Opinie Świątynia drzwi

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 8 kwietnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

mialam [ciach]Twoj post ale napisze,smiej sie dalej

powiem,obojetnie kto tu co napisze to i tak gracze beda narzekac,bo ....czy to losowosc,czy zbyt duzo rosliny do wysiania.Kazdy event jest do zrobienia,tylko trzeba przemyslec strategie,a niepłakac i narzekac.Z rybami bylo to samo,bo losowosc i ze co to za event,a ja chce takich eventow wiecej,mnie to nie przeszkadza i z losowoscia zbyt duzego problemu nie mam ani w eventach ani w TS i co tam jeszcze :p :p

Niestosowne słowo usuwam i bardzo proszę o stosowny dobór słów.

SMOD_Atena.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 17 kwietnia 2016
    Anetta41, adikamila oraz marzena5275 lubią to.
  2. ogi70

ogi70 Stały bywalec

Witam.

Piszcie co chcecie, ale ja od dawna twierdzę że sprawiedliwość w tej grze kończy się po zalogowaniu.

Im szybciej się to zrozumie, tym większy dystans do gry a co za tym idzie, mniej stresu.

3. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

A z drugiej strony - co to właściwie jest, ta "sprawiedliwość"...?
    Dają nowe drzewko w sadzonkach, to każdy powinien dostać przynajmniej jedno...?
    Organizują event, to każdy powinien skończyć, nawet ten na lvl 2, i zakosić wszystkie nagrody...?
    Hmm... to po co w ogóle te eventy, niech rozdadzą każdemu po komplecie fantów i będzie z głowy ;)

A tak na serio to oczywiście się zgadzam - im szybciej się to i owo zrozumie, tym mniej stresu ;)

4. tarantula66

tarantula66 Stały bywalec

Potrafie czytac ze zrozumieniem, NIGDY dotad nie mialam z tym problemu i nie musisz pisac grubymi literami...
    a czyz to nie Twoje zdanie cyt ... .Jesli sie chce to sie event zrobi a nie płacze :p:p ... ???
    Fakt, wspomnialas, ze mialas problem z kluczem, ale wspomnialas tez, ze nie planowalas robic calego eventu, a inni planowali i robili wszystko, co tylko mozliwe, zeby osiagnac cel, a jednak im sie nie udalo i to nie z ich winy, wiec nie powinnas ich teraz obrazac slowami, ktore przytoczylam wyzej, a do ktorego odnosil sie moj post, wiec odpusc sobie ironie...czytaj ze zrozumieniem posty!!!... bo to Twoj ostatni post swiadczy wlasnie o tym, ze to Ty masz ten problem, nie ja...
    I nie obrazajmy sie nawzajem tutaj, bo to przeciez tylko gra, ale jakby nie patrzec wiekszosc z nas wklada w nia swoje serca i cieszy sie osiagnieciami, i przykro sie robi, kiedy czlowiek stara sie, robi wszystko, co tylko mozna wykorzystujac do tego swoje doswiadczenie, a mimo to spotyka go na koniec rozczarowanie, wiec nie na miejscu sa uwagi typu ...jak sie chce, to sie zrobi, a nie placze...
    Ktos, komu sie udalo niech sie cieszy, ale niech tez pocieszy tego, komu sie nie udalo pomimo staran, a nie krytykuje...po prostu troche wiecej EMPATII i bedzie OK :)
    Pozdrawiam

Ostatnie edytowanie: 18 kwietnia 2016
  5. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Rozumiem zdenerwowanie i rozczarowanie niektórych z Was, ale bardzo proszę o spokojne rozmowy, bez osobistych wycieczek i wzajemnego obrażania.

6. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Widzę, że zrobiliśmy tyle samo eventu :) Kiedy zaczęłaś ;)?? Bo ja chyba w środę :p Ale u mnie zostały 2 faliste i 1 trójkątny. Pokochały mnie trójkątne i faliste, jak potrzebowałem kółek; faliste i kółka jak potrzebowałem trójkątów i trójkąty i kółka jak potrzebowałem falistych. Innymi słowo - losowość do bani.

mysza199710 i bogusiania lubią to.
  7. niki1990

niki1990 Komandor forum

no co jak co, ale rzadko się zdarza event, który podnosiłby aż tak ciśnienie większości graczy. Ja tam robiłam na spokojnie, nie skończyłam ale cóż. Tyle dobrze, że do końca miesiąca święty spokój z sianiem jakiegokolwiek specjalnego badyla w ilościach kilkanaście tysięcy sztuk. Przynajmniej się odsieję z normalnych roślinek, bo zaczęły się pustki w stodole robić. Z eventu drzewka wpadły, jakaś naklejka, trochę super paszy i słoiczków. No i fajnie. Teraz sobie pohodujemy od środy. Ciekawe, tylko co trzeba będzie hodować?

mysza199710, adikamila oraz kasiag33 lubią to.
  8. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Świnki, indyki i konie. W temacie - eventu też nie skończyłem i trudno. Tobago kiedyś tam wpadną, Ural dostałem z kalendarza a "Karkołomną przejażdżkę" mam już obiecaną na GT :)

adikamila i niki1990 lubią to.
  9. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

Normalnie 2 dni człowiek nie ma czasu na czytanie , a tutaj mega wątek umyka 8).
    Emocje , uwielbiam ;).

Szpargały:

1) Doświadczony Farmer z dobrym zapleczem zrobił te "Świątynie drzwi" , bez względu na los.
    2) Duży plus za lekkie ożywienie OFF-u , właśnie takie eventy poza G&T najbardziej to robią.
    No i sporo nowych nicków mogę poznać (miło).
    Na G&T teżxD:cry:xD.
    3) Zdecydowane NIE takiej losowości w sianiu na przyszłość , wyzwaniem ma być np. 100 serów , 3000 owoców pitomby , 4 tysie rumianku i 53 tys. owsa , do tego 13 osłów (osiołów) muzykantów do oddania.
    Zebranie po 300 wypadajek kolejno z zagród , warsztatów , drzew , roślin i kilka jeszcze jakiś ciekawych ćwiczeń wymyślonych przez V. , czy może już Azjatów.
    Oczywiście te największe ilości na końcowym diamencie , czy innym szafirze za konkretne nagrody.
    Natomiast nie może decydować o nie dokończeniu eventu dla normalnego Farmera brak klucza faliście - poprzecznego , bo nie leci 16 x pod rząd , nie tędy droga.
    Bzdura jak dla mnie.

Bry pokojowe.

10. niki1990

niki1990 Komandor forum

Jasny szlag. No nic, przeżyjemy. Dzięki za info

11. kiara-kowu

kiara-kowu Ekspert forum

Zdobyłam też tajemnicze sadzonki, które właśnie odkryłam: czarna wierzba :inlove:, górski jałowiec :inlove:, japońskie drzewo wiśniowe xl, niesplik xl, daktylowiec xxl - no no, to mi się podoba xDxDxD

mysza199710, lucek60 oraz xBabciaEwa lubią to.
  12. tarantula66

tarantula66 Stały bywalec

Przeciez ja nikomu przykrosci nie robie, a jedynie moja wypowiedz odniosla sie do innej wypowiedzi, ktora taka przykrosc wlasnie sprawila tym wszystkim, ktorzy sie starali, a nie osiagneli celu i to w strone tamtej wypowiedzi powinnas skierowac swoje slowa, nie tutaj...
    I nie sadze, bym przesadzala, bo miec na stanie 57 kluczy nadwyzki niejako upowaznia mnie, bym sobie troche ponarzekala...policz ile musialam dodatkowo nasiac eventowki i dorobic tablic, fakt, nie musialam tego robic, ale moj cel w tej grze, to konczyc wszystkie eventy i przez 5 lat mi sie to udaje, dlatego tym bardziej mi zal tych, ktorzy tez taki cel maja, a jednak im sie nie udalo pomimo staran, wiec wkurzaja mnie takie slowa skierowane w ich strone cyt...jak ktos chce to event skonczy a nie placze...
    I nie rozumiem, w ktorym momencie sprawilam komus przykrosc...

13. igraszka

igraszka Koneser forum

Syty głodnego nie zrozumie ,tak pokrótce,myślę, można określić powód gorącej atmosfery na forum. Ci farmerzy ,którym poszło szybko i gładko dziwią się ,ze inni mieli problemy ,w podtekście można znalezć domniemanie o brak ogarnięcia,małe doświadczenie itp, itd. Ci ,dla których event oznaczał never ending story* są rozgoryczeni i prawdę mówiąc wcale im się nie dziwię, mieć kilkanaście albo nawet kilkadziesiąt innych kluczy i polec na jednym,pewnie też bym się burzyła.

*niekończąca się historia

14. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

OK:) Po prostu z doświadczenia wiem, jak niektóre wypowiedzi potrafią dotknąć. W końcu słowa ranią bardziej niż kamienie...
    O evencie za parę dni zapomnimy zajęci kolorowaniem indyków czy czegoś tam, a uraza być może pozostanie.
    Na tematy losowości już się wypowiadałam. W eventach to totalne nieporozumienie i wypaczenie idei eventu.

15. ankagdw

ankagdw Chodząca legenda forum

nie kłóccie sie farmery :p

event zrobilam ale od poczatku mnie irytował...:eek: od pewnego czasu kazdy nowy event coraz bardziej irytuje...:sleepy:
    a takich pokreconych i zagmatwanych nie lubie -.- niby to samo a zakrecone jak baranie rogi ,i po co jak wyzwanie i tak zadne?-.-:wuerg:

16. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Hej farmery .:D Szkoda zdrowia i życia na nieporozumienia .:( Mnie też wnerwiał ten ewent i chwała , że się już skończył .
    A na przyszłość , żeby nie człapać za wami zmotoryzowałam się i teraz będę śmigać , tylko kurz po mnie zostanie .
    Miłego wieczoru wszystkim życzę i odjeżdżam .:)

17. ankagdw

ankagdw Chodząca legenda forum

Babciu Ewo tylko ostroznie na tym rumaku.nie szarzuj,bo jak odmowi posluszenstwa to w pole kukurydzy fikniesz :pxDxD:cry:

18. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Spoko , dam radę , chciałam ścigacza , ale mogłabym nie zdążyć pól obrobić , a tak pojadę sobie i psiak się cieszy .
    A następnym razem jak pod jakimiś drzwiami karzą mi czekać , to gaz i tyle będa mnie oglądać , o ............

19. azikowo

azikowo Fanatyk forum

ale losowi dopomagał np 1 sekundowymi goździkami i to w dużych ilościach :) ale czy o to nam chodzi, jak się domagamy trudnych eventów, raczej nie, bo chcemy, aby efekt był zależny od nas, a nie od losowości czyli tak naprawdę nie wiadomo od czego.
    Ja po zebraniu interesujących mnie nagród, na szczęście kluczy starczyło, odpuściłam, owszem wymieniałam wypadajki na klucze, ale było mi już obojętne czy skończę, kasztanka na brakujące nagrody mi było szkoda, bo nie warte były zużycia nieskończonej ilości SN, nieskończonej, bo nie wiadomo ile kluczy zrobić trzeba będzie :) ale pewnie gdybym nie zdobyła pnącza i itemów to kasztanek poszedłby w ruch i próbowałabym do końca, ale czy to jest przyjemność raczej nie, nazwałabym to raczej desperacją i zaspokojeniem miecia. Ale czy warto to już inna sprawa. Gdyby na koniec można było wymienić złe klucze na dobre w jakiejś proporcji, byłoby to ok,bo Ci co się nasiali dużo więcej od pozostałych mieliby szanse ukończyć event, i rozumiem rozgoryczenie tych, którzy się nasiali tysiące roślin ponad stan, zdobyli wypadajki i zabrakło im właściwego klucza, nie tędy droga do eventów, tylko nie wiem jak je nazwać, na pewno nie trudnych, bo trudny to on nie był, może irytujący, niesprawiedliwy, losowy, farciarski, nie wiem, żadne z tych określeń nie oddaje tego co myślę.

PS przyszło mi do głowy,że przecież można było zrobić tak,że oprócz minimum powinno być maximum(oczywiście rozsądne ) i wtedy, Ci farmerzy, którzy szczęścia nie mieli, po zebraniu maximum dostaliby brakujące nagrody:) owszem pech,że trzeba wysiać więcej i mieć więcej wypadajek, ale ten większy nakład pracy skutkowałby tym,że zdobyliby nagrody jak farciarze.

Ostatnie edytowanie: 17 kwietnia 2016
  20. zxcvb159

zxcvb159 Okazjonalny autor

Myślę, że twórcy gry powinni ustalić górną granicę ponad stan danego klucza np. 5 sztuk. Wówczas każdy event mógłby ukończyć.
    Lub inna opcja możliwość wymiany kluczy na inne w jakiejś jaskini lub zwykła wymiana między graczami. Bądź kolejna opcja sprzedaż na targu (chociaż najmniej potrzeba). Każdy byłby zadowolony. A tak mimo ciężkiej pracy nie każdy mógł zakończyć event.
    Moje nadmiarowe klucze czekają na wymianę, a szkoda, bo innym mogłyby pomóc ukończyć event.
    Dla mnie jest to powtórka 1 edycji eventu na ryby, gdzie również nie udało mi się zdobyć wszystkich itemów. Dobrze, że podczas 2 edycji można było zakupić brakujące itemy i pnącze z porzedniej edycji.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.