Opinie Ścieżki alchemii II

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 2 listopada 2021.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. BA_Marion

BA_Marion Chodząca legenda forum

deaemeka, może napisz co konkretnie zebrałaś podczas tych porannych zbiorów. Oczywiście chodzi mi o łąki, z których otrzymujemy ogniki, czyli główna łąka Farmy, Bahamaramy (plantacja) i Pola pełni księżyca.

PoloMit i krasnoludek10 lubią to.
  2. deaemeka

deaemeka Generał forum

miałam posiane rośliny rosnące 24 h, do tego drzewa(trochę) i kilka zagród na baha, a na pełni uszak. Ale teraz tak myślę ,że może zrobiłam błąd zamieniając małe pola na duże i ogników jest mniej.

Anetta41, PoloMit oraz krasnoludek10 lubią to.
  3. Aisha1969

Aisha1969 Generał forum

event skończyłam w piątek ,co do wypadajek to każdego dnia wieczorem siałam długo rosnące na polach z wypadajkami następnego dnia rano zbierałam ponad 300 wypadajek :) na każdym polu miałam po 1 jc + na pnączu

4. BA_Marion

BA_Marion Chodząca legenda forum

To już w sumie sama sobie odpowiedziałaś;) Jeśli zapełnisz łąkę dużymi (albo super) polami wypadnie Ci max. 44 wypadajki (na plantacji max. 41). Natomiast gdyby to były małe pola, mogłabyś otrzymać z tej samej łąki nawet 202 wypadajki (na plantacji 188 ). Jedno pole czy jedno drzewo może dać tylko jedną szt. danego przedmiotu eventowego.
    Generalnie w tym evencie ogniki bardzo ładnie wypadały, no chyba, że im ktoś nie dał na to szansy, np. korzystając z dużych pól;)

5. deaemeka

deaemeka Generał forum

Ehhh... no już trudno, ale lekcja na przyszłość jest.
    Dziękuję za odpowiedzi :)

6. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Ostatnie 2 albo 3 zbiory z hakiem:sleepy:

Ja jeszcze sieję, ale wypadajek u mnie i tak ponad stan:) Nie siałem długorosnących na noc co prawda wszędzie, ale jak siałem pełniowego badyla, to na farmie i wyspie były najdłuższe rośliny; farmowego badyla, to na pełni i wyspie były najdłuższe rośliny i jak teraz sieję wyspowego badyla, to na farmie i pełni są najdłuższe rośliny, ale upiornego bakłażana i róży igiełkowatej już dzisiaj nie zbieram, ponieważ Pełnia kończy się jutro a ja mam natłok zajęć zdalnych na uczelni i mógłbym nie zdążyć zebrać i posiać kolejny raz a różę zostawiam na kolejny event siewny, bo nie dawno zastąpiła mi śnieżkę sianą na wylotki (oczywiście czasem podlewałem wodą wieczorem a czasem eventowego badyla na małych czy długie to nawet qpą jak się okazywało, że inaczej będę musiał czekać na ich zebranie podczas, gdy mógłbym już siać kolejnego badyla).

Ostatnie edytowanie: 8 listopada 2021
  7. grazyna19547070

grazyna19547070 Naśladowca mistrzów

U mnie po evencie,gałązka wisi,czekam na następne zadania,pozdrawiam i życzę dużo zdrowia

8. krasnoludek10

Zebrane, posiane. Zostały ostatnie dwa kroki jeżeli chodzi o żółtego badyla.

9. Ania

Ania Moguł forum

Tomcio jak Ty to robisz że w tyle za wszystkimi zostajesz?o_O

Anetta41, PoloMit oraz krasnoludek10 lubią to.
  10. bunny132

bunny132 Komandor forum

ja wypadajek 971 a potrzeba 833 i może 2 zasiewy :inlove:xD

11. krasnoludek10

Długo śpię albo zajmuję się szykowaniem na zdalne lub szykowaniem na dojazd na uczelnię a tam też nie zawsze jest czas zebrać i posiać (mam taką przypadłość, że jak jadę gdzieś autobusem, to patrzę cały czas na trasę, aby nie przegapić swojego przystanku, chociażby był krańcowy8))... Że o pracach domowych i innych obowiązkach oraz przyjemnościach niż farma to nie wspomnę. Poza tym - jak mogę robić powoli i dokładnie, to po co gnać na oślep:p

W temacie - zbiór bodajże po 20.

12. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Tomcio też jest z emisji limitowanej:p

13. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

O evencie byś coś napisała. Bo sam Tomek, to jakoś tak poza tematem. :p

14. -Vito49-

-Vito49- Czeladnik forum

Witam ja nie robiłam tego eventu bo nie wiem skąd brać flakoniki do kolorowania, zadałam pytanie ale nikt mi nie odpowiedział.
    Wróciłam po dlugiej przerwie.

Anetta41 i krasnoludek10 lubią to.
  15. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Aj, Bo event zakończony już przedwczoraj:)

16. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Bo dla części graczy event trwa krócej niż obecność Tomcia na forum. :D
    W każdym wątku jest go pełno, a wątek eventowy jest tylko jeden.

* * *
    A to mój aktualny stan ogników, już po zakończeniu eventu, (przepraszam, jak ktoś poczuje się urażony, bo u niego ogników brakuje).

17. krasnoludek10

Ostatnie 78 żółtych badyli posiane:p

aleksandra i PoloMit lubią to.
  18. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

No to przebijam :p
    Stan ogników po evencie:

Ostatnie edytowanie: 8 listopada 2021
  19. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

U mnie trochę więcej zostało:)

20. mahartka

mahartka Baron forum

no :) udało się.. ale podlewałam wczoraj już na szybko wieczorem super nawozem i zośką :) o wypadajki się martwiłam. ale niepotrzebnie.. były wcześniej niż roślinki :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.