarz forum

Dzień dobry , myszką przejedź wyżej do postu 690 i masz podane tabelki przez est-orkę .
    p.s Jesteś Wielka Est-orko za pomoc na forum !!!!!!!! Wielkie dzięki :)
    A w temacie pnącze odpalone i sp sgarnięta ze sklepu, bez kasztanków i nakład sn + sz w ilosci szt.90. Pomalutku jadę druga runde:)

19. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witam.
    W temacie eventu mam już rząd na pnączu+itemy, przyznaję że tym razem również skorzystałam ze sposobu zapalania lampionów est-orki ( dziękuję ), do tego +1 z kalendarza i +100% z koła i poszło szybciutko, nie musiałam w ogóle się wysilać, co ostatnio nawet mi pasuje. Bardzo często wystarczy, że przeczytam poradnik i bez problemu ( bez zastanawiania się ) kończę eventy, a czasami tak jak teraz po prostu nie chce mi się myśleć, zwłaszcza jak widzę gotowe rozwiązanie. Nie roztrząsam zbytnio, czy to rozwiązanie jest najlepsze, ale z leniem ramię w ramię korzystam z tego rozwiązania.
    Troszkę mijając się z tematem, odnośnie rad i podpowiedzi est-orki, to uważam większość za cenne i przydatne Graczom, myślę że kto chce skorzysta, kto nie chce to nie skorzysta, niemniej jednak podziękowania należą się każdemu kto zechce pomóc innym, podzielić się swoim doświadczeniem i nie zostawia dobrych rad i rozwiązań tylko dla siebie. Każdy z nas ma prawo zamieścić swoje zdanie ( nie łamiąc przy tym Regulaminu forum ) i nikt nie musi wygłaszać pochwalnych peanów ale też nikt nie powinien atakować pomagających.

I bardzo proszę już o rozmowy w temacie, powodzenia i miłej niedzieli wszystkim życzę.

Ostatnie edytowanie: 1 maja 2016
  20. malgosia355

malgosia355 Komandor forum

1----2 talary
    2----4 talary
    3----8 talarków

Witam :)

dantic3, ross2 oraz Nutka lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.