Opinie Świetlikowe święto V - Dożynki 2025

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 19 listopada 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Widziałam jak wrzucasz kolejne dobra ze stodoły.:)
    Piszę o tym, że jest wielu graczy, którzy mogliby pokazać, że Polacy mogą znaleźć się w czołówce tak jak inne nacje, ale przez ostatnie lata stają się wycofani.
    Taka trochę bylejakość się w nas pojawiła.:(

Idę, nie chcę "smęcić" ale może na przyszły rok ten napis "Polska do boju" będzie coś znaczył.

2. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Do boju ruszyła Grecia i należy pamiętać o k,tynce która jak co roku w czołówce.:inlove:

3. freska_kreska

freska_kreska Komandor forum

Podjęłam dobrą decyzję wrzucając wszystko co miałam we wtorek. Wstawiam na pamiątkę. Dziękuję za Wasze wsparcie w tej przygodzie! :)

Gratuluję każdemu kto wystartował w TOP! Super robota. Dziękuję, że mogłam uczestniczyć we wspólnej napisowej zabawie :inlove: Szkoda, że w ostatnich godzinach nie mogłam z Wami być. Przed snem jednak nadrabiałam posty i byłam równie podekscytowana :)

4. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Dziękuję kibicom za motywację wsparcie
    Dziękuję wszystkim za liczny udział w TOP-iwym wyzwaniu
    Dziękuję za świetną zabawę

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

Ogromne Gratulacje dla Wszystkich Farmerów
    Jesteście Wspaniali

5. małgoos

małgoos Cesarz forum

Czesc wszystkim teraz odpoczynek za cudowną zabawe

[​IMG][​IMG]

6. PoloMit

PoloMit Komandor forum

:inlove::inlove::inlove:Ogromne Brawa dla Polskiej ekipy:inlove::inlove::inlove:
    :inlove::inlove::inlove:Gratuluję wszystkim osiągniętych lokat i kibicom dopingu:inlove::inlove::inlove:

Na pożegnanie dla moich Sąsiadów :inlove:wrzucam ostatnią fotkę pamiątkową;)

7. Aisha1969

Aisha1969 Generał forum

niestety nie załapałam się na srebro ale to mój nowy rekord w dożynkach :inlove:

8. Rufinka2

Rufinka2 Zaawansowany

Łe... A ja zaspałam i to dosłownie! Karmiłam mojego półrocznego syna i... Zasnęłam. Obudziłam się 22:02 i było już po ptokachxD
    Na szczęście nie wypadłam z listy i na brązowy pakiet się załapałam :D
    Gratulacje dla Wszystkich za walkę i zajęte pozycje!
    Oby w przyszłym roku było tylko lepiej :)

9. kaska860

kaska860 Cesarz forum

ależ ja też nie trzymam tych pikseli, inaczej nie celowałabym w kosy ;)
    Dla mnie to zabawa i mimo iż sama jestem ekonomistką to tutaj irracjonalnie oddaję dalej, bo sprawia mi to frajdę i jakoś tak przyjemnie wciąga :D, ale trzeba przyznać, że nagrody za 1 i 1000 miejsce są jednakowe, więc niektórzy do tego podchodzą właśnie w ten sposób. Mają prawo, ma to sens. Niech każdy gra jak chce i jak lubi ;)
    Ja osobiście czekam cały rok na te oddawanie piksel.
    Dzięki jeszcze raz za zabawę :)

10. klonek68

klonek68 Generał forum

Brawo !!! dla wszystkich biorących udział w dożynkowej zabawie:D mój wynik to 2267 xD /srebro/zgodnie z moim planem , bo na 1000 to jestem za cienki...to co oddaje to zwykły towar zdobyty podczas gry bez specjalnych przygotowań na konkretny towar;).Jedno co mnie irytuje to, to że prawie przez całe dożynki nie wiedziałem ile dokładnie wpłacam ,brak info o wpłatach ,cyferki pojawiały się sporadycznie ale to szczegół .;)Pozdrawiam:)

Ostatnie edytowanie: 27 listopada 2025
  11. kgcygan

kgcygan Hrabia forum

Po po 2 latach nieobecności na farmie to miejsce 2294 chyba nie jest takie złe?:oops: Pomimo, że w stodole za dużo nie miałem to jakoś udało mi się pozostać w 2 przedziale. Wszystkim naszym gratuluje dostania się na listę;) Do dziesiątki nie marzę się dostać, za wysokie progi jak dla mnie:(

12. TheiaBloom

TheiaBloom Forum Pro

U mnie sławna ostatnio liczba - 1670 :music:xD Szczerze jak dla mnie to i tak jest dobre miejsce, bo nastawiłam się bardziej na sprzedaż zwierząt, aby zarobić hajsik, ale coś tam wrzuciłam. I tak sobie myślę, że za rok jak nastawię się bardziej na osiągniecie jakiś lepszych wyników, to pierwszy tysiąc będzie osiągalny, tylko muszę ukręcić mnóstwo paszy :oops:

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH, KTÓRZY DOSTALI SIĘ DO TOP ORAZ TYCH, KTÓRZY DZIELNIE WALCZYLI! :inlove::inlove::inlove:

13. Lenka6711

Lenka6711 Naśladowca mistrzów

Gratuluję Wszystkim zadowolonym z udziału w tegorocznych Dożynkach,
    a tym, którym się nie udało osiągnąć swojego celu - wytrwałości, cierpliwości i dobrej zabawy w przyszłym roku:)
    Ślicznie dziękuję Sąsiadko ;):)

14. eweliaB07

eweliaB07 Aktywny autor

Wszystkim dziękuję za wspaniałą zabawę:) A teraz coś od serca. Bardziej cieszy mnie "przytulanie" się do grupy i zabawa w układanie napisów niż sama lokata w Top. Dzięki wielkie. Idę szykować stodołę do przyszłorocznego "przytulania":inlove:

15. marmlada

marmlada Fanatyk forum

Dożynki za nami.
    Gratuluję wszystkim uczestnikom, Tym którzy utrzymali się na upatrzonych pozycjach oraz tym, którzy walczyli do końca :)
    Białoczerwone barwy prezentowały się pięknie :inlove:
    Na pamiątkę sąsiedzka fotka, bo z moich sąsiadów jestem najbardziej dumna :D
    Kciuki trzymałam szczególnie za jedną sąsiadkę, która zdobyła srebrny medal, a od złota dzielił ja dosłownie włos (no może dwa włosy :p), mam nadzieję, że za rok pierwszy przedział będzie Twój :)

16. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Kurz topowy powoli opada, bohaterowie są zmęczeni, ale póki wątek jeszcze niezamknięty, myślę, że oprócz gratulacji, szampana, pucharów i innych fruktów warto podsumować bez zbędnych emocji tegoroczne dożynki.
    Jak zwykle są plusy ale są i minusy.
    Plusy to wiadomo, radość tych, którym się udało osiągnąć swój cel i to wbrew pozorom nie zawsze jest stanie na pudle. Myślę, że każdy z nas miał inny cel i ważne, żeby go osiągnąć. Ja swój cel osiągnęłam, znalazłam się wśród 500 najlepszych.

A minusy? No cóż widzimy co się dzieje, dożynki to od zawsze były dorocznym świętem farmerów, ale czy BP też tak uważa? Jak jest święto to i świąteczne prezenty, a co dostajemy? Prezenty gorsze niż w zwykłych ewentach i straszenie, co będzie jak nas złapią, bez odpowiedzi na nasze wątpliwości, co wolno a czego nie wolno. Farmerzy oddzielnie, Modzi oddzielnie, BP oddzielnie, żadnych relacji, a jeśli są to niezbyt przyjazne. Co tam dożynki, co tam top, BP zamiast dbać o nas, to urządza w tym czasie prace konserwacyjne, psując wszystko co się da zepsuć.
    Trudno się dziwić, że farmerzy nie za bardzo chcą odwiedzać forum, bo i po co. Kiedyś wątek ewentowy, był radosny, mnóstwo osób się wypowiadało i tych biorących udział i tych kibicujących i tych którym gorzej szło i trzeba było pomóc. Ciągle układaliśmy napisy i to długie napisy, doradzaliśmy jak ułożyć wpłaty w słynne kosy, pomagaliśmy sobie. Teraz jest niewielka cząstka tego co było.

Cieszmy się tym pięknym widokiem białoczerwonych herbów, naszych kos i napisów, które przetrwały do końca, ale zaczynajmy myśleć o topie 2026, apel szczególnie do tych, którym w tym roku się nie udało.
    To nie jest tak, jak myślą niektórzy ... a inni mają kilka farm to mogą, a ja mam jedną to nie dostanę się, to nie tak, że nie mając 5 opryskiwaczy nie można załapać się na pierwszy przedział. Jak się przemyśli, jak się popracuje, to super efekty można uzyskać.
    Co siać? Co hodować? Drogi są różne, ale już teraz wiadomo, że trzeba zgromadzić dóbr powiedzmy za co najmniej 20 mld SG i trzeba to rozplanować na cały rok.
    W przyszłym roku na pewno się uda, czego wszystkim życzę. Do zobaczenia za rok.:)

17. agula38

agula38 Chodząca legenda forum

Sukces to nie przypadek ,to ciężka praca , wytrwałość , analiza, poświęcenie , strategia , a przede wszystkim zapał do tego co sie robi .
    Ogromne gratulacje dla wszystkich graczy za udział w dożynkach .
    Podziękowania za doping , miłe słowa i rozmowy .:inlove:

18. saktura

saktura Forum Pro

Brawo w samo sedno :)

19. mahartka

mahartka Baron forum

Ależ Wam wszystkim zazdraszczam.. widziałam kilka napisów na liście - ale super :D
    mnie tak czas przeleciał przez palce że udało mi się wysiać tylko na jedno stoisko :cry::cry::cry:
    więc o zabawie nie było mowy :(
    Oby do przyszłego :)

20. dariodiablo

dariodiablo Wyjątkowy talent

Prawda co piszesz. Mam jedną farmę i tak od 13 lat nie dochowałem się 5 opryskiwaczy /4/ więc nie mogę hodować 1 sekundowych zwierzaków ale mimo to mam przygotowane 100tyś karmy dla wrzosówki...mimo to zająłem 498 miejsce. Bazuję tylko na szarłacie , którego zostało mi w stodole jeszcze 15 mln. Jednak coś za coś...w moim przypadku wysianie 20mln szarłatu to 12 godzin siedzenia non-stop/przerwy na wiadomo co/ przed kompem najpierw kręcenie kołem 2600-3000 impów tj. 10 godzin a następnie sianie i zbieranie 1 s szarłatu ok.2 h. Tak ,że nie jest łatwo ale jest satysfakcja z uzyskania TOP1. Jeszcze raz gratuluję wszystkim uczestnictwa w tej zabawie która nie ukrywam dostarcza mi sporej adrenaliny8)