Opinie Świątynia drzwi

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 8 kwietnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. janekkostuchna

janekkostuchna Chodząca legenda forum

Witam, event? za Nami, czas na podsumowanie po północy wypadł ostatni brakujący /falisty/ i tym sposobem ukończyłem event / mam dodatkowo po sześć kluczy okrągłych i trójkątnych / czy się cieszę nie ! Uważnie przeczytałem wszystkie posty i na palcach jednej ręki mogłem policzyć osoby którym event się podobał i chcą podobny, chyba nie wiedzą co piszą ! Współczuję Tym którzy go nie skończyli, jeżeli to było założenie twórców tego eventu żeby zniechęcić dużo, bardzo dużo graczy do gry to się chyba udało.
    A teraz prośba do MOD-ów żeby wszystkie uwagi w tym wątku zostały przekazane do centrali i zostały wyciągnięte wnioski na przyszłość przez twórców następnych eventów.
    Serdecznie pozdrawiam życząc słonecznej i spokojnej Niedzieli :)

2. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Nie jestem ani starym, ani nowym graczem - w grze tkwię od dość dawna, ale praktycznie nie gram.
    Mam drzewa nawozowe, owszem przydatne.
    Nie mam pnącza, w tym kasztankowego.
    Event zaczęłam trzy dni temu, bez przygotowań (w postaci czegoś długiego na super polach, posianego odpowiednio wcześniej).
    Zużyłam nieco SN na rozsiew plus na róże na SP (jedyne, co uszlachetniłam, zanim mi się odechciało).
    Szłam wyłącznie po itemy, najprostszą drogą czyli unikając losowości tam, gdzie się dało (bo na wieść o tej "losowości" zapaliło mi się czerwone światełko).
    Itemy zgarnęłam bez trudu, po czym zrobiłam drugie przejście, na dużym luzie, też bazując na kwadratowych kluczach tam, gdzie były jeszcze dostępne.
    Zamiast pnącza w tym drugim przejściu zebrałam tylko super paszę, ale równie dobrze mogłam zgarnąć pnącze.
    Na trzecie przejście zabrakło czasu... i chęci.
    Może to był ten sposób - iść po to, co najważniejsze...?
    Przynajmniej trochę nerwów taki sposób oszczędza - w końcu brak sadzonek (jabłonek) i prób na kole (skarpeta) łatwiej przeboleć, niż brak któregoś itemu albo rzędu pnącza.

3. zonaania2122

zonaania2122 Wyjątkowy talent

A co ma staż gracza do losowości bo nie rozumiem?Jestem dość "starym"graczem a eventu nie ukończyłem,brakło jednego okrągłego klucza.

4. jola0909g

jola0909g Nadzorca forum

nie sądzę:)
    mam 106 poziom a i tak losowość mnie nie rozpieszczała:p;)chyba, że parzyste szczęścia nie mają- nieparzyste mają:p
    więc eventu do końca nie robiłam...ale to już tylko moja decyzja była;):)

Megan i lucek60 lubią to.
  5. dzoanaa

dzoanaa Mieszkaniec forum

Ja gram od 2010 roku, z tym , ze na forum zaczęłam pisać niedawno, a na okrągły klucz czekałam od srody i sie nie doczekałam, wiec problem raczej z losowością wystąpił :music:

6. justi_j

justi_j Młodszy ekspert

tyle zachodu i figa z makiem , wypadajki wypadały a jakżee ale konto nie zasilały bo ten wór... to dziurawy był i oczywiście feralne klucze losowe , żeby chociaż proporcjonalnie to nie , ha dzieki

Megan i lucek60 lubią to.
  7. zaneta76

zaneta76 Forumowy żółtodziób

te losowo wypadające klucze to pomyłka miałam odpowiednią liczbę roślinek a nie skończyłam zadań masakra:mad:

rosingspark lubi to.
  8. draculik34

draculik34 Chodząca legenda forum

A mnie się event bardzo podobał i oby więcej takich było :) Po to sobie uszlachetniłam roślinki aby z tego korzystać , po to wymieniałam w pociągu drzewka, żeby nazbierać nawozowych i z tych dobrodziejstw korzystam i będę korzystać .
    Lepszy taki event, niż oddawanie 3x jabłko, 2x kura i tak przez 75 zadań . To jest dopiero koszmar .
    Losowość w tym evencie też nie była dramatyczna, można było siać do oporu , zbierać tablice i wymieniać na klucze, ale jak się ktoś obudził na kilka godzin przed końcem no to trudno został z ręką w nocniku.
    Zresztą młodzi gracze nie powinni w ogóle nastawiać się na ukończenie eventu, ja też kiedyś nie kończyłam, wybierałam nagrody, które mi pasowały. Także nosek do góry, za rogiem kolejny event i kolejne nagrody do zgarnięcia ;)
    Miłej niedzieli :)

9. est-orka

est-orka Fanatyk forum

A czy to "bogatsze zaplecze" jak piszesz, nie wiąże się z doświadczeniem i stażem?

Mój, nie wiem czy był taki specjalny.....ale polegał na tym, aby zebrać najpierw nagrody na których mi zależy, zrobić najpierw środkowe i prawe drzwi .... lewa strona była wykorzystywana tylko jako "furtka" do posuwania się po piętrach, w momencie kiedy brakowało mi losowego klucza, aby nie stać pod drzwiami i czekać na brakujący losowy klucz.

I to był ostatni klucz jaki potrzebowałaś do skończenia całego eventu?

10. dzoanaa

dzoanaa Mieszkaniec forum

No tak. Przez jego brak stałam pod piątymi drzwiami w trzecim okrązeniu:oops:, a gdybym je otworzyła to na otworzenie 6 miałam klucze:)

tarantula66 lubi to.
  11. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Zabrakło 3 zadań do końca eventu przez helikonię w związku z czym Ural, Tobago i 3 item się zmarnowały. Za wcześnie wziąłem się za neonki, więc więcej takich eventów poproszę, ale aby jednocześnie nie kolidowały z neonkami albo przynajmniej tyle roślinek aby BP wymagało aby szybko go skończyć ;)

12. kropkowaty

kropkowaty Aktywny autor

a ja bylem przygotowany od poczatku, mialem zasiana roslinke dlugorosnaca na start na wypadajki, mialem cmj, wszystkie pola do siania eventowki gotowe... ostatecznie nadmiar roslinek i tablic i co?..... i zabraklo 5ciu kluczy trojkatnych a zostalo po kilka innych

tarantula66, Megan oraz janekkostuchna lubią to.
  13. -poly8-

-poly8- Czeladnik forum

Mi się niestety event nie podobał. Nie powinno być tak, że pomimo ciężkiej pracy i siania ze względu na dramatyczną losowość nie jesteś w stanie ukończyć zadań (miałam chyba ze 30 kluczy falistych, a zabrakło mi trójkątnych).

tarantula66, Megan oraz janekkostuchna lubią to.
  14. rosingspark

rosingspark Aktywny autor

Trochę zrozumienia dla tych 90% co ocenili odmiennie ten event .
    Losowość zawsze do bani - czka nam się jeszcze rybi event i ta celność i ta losowość.
    taka jest wyliczanka .................... w koncie stała
    Również miłej niedzieli

Megan, -toja_71- oraz janekkostuchna lubią to.
  15. draculik34

Ja Was doskonale rozumiem i jest mi przykro, że tylu poległo .
    Wyciągnijcie tylko wnioski na przyszłość . Nie porywać się z motyką na Księżyc :)

A Samochwałą bym się nie nazwała. Skromna jestem .

16. azikowo

azikowo Fanatyk forum

Mam nadzieję,że więcej eventów losowych nie będzie. Losowość na mojej farmie to porażka do kwadratu. Event udało mi sie skończyć, ale nastawiłam się,że nie ukończę, ale się nie przejmowałam, bo utknęłam już po zdobyciu itemów i pnącza, ale widząc losowość czerwone światełko zapaliło mi się w głowie i od razu szłam najpierw po to co dla mnie było ważne. Też trzymał mnie jeden jedyny klucz (jak zobaczyłam bodajże 17 pofalowany to mnie :mad:), ale przeczytałam poradę Maryni, żeby kliknąć na brakujący klucz i wtedy dopiero wymieniać, u mnie zadziałał, ale może to był zbieg okoliczności, nasiałam sporo ponad minimum, więc rozumiem rozgoryczenie graczy, tu ani staż, ani wkład pracy, miał bardzo małe znaczenie, o wszystkim decydował algorytm, a już na pewno nie rachunek prawdopodobieństwa, bo przy 3 zmiennych, większość event powinna ukończyć. Z moich obserwacji wątku i mojej farmy, nie wiem czy serwery czy wg jakiegoś innego klucza jednym leciały klucze różnorodne, innym w kółko te same (wpisy mam np 30 trójkątnych o_O) nijak się ma do rachunku prawdopodobieństwa jaki znam z matematyki a rachunku prawdopodobieństwa wg firmy BP nie znam i nie pojmuję.

Event w stylu strzał w swoją stopę i naprawdę zamysłu BP na taki event nie pojmuję:cry::cry::cry:
    w rybim 1 nie udało mi się zdobyć 1 itemu, dziękuję Gadek vel Alicji za niego :inlove::inlove::inlove: bo na GT to niemal organy za niego chcieli, z moich obserwacji wynika, że co raz mniej jest fajnej zabawy i bezinteresowności graczy zwłaszcza w czasie GT, w czasie innych eventów gracze są chętniej pomagają, wspominam o tym, bo Ci co zdobyli pnącze, a nie zdobyli wszystkich itemów, mogą mieć problem z zapełnieniem pnącza.

tylko się zastanawiam jakie wnioski mają wyciągnąć Ci co nie ukończyli, a mają po 30 i więcej kluczy w nadmiarze? napracowali się dużo i efektu nie ma i często to nie są gracze z niskim poziomem czy żółtodzioby

Ostatnie edytowanie: 17 kwietnia 2016
  17. kropkowaty

kropkowaty Aktywny autor

a kto sie porywał z motyką na księżyc..... kazdy chcial skonczyc event, to takie dziwne? podejrzewam ze wiekszosc graczy w pierwszym okrazeniu wybrala sobie najpotrzebniejsze rzeczy... drugie kolko mozna bylo zrobic za sama eventowke, a trzecie kolko to juz byla loteria....

wiec gdzie tu porywanie sie z motyka na ksiezyc bo nie rozumiem....

18. draculik34

Trzeba było nastawiać się na ukończenie wszystkiego? Lepiej było sobie założyć, że zdobędziesz wybrane nagrody, a jak się uda wszystkie to byłoby święto . Teraz pozostał niesmak i obciążanie winą losowość .
    Wyraziłam swoje zdanie i kończę temat. Bez odbioru.

19. Karakuliambro

Karakuliambro Książę forum

Uważam, że skończenie tego eventu zależało przede wszystkim od szczęścia i poziomu w grze. Mam 91 poziom i gram od 2010 r. z okresowymi przerwami, do gry wróciłam latem ubiegłego roku i ukończyłam każdy event (z wyjątkiem rybiego). Do tego eventu przygotowałam się o tyle, że postawiłam superpola i posiałam goździki, na polanie stały zwykłe zagrody, po bokach drzewka, na Bahamie imbir na superpolach. Na starcie już wypadło sporo tablic. Sianie eventówki na małych pólkach z cmj. Event skończyłam w piątek rano. Nie obierałam żadnej strategii. Otwierałam te drzwi, do których miałam klucze. Troszkę postałam przed drzwiami gdzie nagrodą był0 30 SP i rząd chmur. Po wysianiu eventówki nie siałam żadnych roślin długorosnących tylko orchidee, ogórki i pomidory. A tabliczki sobie leciały. Nie jestem supergraczem, inwestuję realne pieniądze tylko od czasu do czasu. Nie mam pnącza kasztankowego, mam cztery drzewa dające SN, trzy drzewa dające SN Zośki i jedno turbodrzewo. W tym evencie nie używałam SN aby dorobić wypadajki. Więc się zastanawiam, jakim cudem go skończyłam. BP mojej farmy raczej nie rozpieszcza. Nowości w TS-ach trafiają się ostatnio sporadycznie. Moim zdaniem w tym evencie żadna strategia nie pomogłaby w jego ukończeniu. Decydującą rolę odegrała losowość, bardzo niesprawiedliwa, a w przypadku wielu graczy to nawet nie losowość, ale blokada. Wielu graczy piszących w tym wątku i nie mogących ukończyć eventu mimo maksimum starań ma jednak wysoki poziom, a zatem i doświadczenie. Ciekawe, co BP chce osiągnąć takim sposobem. Jednakże uważam, że nie należy się zniechęcać. Ja swego czasu się zniechęciłam i rzuciłam na parę lat grę, czego bardzo żałuję. Event przeszedł do historii a przed nami reszta weekendu. Spokojnej niedzieli.

20. Krzychu64

Krzychu64 Nadzorca forum

Nie mówię:
    -czy mi się event podobał? ... bo to moje odczucie i moja sprawa, zatem.... szanuję też czyjeś odczucia, ale moim wyborem była zabawa zatem go robiłam tak czy siak, a mogłam przecież .... nie robić.
    -czy był trudny, ?... bo dla jednych był dla innych nie, ale.... losowość wprowadzała jedynie element nieprzywidywalności, znużenia a nie trudności.
    To co mogę Wam powiedzieć to to, że pomimo szarego pnącza mam coś czego dotąd nie miałam czyli mangostan i dereń, zatem .... i tak warto było się pobawić .

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.