Opinie Świąteczne przygotowania

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 12 grudnia 2023.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. dantic3

dantic3 Chodząca legenda forum

wreszcie wydukałam kompletne pnącze :) na reszcie mi nie zalezy ale sieją dalej ;)

2. madziales

madziales Naśladowca mistrzów

event już bym miała skończony tylko nie mogę skończyć, bo mi się pingwiny nie pokazują, kochani, co zrobić w takiej sytuacji, jak dokarmić pingwiny, proszę, pomóżcie:(

3. Yabolek

Yabolek Wielki mistrz forum

Mi brakowała mama Misia, odświeżenie przeglądarki pomogło.
    Odświeżaj, czy to klient czy przeglądarka, aż do skutku.

4. kaska860

kaska860 Cesarz forum

Na wyspie będę karmiła do oporu, bo fajne zagadkowe się trafiają, a na TPD mi nie zależy.
    Na zwykłej farmie...sama nie wiem...Tu mam co robić.

5. hiacynta

hiacynta Wszystkowiedząca wyrocznia

Witam, właśnie wróciłam ze szpitala prosto na farmę, więc moje wypociny będą już nieaktualne. Pelagię i Misię karmiłam jednocześnie - raz jedną, raz drugą. Z zagadkowych wszystko było już w moim posiadaniu wcześniej. Jeżeli chodzi o parasolki to moje wyrażone niezadowolenie wynikało z tego, że wolałabym coś ze wzmacniaczy (+) do misji. Mój inwentarz jest wychudzony, pusty brak jakiegokolwiek wzmacniacza, do tego koło jest niełaskawe. Dawno już nić nie wykręciłam.

6. madziales

madziales Naśladowca mistrzów

Dzięki bardzo:)

dantic3 i hiacynta lubią to.
  7. AngelGina

AngelGina Ambasador forum

Moje zwierzaczki obdarowane, ale jeszcze zbieram od nich prezenty :)
    Wystawiłam 3 Piccolo- odkryłam Nieumarły skarb, Zabawę w wodzie i upragnione Drzewko florenkowe :inlove: te trzecie Piccolo miałam z sezonu, więc nie wiem skąd trafiło mi się drzewko, ale jestem na maksa zadowolona, to jak prezent pod choinkę :)

8. Karakuliambro

Karakuliambro Stary wyjadacz

Gratulacje!!! Wreszcie je masz.
    U mnie z Picollo Genialny zadaniowiec, Kijek pogo i Opryskiwacz. Opryskiwaczy mam 7, więc zbiera się na drugi komplecik. Nie wiadomo po co.

9. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

A ja z Szymkiem uporałam się wczoraj. Laski dla Pelagii też mam przygotowane. Zostało mi jeszcze ukręcenie 11 jabłek dla Misi. Zastanawiam się - siać dalej, czy wykorzystać Plantację na wystawienie "skarbów" z pociągu... Chyba będę siała. Wyszło mi, że dzięki temu Misia otrzyma dodatkowe 12 jabłek, a ma dość niezłe potencjalne nagrody... Tajemniczościom nic się nie stanie jak sobie poczekają w pasku;)

10. AngelGina

Dziękuję, długo czekałam na te drzewko i nadal będę czekać na jakieś następne:) Już kiedyś mi ze skrzynek wpadły, ale wiadomo, że zawsze są mile widziane i wyczekiwane :)
    Opryskiwaczy też mi się nazbierało, jak kiedyś narzekałam na ich brak, tak teraz mam 11 egzemplarzy :) i jeszcze jeden znalazłam w pasku, czyli w sumie 12 :D

Nadal karmię Misię jabłkami i daję prezenty Szymkowi, zawsze to dodatkowa szansa na fajne fanty ;) a wpadło już ich całkiem sporo :)

Ostatnie edytowanie: 18 grudnia 2023
  11. oset53

oset53 Wszystkowiedząca wyrocznia

U mnie wczoraj event przeszedł do historii.
    Z Piccolo dostałam kwieciste melodie i zabawa w wodzie no i dyniowy nadal pozostaje w sferze marzeń.

12. Marcinwin

Marcinwin Moguł forum

Gdyby ktoś był zainteresowany to ukręciłem i wymieniłem u szymka 180 prezentów świątecznych, dało mi to 20 skrzyń bonusów, prawdopodobieństwo wypadnięcia skrzyni bonusów u szymka to ok 10%, więc średnio za 5200 ewentówki i 230 wypadajek mamy skrzynię bonusów + zagadkowe zagrody + jakieś inne dobra. Czy się opłaca to już pozostawiam do oceny graczom :)

13. michal01096

michal01096 Wyjątkowy talent

Skończyłem kilka dni odpoczynku od eventów się przyda.

14. ShaGGy778

ShaGGy778 Książę forum

Koniec :) z piccolo nieumarły skarb i bukiet kwiatów. Fajnie, kuponów na kombajn nigdy za wiele. :)

15. kaska860

kaska860 Cesarz forum

U mnie z Piccolo: tańczący z liśćmi i chomicza muchołapka, czyli średnio na jeża.

16. Montwa

Montwa Wielki mistrz forum

Wybacz, Marcinie, ale się z Twoją teorią nie zgodzę. :p
    Bo ja użyłem 20 prezentów. Czyli powinienem dostać 2 skrzynie bonusów.
    A ile dostałem? 0! Całe 0. Zero. Więc nijak się to ma do 10%. :p

Ale ja tu przychodzę zasadniczo z czym innym.
    Bo jestem mocno skołowany.
    Coś mnie tchnęło, patrzę, że mam już 400 skrzyń Kung-Fu.
    Otwieram je.
    Wpada mi 9 Piccolo. :inlove::inlove::inlove:xDxDxD Wow, szok, no jeszcze czegoś takiego nie miałem.

Zastanawiam się, dlaczego niedawno zupełnie odpuściłem event, gdzie była do zdobycia kolejna skrzynka Kung-Fu (raz na 2 tygodnie).

BP daje mi szybko odpowiedź:
    3x bajkowe źrodło
    1x inwazja robali
    I reszta tak samo nic niewartego dziadostwa. -.--.--.-

...teraz stoją kolejne 3 sztuki, z sezonu i aktualnego eventu - strach je otwierać. Nie wiem, czy moje skołatane nerwy to zniosą. ;):p

17. Gracjan444

Gracjan444 Czeladnik forum

Pikolak z jednej skrzyni cukrowej ścieżki i od razu dzień jakiś weselszy :)

18. AngelGina

Gratuluję takiego trafienia, aż pobiegłam szukać u mnie w pasku tej skrzynki, no i dostałam z niej jakieś 3 sadzonki "starszego sortu" :D

Lubię obdarowywać zwierzaczki, szkoda tylko, że tak dużo trzeba oddać roślinek, z jednego zbioru mogę zrobić tylko 1 prezent, góra dwa, a na wyspie to dwa zbiory trzeba czekać, bo aż dwie roślinki do wysiania, ale warto dla tych nagród, które się trafiają, więc będę siała do końca eventu :)

dantic3, Aisha1969 oraz hiacynta lubią to.
  19. danabog

danabog Mieszkaniec forum

U mnie niestety tylko wielozadaniowcy z parasolkami wpadają :((((

AngelGina, dantic3 oraz hiacynta lubią to.
  20. Marcinwin

Marcinwin Moguł forum

Bo tu niestety mamy do czynienia z losowością, im większa próbka tym wynik będzie zbliżał się do wartości oczekiwanej tzn. do tych 10%. 20 prezentów to dość mała próbka, jak na tyle możliwości. Przez 20 nie trafiłeś, ani razu skrzyni, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby np. w kolejnych 5 próbach otrzymać np. 4 skrzynie i wtedy to by się zmieniło diametralnie ponieważ można by było stwierdzić, że ta wypadalność jest większa niż napisałem. To tak jak z rzutem monetą, masz 50% procent szans na wyrzucenie reszki, ale to nie znaczy, że w co drugim rzucie wyrzucisz tą reszkę. Równie dobrze możesz nie wyrzucić reszki prze 5, 10, czy nawet większą ilość rzutów. Ale rzucając tą monetą np, 1000 razy będziesz bliżej wartości oczekiwanej. Idąc twoim tokiem argumentów to rzucając 2 razy monetą powinieneś wyrzucić reszkę 1 raz, inaczej prawdopodobieństwo wynosi nie 50% a 0%. A nie jest to prawdą ponieważ nawet jak nie wyrzucisz tej reszki to nadal prawdopodobieństwo wynosi 50%. Po prostu na małej próbie nie miałeś szczęścia (albo miałeś pecha). Nawet jeśli nie wyrzuciłeś tej reszki w 5 rzutach, to prawdopodobieństwo nie wynosi 0%, ale nadal 50%. Podałem tu przykład tylko prostej próby rzutu monetą z 2 możliwościami. A teraz weź pod uwagę, że u szymka masz dużo więcej możliwości i dużo mniejsze szanse na otrzymanie tej skrzynki w pojedynczej próbie. Także 20 wymian u szymka to według mnie żadna próba, aby móc wyciągać na podstawie niej jakieś wnioski. Powiem Ci, że ja miałem pewnie i przez 30 razy brak skrzynki, ale ostatecznie z tych 180 wymian uzyskałem 20 skrzyń bonusów. Na tym właśnie polega losowość. Przez chwilę może być gorzej, a przez chwile lepiej, ale czym większa próba, to wynik będzie zmierzał do wartości oczekiwanej.

dantic3, AladdinSane oraz hlnrys lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.