Opinie Śnieżne szaleństwo

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 17 grudnia 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Karakuliambro

Karakuliambro Baron forum

To, że karmić superpaszą można to napisano, pytam czy karmienie superpaszą skraca czas produkcji jak w przypadku wszystkich zagród.

hiacynta i hapsak89 lubią to.
  2. misza71

misza71 Czeladnik forum

Mogę wjechać na tą autostradę bo mam spisany testament .

3. MOD_Ruda

MOD_Ruda Fanatyk forum

To proponuję aby sobie przypomnieć event Kroniki Stritów Dużych gdzie potrzebne było Kuki i zdobywało się zagrodę Kuki i tez można było karmić SP i to jest chyba normalne, że skraca czas.

hiacynta lubi to.
  4. Mobilis_A075

Mobilis_A075 Wyjątkowy talent

Zbyt skomplikowane, więc odpuszczam, nagrody meeeeeeega słabe

5. Karakuliambro

Dobrze wiedzieć. Aczkolwiek błędne jest Twoje założenie, że powinnam pamiętać zasady ewentu, którego nie robiłam, bo po prostu w tym czasie miałam przerwę w grze.
    Na dobrą sprawę informacja o czasie wzrostu kardynała karmionego SP powinna znaleźć się w poradniku. Bo nie dla każdego może to być tak oczywiste, jak Tobie.

hiacynta, hapsak89 oraz nuka20 lubią to.
  6. klonek68

klonek68 Generał forum

Ale nam święta uszykowali ;) może coś zrobię przed świętami a co dalej ...któż to wie;)

7. freska_kreska

freska_kreska Fanatyk forum

Czy BP dąży do stworzenia eventu, który będzie się składał jednocześnie ze wszystkich rodzajów eventów, które mamy w grze? Przecież to jest jakiś żart ... tylko daty się pomyliły.
    Nie robię. I nawet się nie martwię brakiem nowej zagrody i drzewa. Oby tak dalej to zaliczę kolejną przerwę od gry.

8. AngelGina

AngelGina Generał forum

Mam dokładnie takie samo odczucie, kombinują już mega absurdalnie, nie dość, że plątanina różnych rodzajów gierek, z różnych eventów, to jeszcze do zebrania masakrycznie duże ilości drzewek i zagród, skąd takie ilości wytrzaskali, ten, kto to wymyśla, to chyba jest jakiś nawiedzony, a może jak to teraz takie modne, wymyśla to wszystko AI, dlatego nic nie można zrozumieć i jest to prawie niewykonalne dla zwykłych graczy.

Święta na farmie kiedyś kojarzyły się z przyjemnym, prostym, bez większych wymagań eventem, z fajnymi nagrodami. Było miło, był czas na świąteczne przygotowania w realu, większość miała szansę na ukończenie nieskomplikowanego eventu.

Teraz to porażka, nie dla nas, tylko dla BP.

Zasadziłam drzewa na wypadajki, na pewno coś porobię, tylko jak na ten moment, nadal nie wiem dokładnie jak się do tego eventu zabrać.

Ostatnie edytowanie: 17 grudnia 2025
  9. ChibiWeiWuxian

ChibiWeiWuxian Półbóstwo forum

Rok temu jakoś te eventy były łatwiejsze, przyjemniejsze, chętne do zrobienia, świąteczne...a teraz żałuje, że wszystko zniszczyłam dla szarłatu zanim pojawił się poradnik. Coś porobię ale bez zbytniej mobilizacji:p
    Albo następnego dnia wrócę do robienia misji 8)

10. Karakuliambro

Też tak uważam. Tak pokręconego ewentu nie wymyśliłby żaden człowiek, tylko AI. Podejrzewam, że ci, co odpowiadają za przygotowywanie zadań do ewentów nie ogarniają tej gry, bo aby ogarnąć, sami musieliby w nią grać, a raczej nie grają. Ewenty opracowywane są przez AI. Teraz wszystko robi AI, z filmami i muzyką włącznie.
    Dlatego teraz ewenty są jakie są. Jak muzyka robiona przez AI.

11. Mobilis_A075

Mobilis_A075 Wyjątkowy talent

Albo robią na PST, gdzie trzeba brać urlop z jednoczesnym wstawaniem w nocy z zegarkiem w ręku, albo z ogromem badyla, gdzie BP liczy, ze każdy gracz wygra 100/200 na kole, wciskają zawsze wyprzedaż wejściówek, z których w 80% wypadają śmieci. Kiedyś robili eventy, że było po max 5000 zielska na wszystkich polach, włącznie z wyspą, a teraz po 25-35000 na samej farmie i to często bez leśnej...

12. basiabasia44

basiabasia44 Czeladnik forum

Czego nie rozumiecie ? Dla Chińczyka jakieś Boże Narodzenie jest takim świętem , jak dla Nas chiński Nowy Rok ,który w 2026 roku w Chinach wypada chyba 17 lutego - dla nas w Polsce i nie tylko - dzień, jak każdy inny , a dla nich jeden z najważniejszych dni w roku . Niby marketingowcy pewnie wiedzą ale……. Cóż szkodzi na nosie [ciach] pograć ? Pieniądz - dobra rzecz !!!!! Myślę, że tylko międzynarodowa zmowa i zignorowanie całego „eventu” -porażki dałoby im do myślenia. Przeczytałam kolejny raz poradnik , Wasze opinie , cenne porady Moderatora Ruda , przemyślałam i na chwilę obecną …. , pewnie zacznę , z ogromnym oporem i co tu dużo gadać - ze złością , ale czy o to chodzi w tej grze , którą zaczęłam w 2010 roku ? Szczególnie w ten piękny czas, w którym przecież nie o to chodzi ,żeby co chwilę do kompa ganiać dla Czego - nowej zagrody ? drzewka ? PD ? Mam 254 level , kolejny zdobędę za miesiąc , czy za 27 np. dni dzięki bonusowi z eventu !!!!! Nie dam się zwariować . Niezależnie , czy będę go robiła , czy nie - Życzę WAM i sobie też dużo wewnętrznego spokoju, pogody ducha , dystansu do rzeczywistości , uśmiechu do siebie i innych i… anielskiej cierpliwości dla pomysłów BP albo… olać ich i świętować zgodnie z tym , co nam w duszy gra !

Post edytowałam. Określenie, które było obraźliwe usunęłam.
    MOD_Zła

Ostatnio edytowane przez moderatora: 17 grudnia 2025
  13. majka47

majka47 Komisarz forum

Pierwszy ewent,którego nie robię,pomieszane z poplątanym,tym razem real ciekawszy.Powodzenia !

hiacynta, bogusiania oraz AngelGina lubią to.
  14. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Myślę by wysiać na raz kalię czyli wszystkie strefy bonusy i raczej małe pola SN
    jakieś 6h może krócej

zwolnię pola na drzewa pod wylotki świąteczne ciasteczka by skracać zegary z kandyzowane jabłka dadzą wejściówkę do gry z przedmiotami !!

pole z ? omijam
    pola z sortowanie raczej też omijam te 20 szt ostrokrzewu które zdobędę za zadania u podnóża gór styknie i się wysieje
    go nie potrzeba tak dużo do głównego zadania

stawiam na
    gra w puzzle i świąteczne gry przedmioty by zdobyć zimowego kardynała
    gra układanka świąteczne gry przedmioty by zdobyć zimową jodłę koreańską
    im więcej tym lepiej

raczej świąteczne gry premie odpuszczę one odpalają się od razu i mnie to nie pasuje :sleepy: pewnie na koniec wykorzystam uzbierane wejściówki z zegara bez skracania przy zadaniach głównych

gdy uzbieram jako taką ilość eventowych przedmiotów włączę własne bonusy
    z tym że drzewa już na start postawię się będą zbierać z jeleniem + zośka :p
    no taki mniej więcej mam plan
    fajny nie [​IMG]

15. CHUDYJUREK

CHUDYJUREK Ambasador forum

poradnik tak długi że można się spóźnić do pracy go analizując :/

16. BA_Marion

BA_Marion Chodząca legenda forum

basiabasia44, no i po to, po co? Usunęłam Twój nie związany z eventem post. Jeśli chodzi o ścisłość, to właścicielem gry jest wprawdzie chińska firma, ale BP ma siedzibę w Niemczech i pracują w niej Niemcy (no może jeszcze jakieś inne nacje w ramach pracy zdalnej).

Widziałam, że liczyliście liczbę cukrowej kalii wymaganej do wykonania zadań. Z całą pewnością nie potrzebujecie na paszę tyle zielska, ile liczyliście. Chyba każdy ma jakieś pnącza zwiększające zbiory z zagród, do tego kokon neonowego motyla (też z pewnością macie), ew. inne przedmioty zwiększające zbiór z zagród. Do tego np. bonus do stodoły - zagrody (zajmujący złoty slot). Raczej każdy ma tego masę. Jakieś ekstra bonusy wykorzystywałabym jednak, gdy już nazbieracie trochę eventowych zagród. Podobna sytuacja z drzewami. Pamiętajcie, że event trwa 3 tygodnie.

I jeszcze wracając do zielska. Są zadania w Reniferowym ekspresie, które możecie pominąć. Np. tutaj:
    upload_2025-12-18_7-2-39.png
    Rezygnując z tych 2 skrzyń bonusów (i białej niewinności) można zaoszczędzić ponad 2.200 szt. zielska. Takich miejsc jest więcej.

Mam nadzieję, że na serwerach testowych jest udostępniona aktualna wersja eventu. Chyba są jakieś różnice między materiałami, jakie dostaliśmy, a tym co wejdzie do gry. W przypadku eventowych zagród i drzew możliwe jest, że skrzynie jodeł/kardynałów będą nagrodą zarówno za pierwsze rozegranie danej minigry, jak i za każde kolejne. W sumie byłoby dobrze. Ale jak pisałam - najpierw musimy to sprawdzić.

17. kudlaty147

kudlaty147 Chodząca legenda forum

kokonu nie posiadam licze tylko na bonus z paska troche ich mam

18. Daisy44

Daisy44 Półbóstwo forum

Przez pomyłkę kliknęłam dyniowe. >:( może podłubìę co nieco...

hiacynta i AngelGina lubią to.
  19. grania.

grania. Baron forum

Co to takiego?, chyba wlazło do gry jak miałam przerwę, bo pierwsze słyszę

hiacynta lubi to.
  20. kaska860

kaska860 Wszystkowiedząca wyrocznia

Na razie nie mam czasu zagłębić się w poradnik, bo długi, a tu trzeba w realu działać przed świętami :).
    Niemniej jednak w same święta czy raczej okres międzyświąteczny czas będzie, więc event zrobię. Jeśli mechanika podobna do tego eventu z Kuką to ok. Wtedy nagrody były bardzo fajne, bo i konkretne itemy (wtedy była zdaję się mademoiselle Kuka) i rarytasy w postaci drzewa i zagrody trudnych do zdobycia.
    Jeszcze nie przejrzałam nagród w tym evencie, ale jeśli są równie dobre to jak odpuścić ;).

Skoro event jest na wszystkich polach, mam nadzieję zrobić go tylko na wyspie, żeby nie musieć ściągać itemów w farmy.