Opinie Świątynia drzwi

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 8 kwietnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Lepiej jest zrobić ile się zdoła...niż potem żałować, że nawet się nie spróbowało.
    No i trzeba mieć na uwadze, że brakujące itemy do pnącza na G&T można zdobyć.
    Powodzenia:)

2. patrycja9922

patrycja9922 Cesarz forum

Robić, tylko z konkretnym planem jakie nagrody w pierwszej kolejności wybrać. Według mnie to jest najlepsze rozwiązanie.

Przygotować sobie listę na starcie eventu, kolejności z jaką będzie się chciało zdobywać.

3. [Zosia]

[Zosia] Moguł forum

Jestem w szoku,miał być event z bahamą ,a tu jak zwykle.Kiedy w końcu wykorzystamy zapasy ze stodoły.Kiedyś na początku gry były zadania w spółdzielni z roślinkami i zwierzętami które mamy,to były czasy ,zadania robiło się szybko ,mało do oddania i nikt nie narzekał ,wtedy to gra cieszyła.

chrumcia91 lubi to.
  4. BA_Czerwona

BA_Czerwona Chodząca legenda forum

Oczywiście, że jest do sprawdzenia, ale to jakby sprawdzić czy da się wygrać w totka i ile trzeba prób, żeby się udało, albo chociaż było prawdopodobne. Nie wezmę na siebie takiej odpowiedzialności.
    Na szczęście towary do kluczy losowych są w niewielkich ilościach i straty spowodowane przez te nadprogramowe klucze nie są takie wielkie.
    Sprawdziłam na koncie testowym klucze aż do uzyskania po 14 każdego z trzech i myślę, że miałabym takie wartości na swoim koncie to da radę to spokojnie zrobić (lubię spać i chodzę do pracy). Trudność sprawi mi roślinka 4-godzinna, bo jest jej oczywiście potrzebne więcej, a event dopiero na końcu zahacza o weekend, kiedy mogę częściej zbierać, ale i na to są sposoby i chyba skorzystam może z mniej opłacalnych super pól, ale to już moje prywatne uwarunkowania i wiadomo, że każdy strategię obiera sam.
    Myślę jednak, że jeśli ktoś nastawi się realnie na zadanie, czyli z góry założy, że musi mieć więcej roślin niż wynika z 14*3, to event jest do zrobienia bez rozczarowań. Mam nadzieję, że dopisze nam wszystkim szczęście przy tej nielubianej przez Was losowości.

Nie wiem czy dobrze kombinuję, jeśli nie, to proszę o poprawienie (i kawę ;))
    - część obowiązkowa na pewno to 21 kwadratowych kluczy, czyli 350 sztuk Echimei wstęgowatej = 7 350 szt Echimei wstęgowatej
    - musimy też mieć przynajmniej po 14 z 3 rodzajów kluczy (wersja tak optymistyczna, że aż niemożliwa, ale kto komu broni marzyć). Do każdego potrzebujemy po 185 roślin i 18 kamiennych tablic. Daje nam to 42 klucze, czyli po 7 770 obu roślin i 756 kamiennych tablic.
    W założeniu bardzo optymistycznym potrzebujemy 15 120 echimei i 7 770 Helikonii oraz 756 kamiennych tablic.
    Echimea rośnie 4 h, czyli 3:12 z wodą. Przy założeniu że mamy ok. 1 000 pól na 5 polanach i używamy cjm (3 sztuki nie licząc zasiewu), potrzebujemy 5 pełnych zasiewów, więc jakieś ponad 16 godzin (jakby ktoś przysiadł to jeden dzień).
    Helikonia rośnie 8 godzin, więc 6:24 z wodą. Przy tych samych założeniach na minimalne 7 770 sztuk potrzebujemy 3 pełnych zbiorów, czyli ok. 19,5 h.

Oczywiście moje założenia są mega teoretyczne i optymistyczne, zakładają posiadanie pomocników, czasu, sianogroszy na wodę, a także chutney marchwiowo-jabłkowego i niewyobrażalnego szczęścia, żeby wylosować takie klucze, ale myślę, że trzeba mieć wielkiego pecha w życiu, żeby nie skończyć tego eventu, jeśli ktoś się przyłoży. Obym się nie myliła.

5. Natalka199

Natalka199 Młodszy ekspert

kalinka że żeś aktywna na forum i masz mały poziom i abyś ukończyła evencik bez bankructwa to chutneyem cię obdarowałam, jutro powtórzę;););)

kalina.malina lubi to.
  6. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

ja nie narzekam nadal mam mega ilości zaległości do oddania w spółdzielni a zapasy wcale nie duże

mnie pasuje a że nie związane z wyspą czy ja wiem mam świątynię złotego banana i tu świątynia tyle że bananami drzwi nie otworzę i całe szczęście :)

7. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Mam nadzieję, że się nie mylisz i nie będzie tak tragicznie.
    Podejmę rękawicę, najwyżej będę żałował straconego czasu.

8. est-orka

est-orka Fanatyk forum

9. 0olimpia0

0olimpia0 Chodząca legenda forum

Witam

Ilość zielska do wysiania jest powalająca ... powinnam zrobić, ale jakoś mi się nie chce.
    Rafał, dzięki za wyliczenia :)

10. babcia-ula

babcia-ula Forum Pro

Witam,początkującym będzie ciężko z taką ilością roślin do wysiania

Anetta41 lubi to.
  11. kornik1

kornik1 Cesarz forum

Hej.
    A może nie trzeba się tak martwić o te klucze i ich ilość? Piszą przecież że Kolejność jest losowa, a nie ilość. Myślę, że jeśli ktoś planuje zrobić cały event to spokojnie może sobie wyprodukować klucze w ilościach podanych w poradniku, a Ci którzy nie robią wszystkiego muszą produkować klucze gdy będą stali przed drzwiami i widzieli jaki klucz jest potrzebny.

zzizzie i Anetta41 lubią to.
  12. bari06

bari06 Półbóstwo forum

Witam :) przeczytałam wasze cenne uwagi i postaram się do nich jutro zastosować . Ale boję się że zgubię się w tej Światyni xD.
    Jutro się przekonamy co i jak xD;).

Est -Orko dzięki za info o kalendarzu tiki .:)

Anetta41 i est-orka lubią to.
  13. rysio

rysio Półbóstwo forum

42 x18 = 756 szt

14. aneta7105

aneta7105 Czeladnik forum

Wszystko jest zależne od wypadania kluczy bo może być potrzeba nawet 1000
    Niby kluczy potrzeba każdego po 14 ale teraz przyjmij takie coś pierwszych wypadło Ci 30 drugich 28 a trzecich 12 i co wtedy tu już potrzeba 1260

Ostatnie edytowanie: 8 kwietnia 2016
    -norbijas- i hlnrys lubią to.
  15. zonaania2122

zonaania2122 Wyjątkowy talent

Zamiast tych kamiennych tabliczek powinny wypadać łomy i wytrychy.Byłoby może szybciej i łatwiej drzwi otwierać ;):p

16. kasia750

kasia750 Hrabia forum

nie zostaje mi nic innego-.- jak znów zmienic sie w amebe8)i popełznac w strone eventu:cry:dla SP:Dprzyjmuje zapisy na wspólna mordege:ppełzacza:wuerg:w kierunku konca eventuxDxDxDxDxD

17. rysio

rysio Półbóstwo forum

Wg mnie to kolejny strzal w kolano.
    Sprawdzilem na niemieckiej stronie, tam wyraznie pisza o minimalnej ilosci potrzebnej do ukonczenia. Ilosc rzeczywista moze byc wielokrotnie wyzsza w zaleznosci od "szczescia". Co w odrocie moze oznaczac ze sie eventu nie ukonczy jesli nie beda wypadac przyjaznie.
    Zadaje programista BP proste pytanie:
    Czy wyplaty za comiesieczna prace tez chcielibyscie otrzymywac losowo?

18. patrycja9922

patrycja9922 Cesarz forum

taki już urok eventu:)

Peonia i Anetta41 lubią to.
  19. gosiunia007

gosiunia007 Stary wyjadacz

Bez takich żartów proszę, bo będziemy siać zamiast 22 , to po 40 tysięcy.

Peonia, blazers oraz Anetta41 lubią to.
  20. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Dokładnie - i to jest najważniejsze w tym tekście.
    Losowa będzie kolejność, czyli może się okazać, że nie wszystkie klucze (czy co to tam jest) potrzebne do zgarnięcia jakiejś tam nagrody wylecą ciurkiem, jeden za drugim, w przepisowej kolejności.
    No, ale jak ktoś się lubi zamartwiać na zapas... xD

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.