Opinie Świetlikowy festiwal

Temat na forum 'Archiwum - FAQ' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 27 kwietnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Dość niechlujnie to wszystko liczyłam i mogą być błędy, ale moje założenia na event to:
    - zdobyć nowe pnącze z itemami + inne (kupon, SP, naklejka, gwiazdki może odpuszczę) = max 115 gwiezdnych talarów,
    - układać tylko potrójne wzory z wyjątkiem zadania nr 2 - tam ułożę tylko pojedynczą ukośną linię, do której nie jest potrzebna eventówka,
    - ogółem za pierwsze przejście dostanę 9*8+1*2 talarów = 74 talary, za drugie przejście 5*8+1*2=42 talary (ogółem 116),
    - przy układaniu potrójnych wzorów będę wybierać warianty z najniższą ilością eventówki (pal sześć 1 szt. SP czy 1 TS) i raczej z rośliną 8-godzinną niż 4-godzinną,

Wyszło mi na powyższe 21.600 szt. rośliny 4-godzinnej i 16.200 szt. 8-godzinnej (powtarzam - liczone niechlujnie). Przy ilości małych poletek, które chcę przeznaczyć na event (839 szt) oznacza to ok. 8,5 zasiewów 4-godzinnej i ok. 6,5 zasiewów 8-godzinnej. Jak dla mnie to do zniesienia. 8-godzinna jest dość wygodna dla mojego rozkładu dnia:)

2. MOD_Cookie*

MOD_Cookie* Guest

Kasztanka niestety nie mam, bo miałam krótką przerwę w grze :( Więc wypadajki zbieram na spokojnie xD Dlatego zawsze roślinki mam zapas, a dopiero później podganiam długorosnącymi :)

3. est-orka

est-orka Fanatyk forum

:) Doti ..... pamiętaj też, że w tym zadaniu nr. 2 robiąc tylko tą jedną linię, można zapalić jeszcze trzy lampiony bez eventówki i wypadajek:
    [​IMG] .... ale pewnie to wzięłaś już pod uwagę:)

4. Nutka

Nutka Komandor forum

Witam :).
    Oreczko :inlove::inlove::inlove:, jesteś Wielka :inlove::inlove::inlove::music::music::music:.
    Zachowałam +1 do stodoły. Na chutneje mam ;), więc event na pewno zacznę, bo w końcu coś trzeba robić. Zbieranie drzew nawet 2 razy dziennie nie jest w dłuższym okresie zbyt zajmujące ;). Oprócz nieruszalnych drzew wywalę wszystko, by jak najwięcej zebrać szczególnie, gdy będzie +1. Wypadajki jak nie nalecą to w razie braku do czegoś co będę chciała użyję kasztanka, bo ostatnio go oszczędzałam ;). Idę na żywioł, bo inaczej po podliczeniu ilości potrzebnego badyla pewnie bym się załamała totalnie :pxD.

5. cyfrzak

cyfrzak Wielki mistrz forum

no można ale talarka za to nie będzie :D

6. AgiFarm83

AgiFarm83 Fanatyk forum

Będę trzymać za Ciebie kciuki. Ja mam teraz inne priorytety na farmie;)
    Uuu, to szkoda:oops:

7. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

ale w miare tania tajemnicza sadzonka;)

8. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Talarek będzie za linię "pomarańczowo-czerwoną" plus dodatkowe nagrody za "zielone" lampiony: sadzonka Ural + 5SN + 10 SNZ

9. eliza9070

eliza9070 Ambasador forum

Ale inne fajne nagrody.
    Taa, zbudować daszek nad grillem, żeby śnieg nie napadał. [​IMG]

10. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Nie pomyślałam o tym:oops: Dziękuję:)

11. NASTKA.BURAN

NASTKA.BURAN Generał forum

Hejka deszczowe bardzo i senne...
    Policzyłam, że potrzebuję 115 talarów, no może namiociki ze dwa jeszcze, bo ciekawi mnie kto tam siedzi i co robi...
    chyba będę latać w kółko za 8...o ile tak się da

12. cyfrzak

a dzięki, tego nie zauwazylem :D

13. alusia-milusia

alusia-milusia Mieszkaniec forum

Kolejny event z sianiem tysiecy badyla, az do odmozdzenia. Ja dziekuje.
    Po "kluczowym" evencie przyrzeklam sobie ze,takiego nastepnego czy tp. nie tkne. I sama sobie slowa dotrzymam.
    Zycze powodzenia tym ktorzy beda go robic:)

14. carlain21

carlain21 Chodząca legenda forum

Jak na razie to dla mnie czarna magia.
    Tak czarna jak mój kot z sygnaturki:)

15. cyfrzak

poczekaj do jutra, zmienisz zdanie :) tu nie ma losowości jak w kluczach robisz co chcesz

xBabciaEwa i MOD_Cookie* lubią to.
  16. -katie1234-

-katie1234- Komandor forum

Dziękuję za pomoc :D Już zakumałam :)

eliza9070, xBabciaEwa oraz gadek lubią to.
  17. carlain21

Czy nagrody można zebrać po kilka razy?

xBabciaEwa i est-orka lubią to.
  18. gadek

gadek Fanatyk forum

Tak,jesli chcesz;)

19. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

No dobra, przeczytałam poradnik, przeczytałam 13 stron różnych rad i co?
    Wiem, że nic nie wiem :cry:Event robię, bo lubię, a ile zrobię to sama nie wiem :p
    Farma zupełnie nieprzygotowana do eventu, więc na leśnej i w lesie tropikalnym drzewa, a na pozostałych polach mix. ;)

20. carlain21

A więc jaka opcja na SP jest:)?

Wyliczenia ktoś ma:)?

xBabciaEwa lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.