Opinie Łatek dostatek

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 21 sierpnia 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Dopóki nie pojawi się dokument określający, jaki jest zakres zmian, trudno cokolwiek pewnego powiedzieć...
    Tak wstępnie przeliczyłam sobie ilość zasiewów na standardowej liczbie poletek, które przeznaczam pod eventy siewne na Farmie (551) i na Bahamie (512). Wychodzi mi o 1,3 zasiewu więcej...

2. martajolka81

martajolka81 Ambasador forum

Przeniosą na specjalne ;)

3. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

tylko co ma wspolnego Twoj standard z stanem faktycznym...
    Główna Łąka - 202 sztuki
    - Dzika Łąka - 202 sztuki
    - Leśna Polana - 184 sztuki
    ...................................................................

Plantacja Bahamaramy - 188 sztuk
    - Las Tropikalny - 188 sztuk

- Kryształowe wodospady - 156 sztuk

czyli farma,,,588 malych pol
    wyspa..532 malych pol..
    roznica 56 pol czyli na czysto 168 roslin....a wiec o trzy skrawki tkaniny mniej z zbioru

4. MaDzo

MaDzo Cesarz forum

Albo dołożą kolejne:p
    Jeszcze parę zielonych,pustych obszarów na mapie zostało;):cry:

5. martajolka81

Kolejne, no właśnie, dostępny kombajn, kropelki, śmigiełka i imprezówki, żeby można było dodatkowo zarobić...

6. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

-norbijas-, z tego co wiem, to "Łatkowy" event nie jest przenoszony na Bahamę...

niebo016 lubi to.
  7. -norbijas-

pomieszaly mi sie,eventy...xD,co nie zmienia faktu ,ze roznica spora jest..+- 10% na niekorzysc

8. MaDzo

MaDzo Cesarz forum

To z pewnością bedzie priorytetem
    No i wsłuchują sie w głos graczy a jest grupa pod wezwaniem ,,nie mam gdzie drzewka i zagródki postawić":cry:xD
    Kto wie,kto wie...;)
    Klify kolo latarni jeszcze nie tknięte i ten Renzo tak bogato wkoło zalesiony:p

9. martajolka81

Jeszcze można wykombinować pod farmą, pod wyspą...dla chcącego...;)
    A co do tych błyskotliwych pomysłów na nowe pola, zagrody i drzewka to staram się nie zaglądać, bo mnie [ciach].

Post edytowałam. Usunęłam zwrot nieodpowiedni na forum.
    MOD_Zła

Ostatnio edytowane przez moderatora: 21 sierpnia 2019
  10. Bilonge

Bilonge Wszystkowiedząca wyrocznia

Norbijas to napisał a więc czekamy na info z korektami

11. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

168 roślinek na czysto z jednego zasiewu, a więc przy 4 zasiewach na dobę to już jest 672 roślinki mniej przy zbiorach na Baśce.
    5,5 dnia trwania misji daje ponad 3600 roślinki mniej.

I to czyni dużą różnicę

Edit: poprawiłam czas misji z 6 dni na 5,5 dnia. ;)

Ostatnie edytowanie: 21 sierpnia 2019
  12. anna0089

anna0089 Książę forum

Ale co ta za demagogia , kto ma na czysto same poletka ? Zawsze po boku stoją albo baobaby ,menażerie i inne takie Nie liczyła bym poletek bo u każdego ,albo prawie u każdego są tak zwane "święte" rzeczy który nawet na ewent się nie zdejmuje . U mnie kryształowe wyspy są w itemach ,zagrodach i drzewach które muszą się robić i koniec. Już dawno wyłączyłam tą wyspę z gry ale u innych może być inaczej

aleksandra lubi to.
  13. Anhedrea

Niektórzy na czas eventu siewnego wszystko usuwają.
    I trzeba patrzeć na ilość dostępnych poletek a nie na ilość używanych przez poszczególnych graczy.

14. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Faktycznie taka grupa istnieje, chociaż osobiście pomysłu nie popieram ,ale gdyby tak powstała grupa pod wezwaniem
    ,,bo nie mam gdzie wysiać terror badyla na cały ewent ,, - bez namysłu bym poparła :pxD:cry:- chociaż ...
    ... po co tak na prawdę mi to garnięcie... magazynowanie... gromadzenie...wszystkiego więcej,więcej i więcej...:music:
    -nie zdecydowałam się być kurą w tej farmerskiej zabawie, a chomikiem mam zostać ?? :cry:
    No właśnie - jedni nie mają na czysto samych poletek, zaś dla innych będzie to nie 3600 mniej ale ze 13600 a nawet i więcej
    - znaczy... wszystkie ,,wartości,, są względne
    aha no i ta ostatnia misja nie trwa 6 a 5 dni z małym naddatkiem
    26.08.2019 godz. 14:00 - 31.08.2019 godz. 22:00
    - policzyłam sobie że w ciągu 4 dni spokojnie wysieję potrzebne 26700 rośliny, tak więc zazębienie się tej zabawy z kolejną
    nie miałoby dla mnie żadnego znaczenia, a skoro kolejna przeniesiona na wyspę, to będę sobie siać i siać do samego końca
    albo też znudzenia, bo nie wiem jeszcze co szybciej nastąpi

-norbijas- lubi to.
  15. -norbijas-

to sobie policz u siebie gdzie masz wiecej pol na farmie czy na wyspie daje glowe,ze na farmie...a pozniej pomysl jak ta roznica wplynie na wydluzenie robienia eventu........

Alutka, olgs3 oraz Anhedrea lubią to.
  16. Anhedrea

No popatrz, wyliczenie zrobiłam dla 5,5 dnia, a napisałam, że misja trwa 6 dni.
    Pomyłka klawiszowa i już biegnę poprawić.:p

kalinamala lubi to.
  17. aankaa_66

aankaa_66 Nadzorca forum

A ja sobie poszyję i poukładam te łatki. za '' tasiemca " się nie zabierałam, ostatnio się leniłam przez to, że łatwo poszło na polu specjalnej troski więc z chęcią odmienię sobie sianie białej lilii do misji. Ważne jest urozmaiceniexD

18. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Normalnie się pogubiłem w tych wyliczeniach.;)
    Miałem nie robić i "być na urlopie" do końca miesiąca, ale po "konsultacjach" zobaczę co to za dominowe cudo.
    Sianie na 400 polach. Zbiór z CMJ - 1200 na czysto.

Na florenowy item, to 22 zbiory badyla + końcówka, która będzie z rozsiewu.
    26.700 x Tkanicja famosa

Czyli jutro rozsiew i dwa + jeden na noc.
    Zostanie 19 zbiorów.
    4x na dobę zbiorę, we wtorek wieczorem ma koniec badyla.
    To wersja dłuuuga.
    Ale w piątek przed głównym zbiorem zakręcę kołem.
    Nazbierałem 300 wejściówek , kropelek też ponad 6k, to zaszaleję i może uda się załatwić sprawę badyla ekspresowo.8)
    A wylotki, jak to wylotki - wylecą.:)
    2.670 x Igła z nitką.

19. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Chodząca legenda forum

I to właśnie świadczy o braku kultury.

Ten wątek nie służy do dyskusji na temat pracy członków ekipy. Od tego jest support.

Post usuwam. W razie zastrzeżeń, proszę, zgłoś to klikając "Pomoc techniczna" pod ramką gry. Obawiam się, że inne formy nie odniosą skutku.

20. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

no tak,,robię,,ale czy zrobię????

Frytka2012 lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.